• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi trener i igrači, Partizan isti - loš!

Autor mondo.rs

Loše izdanje Partizana na "otvaranju" prolećnog dela sezone. Nastavljaju sa očajnim partijama na gostovanjima, a u nedelju su poraženi od OFK Beograda koji je protiv njih slavio prvi put posle 10 godina.

 Novi trener i igrači, Partizan isti - loš! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dugo najavljivani novi sastav Partizana, drastično podmlađen i sa novim trenerom Ivanom Tomićem, nije pokazao ništa novo i bolje u odnosu na bledu sliku urezanu iz jesenjeg dela šampionata, pa su nastavili u istom (kontra) ritmu.

"Romantičari" su izašli vrlo hrabro i od početka meča pokazali da se, baš kako je i njihov trener najavio - neće predati, a u prilog tome najbolje govori i preokret koji su napravili na Vračaru za samo šest minuta.

OFK BEOGRAD - PARTIZAN 2:1 (0:1)

Prošle su čak 23 međusobne utakmice i tačno 10 godina otkako je OFK Beograd poslednji put uspeo da savlada Partizan, a može se reći da su to u ovom susretu to i potpuno zaslužili. Konkretnija igra, uprkos većem posedu lopte Partizana, rezultovale su tome da "romantičari" slave.

Ozbiljan pristup od starta meča, u kojem je OFK Beograd napadao i stvorio nekoliko šansi - nije bio dovoljan za gol, pa je prvi pokušaj fudbalera Partizana preko Darka Brašanca završio u mreži Stefana Čupića.

Izveli su aut sa leve strane igrači Partizana, loptu je petom prebacio Veljko Birmančević, a Brašanac je u svom stilu prošao dvojicu igrača i sa dvanaestak metara po zemlji šutirao po zemlji. Bilo je to dovoljno za vođstvo.

Partizan je tada uspostavio kontrolu, imao i poništen gol posle faula Marka Jovanovića, ali nismo gledali lep fudbal zbog velikog broja faulova (na kraju meča OFK Beograd ih je imao preko 40). U drugom, drugačija slika...

U igrače Partizana kao da se uvukla neka nervoza, o čemu je posle meča govorio i trener Ivan Tomić, što su sjajno iskoristili igrači OFK Beograda.

Nakon izgubljene lopte na sredini terena, a potom idealnog pasa Komnena Andrića između dvojice štopera Partizana, Vladimir Jovović je izbio sam pred golmana Filipa Kljajića i rutinski pogodio. "Romantičari" se nisu tu zaustavili.

Svega šest minuta posle toga - potpuni preokret!

SASTAVI

OFK BEOGRAD: Čupić - Martinović, Planić, Stojković, Liščević - Pejović, Vukobratović, Jovović (od 89. minuta Duronjić), Avramovski, Belaković (od 53. minuta Pavlovski) - Andrić (od 69. minuta Nikola Cuckić).

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Stevanović, Jovanović, Bogosavac - Petrović (od 76. minuta Kosović) - Brašanac, Saša Ilić, Birmančević (od 60. minuta Saša Lukić), Mihajlović - Fofana (od 70. minuta Vlahović).

Loš je to bio centaršut igrača OFK Beograda sa leve strane, ali je Miladin Stevanović loše izbacio loptu glavom. Ona se "savršeno" odbila do Marka Pavlovskog, koji je ušao samo koji minut pre toga, a onda je fantastično "raspalio" po lopti i doveo OFK u vođstvo od 2:1.

Nisu mnogo slavili igrači nominalnog domaćina već su nastavili da igraju svoju igru i čekaju kontru, a upravo posle jedne takve Daniel Avramovski imao je priliku da stavi tačku na meč. Prošao je pored Bogosavca u 72. minutu, ali je šut "spoljnom" ostao na stativi.

Ivan Tomić je menjao, ali je i dalje najviše muka odbrani OFK Beograda zadavao Nemanja Mihajlović koji nije imao dovoljno raspoloženog saigrača, pa su se njegovi driblinzi završavali uglavnom bez konkretnog pokušaja.

U završnici meča veliki broj faulova, ali i nepromišljen potez Bogdana Planića.

Štoper je ispucao loptu posle sudijskog zvižduka i za to dobio drugi žuti karton. Partizan međutim nije uspeo da iskoristi prednost igrača manje, pa je zabeležio i sedmi poraz ove sezone.

Od važnijih stvari sa utakmice trebalo bi izdvojiti i da je Abubakar Oumaru odbio da igra, da je Dušan Vlahović postao najmlađi debitant u istoriji Partizana, ali i da se na kraju utakmice čulo "Uprava napolje!"

Partizan sada za vodećom Crvenom zvezdom, sa kojom igraju u sledećem kolu u 150. "večitom derbiju", sada zaostaje 29 bodova, dok je OFK Beograd "skočio" sa dna na 22 boda.

OFK Beograd - Partizan 2:1 (0:1)
Izvor: YouTube

NAJAVA MEČA:

OFK Beograd će na Vračaru ugostiti trenutnog šampiona Srbije u fudbalu, a tradicija nije na njihovoj strani.

Trenutno četrnaestoplasirani tim Superlige u prethodnih 20 susreta sa klubom iz Humske uspeo je samo jednom da ode sa bodovima u džepu, i to prošle sezone kada je na JNA bilo 1:1. Sa druge strane Partizan je tek četvrti na tabeli sa 36 bodova, a tokom ove takmičarske sezone Ivan Tomić je njihov treći trener.

U prvom susretu ove sezone Partizan je pobedio 2:1 golovima Andrije Živkovića i Ivana Šaponjića, koji iz poznatih razloga nisu u sastavu, dok je utešni pogodak za OFK postigao Nikola Ignjatijević.

Ivan Tomić će za prvog golmana izabrao Filipa Kljajića, dok će štoperski par činiti Miladin Stevanović i Marko Jovanović, povratnik iz Voždovca. Mesta ima i za tri mlada fudbalera Bogosavca, Birmančevića i Mihajlovića. Takođe, tu je i pomalo zaboravljeni Ivan Petrović na poziciji zadnjeg veznog.

Dragan Radojičić je u najavi meča kazao "da se Partizanu ne preti", ali je takođe svojim navijačima obećao da će njegov tim igrati "hrabro, agresivno i na gol više".

OFK BEOGRAD: Čupić - Martinović, Planić, Stojković, Liščević  - Pejović, Vukobratović, Jovović, Avramovski, Belaković (od 53. minuta Pavlovski) - Andrić (od 69. minuta Nikola Cuckić).

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Stevanović, Jovanović, Bogosavac - Petrović (od 76. minuta Kosović) - Brašanac, Saša Ilić, Birmančević (od 60. minuta Saša Lukić), Mihajlović - Fofana (od 70. minuta Vlahović).

SUDIJA: Dejan Filipović

MEČ UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90+4' - Nervozni igrači OFK!

Pavlovski dobija žuti, pa Vukobratović jer je GURNUO sudiju!? Poslednji pokušaj je bio preko Mihajlovića iz slobodnog udarca, vrlo neprecizno preko gola.

88' - Drugi žuti za Planića!

Kakva glupost mladog štopera... Ostalo je svega nekoliko minuta do kraja, a Bogdan Planić je zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka dobio crveni karton. Neverovatno nepromišljen potez.

84' - Povreda Jovovića zbog koje neće moći da nastavi meč...

76' - MIHAJLOVIĆ!

Ubedljivo najbolji fudbaler Partizana danas Nemanja Mihajlović prošao je po desnoj strani, a potom preko gola šutirao... Prvo je prošao u sendviču između dvojice na levoj strani, a onda driblingom "srušio" i Planića, ali završnica nije bila dobra.

Vulićević u narednom napadu preko gola...

72' - PREČKA! NE, STATIVA!

Drugi "zvezdaš" u dresu OFK Beograda Daniel Avramovski prošao je kao duh po desnoj strani pored Bogosavca, a potom "spoljnom" šutirao u suprotan ugao, ali je stativa ovoga puta bila saveznik golmana Filipa Kljajića.

Stativa Avramovski
Izvor: YouTube

70' - Na terenu umesto Beka Fofane je Dušan Vlahović, najmlađi debitant u istoriji Partizana.

64' - PAVLOVSKI! GOOOOOL! PREOKRET!

Za samo šest minuta potpuni preokret OFK Beograda. Izbio je loptu posle centaršuta Miladin Stevanović, a lopta je pala Marku Pavlovskom na nogu. On se lepo namestio i pogodio desni ugao gola Kljajića.

Kakav gol! 2:1!

OFK Beograd - Partizan 2:1
Izvor: YouTube

60' - Saša Lukić na terenu umesto Veljka Birmančevića.

58' - GOL! JOVOVIĆ!

Izgubili su loptu na sredini terena igrači Partizana, a sjajno je Komnen Andrić poslao loptu u prostor, između dvojice štopera, za Vladimira Jovovića koji je rutinski završio akciju u kojoj je izbio sam pred Kljajića.

To je prvi gol za pozajmljenog fudbalera Crvene zvezde u dresu OFK Beograda.

1:1!

OFK Beograd - Partizan 1:1
Izvor: YouTube

54' - Nastavlja se u istom ritmu. Novi žuti za OFK Beograd, sada je Daniel Avramovski dobio opomenu zbog faula nad Petrovićem.

53' - Kljajić!

Ponovo problemi za golmana Partizana sa centaršutevima, pa nije briljirao ni posle novog kornera. Prva izmena, Marko Pavlovski umesto Belakovića. Kapiten reprezentacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo pod vođstvom Ljubinka Drulovića.

50' - Prvi dobar napad u drugom poluvremenu!

Veliki broj grešaka na početku, iako se igra u dinamičnom ritmu, i odličan pas Beka Fofane u prostor. Fudbaler iz Obale Slonovače prosto "luta" na terenu, svuda ga ima, a najmanje na pozicji isturenog napadača, pa je sada prihvatio loptu na levoj strani i lepo pružio u prostor za Mihajlovića, ali je mladić koji je došao iz Rada poslao loptu pravo Čupiću u ruke.

46' - Počelo je drugo poluvreme, bez promena u oba tima.

Izvor: MN PRESS

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

U finišu prvog dela igre OFK je probao sa presingom na polovini terena, ali ni to nije uzrokovalo da stvore neku šansu. Da rezimiramo: "romantičari" su imali dobar "ulazak" u poluvreme, ali ih je Partizan šokirao golom iz prve prilike nakon čega su uspostavili kontrolu na sredini terena.

Mnogo prekršaja, ČAK 32!, ne tako lepa utakmica...

41' - Treći žuti karton na utakmici, zaradio ga je Saša Ilić.

39' - Vrlo nezanimljiv deo utakmice...

...igra se uglavnom na sredini terena, i ponovo smo u prilici da vidimo veliki broj malih faulova, tečna igra ne postoji, ali deluje kao da Partizan diktira ovakav tempo igre i želi da privede poluvreme kraju.
Jedino uzbuđenje priredio je Filip Kljajić koji je izleteo na 30 metara da izbaci loptu glavom, a potom je loše pokušao Vukobratović da ga lobuje i nije dobacio ni do jedanaesterca.

30' - Ilić! Fofana! Gol! NIŠTA!

Najbolja šansa za Partizan do sada. Izveo je prekid Mihajlović, posle odbitka je pokušao Saša Ilić, ali se lopta odbila na drugu stativu do Fofane. Fudbaler iz Obale Slonovače je pokušao da je pošalje suprotan ugao, Marko Jovanović je bio uz golmana Čupića i napravio je faul, a lopta je potom ušla u gol. Sudija je potpuno opravdano poništio.

25' - Vuk Martinović dobija žuti karton zbog starta nad Miladinom Stevanovićem.

23' - GOL! BRAŠANAC!

Baš kada smo rekli da Partizan ne uspeva da uspostavi svoju igru kao junak se ispostavio Darko Brašanac, najbolji fudbaler Partizana na pripremama.

Posle auta na levoj strani, petom mu je loptu ostavio Veljko Birmančević, a Brašanac je krenuo ka golu, izbegao jedan start i potom šutirao precizno po zemlji. Bio je to ujedno i prvi šut igrača Partizana ka golu Stefana Čupića.

Partizan vodi 1:0!

OFK Beograd - Partizan 0:1
Izvor: YouTube

20' - Veliki broj netačnih dodavanja i malih faulova...

Partizan za sada ne uspeva da uspostavi svoju igru, najopasniji su posle prekida i po levoj strani, dok je OFK nekoliko puta dobro istrčao kontru koju su potpomogli loši pasovi igrača Partizana.

13' - Kakva šansa!

Opet desna strana... Sada je Belaković izašao pred Kljajića, dugo se nameštao, a potom je ponovo na pravom mestu bio Filip Kljajić i odbio je loptu u korner, nakon koga nije bilo veće opasnosti po gol.

10' - OFK napada...

Dva vrlo lepa napada po desnoj strani. Vrlo su ofanzivni za sada igrači nominalnog domaćina i u nekoliko dodavanja organizuju vrlo dobre napade. Prvo je Avramovski probao da centrira sa leve, a potom i šutirao, ali pravo u Kljajića.

6' - Mihajlović!

Prošao je po levoj strani talentovani Mihajlović i spoljnom poslao loptu za Beka Fofanu, ali odlično reaguje štoper OFK Beograda i i zbacuje loptu u korner. Probao je Stevanović posle kornera, ali ništa.

3' - Kakav start!

Petrović start
Izvor: YouTube

Već posle 180 sekundi vrlo neoprezan start. Ivan Petrović je visoko podigao nogu, a Dragomir Vukobratović je išao glavom na loptu, a kopačka nekadašnjeg igrača Radničkog mu se našla na licu. Vrlo neoprezan start, za koji je dobio i žuti karton... Izgleda da će sve biti u redu sa Vukobratovićem.

Filip Kljajić je bio neodlučan kod centaršuta, ali se Partizan odbranio i preuzeo kontrolu lopte.

1' - Meč je počeo!

- Pre početka meča minut ćutanja u čast Slobodana Santrača.

- "Zbog situacije na tabeli doneta je odluka u klubu sa kojom se slažem da se da šansa mladim igračima. Mane mogu da budu oscilacije, a vrlina je sportska drskost i nepridavanje respekta svom protivniku", kazao je Ivan Tomić uoči meča.

- Partizan se ove godine muči na gostovanjima. Slavili su samo protiv Borca u Čačku, Spartaka u Subotici i protiv Voždovca.

- OFK Beograd i Partizan imaju jednu sličnost - veliki broj promenjenih trenera. OFK je rekorder i tokom ove sezone promenio je čak pet trenera, a Partizan dvojicu manje.

- U isto vreme se igraju utakmice Radnički Niš - Javor Matis i Voždovac - Radnik.

- U petak i u subotu na programu je bilo pet utakmica Superlige, o tome više čitajte ovde.

Uskoro opširnije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC