• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: “Magarci” se ponadali u Napulju

Autor mondo.ba

Kjevo poveo protiv Napolija na samom otvaranju meča, ali su Napolitanci brzo uzvratili, a potom i osigurali pobjedu kojom nastavljaju trku za Skudeto. Verona tone ka Seriju B.

Fudbaleri Kjeva, popularni “Leteći magarci”, već u drugom minutu meča 28. kola Serije A protiv Napolija “razletjeli” su se na San Paolu i šokirali domaćina.

Rumunski štoper Vlad Kirikeš dobio je priliku na ovoj utakmici umjesto suspendovanog Raula Albiola, ali ju je počeo na najgori mogući način. Poigravao se na 30-ak metara od svog gola želeći da dribla, a Nikola Rigoni mu je uzeo loptu i potom odličnim udarcem matirao Reinu za vođstvo Kjeva 1:0.

Napoli se međutim ekspresno sabrao. Samo četiri minute kasnije na semaforu je stajalo 1:1.

Gulam je probio po lijevoj strani i centrirao po zemlji, a Iguain je poslao loptu u mreži za svoj 26. gol ove sezone.

Napoli, željan pobjede koju nije upisao na proteklih pet mečeva, tri u Seriji A i dva u Ligi Evrope, brzo je uspostavio dominaciju, međutim trebalo je malo vremena da stigne do potpunog preokreta.

To je učinio Kirikeš pogotkom u 38. minutu kojom se iskupio za glupost na početku utakmice i (možda) povratio povjerenje Mauricija Sarija.

Tri minute kasnije moglo je biti 3:1, ali je pokušaj Insinjea, poslije odlično izbjegnute ofsajd zamke i ubacivanja iza odbrane Kjeva završio pored gola.

“Leteći magarci” na početku nastavka pokušali su da odigraju malo ofanzivnije, ali to je samo otvaralo prostor za Napade Napolija, koji je poslije eliminacije iz Lige Evrope potpuno fokusiran na Skudeto.

Poslije nekoliko izglednih prilika, meč je odlučio Kaljehon u 70. minutu, svojim petim golom ove sezone i bio je to kraj nadanja Kjeva da može do povoljnog rezultata.

Do kraja meča, najbolju šansu da vrati neizvjesnost imao je Međorno, ali je njegov dobar volej izblokiran.

Napoli je stigao do pobjede 3:1 i 61 osvojenog boda, čime se izjednačio sa liderom, Juventusom, koji će u nedjelju ipak imati priliku da pobjedom protiv Atalante u gostima pobjegne ponovo na tri boda razlike.

U prvom subotnjem meču 28. kola Verona je na svom terenu pretpjela težak poraz od Sampdorije koji ju je gurnuo još dublje ka Seriji B.

Sampdorija je sve riješila u prvih 30 minuta golovima Sorijana, Kasana i Kristodulopulosa i vezala dvije pobjede zaredom. Verona je tako propustila jednu od posljednjih šansi da se iščupa iz zone ispadanja. Tračak nade bila je pobjeda prije dvije nedelje protiv Kjeva, međutim, poslije toga ekipa Luiđija Del Nerija je upisala dva poraza zaredom is a posljednjeg mjesta na tabeli već gleda ka Seriji B.

Serija A, 28. kolo:

Subota

Verona – Sampdorija 0:3 (0:3)

/Sorijano 6, Kasano 11, Kristodulopulos 30/

Napoli – Kjevo 3:1 (2:1)

/Iguain 6, Kirikeš 38, Kaljehon 70 – Rigoni 2/

Nedjelja

Torino – Lacio (12.30)

Atalanta - Sampdorija (15.00)

Bolonja – Karpi

Frozinone- Udineze

Đenova – Empoli

Sasuolo – Milan

Inter – Palermo (20.45)

Odigrano u petak

Roma – Fiorentina 4:1 (3:1)

/El Šaravi 22, Salah 25, 58, Peroti 38 – Iličić 45+3/

Tabela: Juventus 61, Napoli (+1) 61, Roma (+1) 56, Fiorentina (+ 1) 53, Inter 48, Milan 47, Sasuolo 41, Lacio 37, Bolonja 35, Kjevo (+1) 34, Empoli 34, Torino 32, Sampdorija (+1) 31, Atalanta 30, Udineze 30, Đenova 28, Palermo 27, Frozinone 23, Karpi 21, Verona (+1) 18

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC