• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater, gotov si!

Autor mondo.rs

Švajcarske vlasti saopštile da su u sedištu Fudbalskog saveza Francuske zaplenile dokaz u krivičnom predmetu koji se vodi protiv bivšeg predsednika FIFA

Švajcarsko tužilaštvo navelo je da su čelnici Fudbalskog saveza Francuske pristali na pretres prostorija, koji je obavljen u saradnji sa francuskim tužilaštvom, i da su tom prilikom pronađeni dokazi u vezi sumnjivog "dila" bivših čelnika FIFA i UEFA Sepa Blatera i Mišela Platinija.

"Zaplenjena dokumenta su u vezi sa sumnjivom isplatom", navodi se u saopštenju federalnog tužilaštva Švajcarske.

Protiv Blatera je u septembru pokrenut krivični postupak zbog "nelojalne" isplate dva miliona dolara, koliko je FIFA platila predsedniku UEFA Mišelu Platiniju 2011. godine za konsultantske poslove.

Blater i Platini su zbog finansijskih malverzacija suspendovani na po šest godina iz svih fudbalskih aktivnosti. Obojica u negirali nepravilnosti i žalili se Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Oni su izjavili da su imali usmeni dogovor o isplati za konsultantske poslove koje je Platini obavljao od 1999. do 2002. godine.

Platinijev status u istrazi je "između svedoka i optuženog", navelo je tužilaštvo.

Platini je bio glavni kandidat da zameni Blatera na mestu predsednika FIFA, ali je na izborima 26. februara pobedio dosadašnji generalni sekretar UEFA Đani Infantino.

Istragom švajcarskog tužilaštva obuhvaćeni su i izbori za domaćine Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine zbog sumnji za pranje novca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC