• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Herta korak bliže Ligi šampiona (VIDEO)

Autor mondo.ba

Osmim ovosezonskim golom Vedada Ibiševića, a zatim i prvencem Niklasa Štarka, Herta je konačno, prvi put još od 2006. godine, slavila protiv Šalkea i učvrstila se na trećem mjestu Bundeslige, koje vodi direktno u Ligu šampiona.

Crnu seriju od 14 mečeva bez trijumfa protiv Šalkea, Herta je konačno prekinula večerašnjom pobjedom, za koju je jedan od nazaslužniji bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Punih 10 godina čekali su fudbaleri iz Berlina na trijumf protiv "rudara". U direktnoj borbi za treće mjesto koje vodi u Ligu šampiona, Herta je bila bolja i zasluženo stigla do tro boda protiv većeras indisponiranih gostiju iz Gelzenkirhena, koji nisu pokazali apsolutno ništa..

HERTA - ŠALKE 2:0 (1:0)

Trenutak koji je odlučio prvo poluvrijeme desio se u 42. minutu. Dugo je trajala akcija domaćih, večeras odlični Salomon Kalu dodao je loptu Đenki Haragučiju, a Japanac asistirao bh. internacionalcu, kojem nije bilo teško da pogodi za 1:0.

Bio je to osmi gol Vedada Ibiševića ove sezone, a takođe osmi u 13 duela sa timom iz Gelzenkirhena.



I u nastavku meča domaćin je bio bolji rival i do drugog gola stigao je u 65. minutu. Udarac iz ugla izveo je Vladimir Darida, a Niklas Štark bio je usamljen i sa šest metara poslao loptu u "malu mrežu" za konačnih 2:0. Mladom, 20-godišnjem igraču sredine terena bio je ovo prvi pogodak u sezoni.

Osim dva postignuta gola, fudbaleri Herte imali su još nekoliko vrlo dobrih prilika, dva gola su im poništena, istina opravdano, tako da je pravo čudo kako su samo dvije lopte završile iza leđa golmana gostiju Ralfa Fermana.

Tim iz prestonice tako je produžio seriju na osam utakmica bez poraza na domaćem terenu (pet pobjeda, tri remija) i učvrstio se na trećem mjestu, sa četiri boda više od večerašnjeg rivala.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Herta - Šalke 2:0 (1:0)
/Ibišević 42, Štark 65/

U subotu:

Borusija Menhengladbah - Ajntraht (15:30)
Hanover - Keln
Hofenhajm - Volfsburg
Ingolštat - Štutgart
Darmštat - Augzburg
Bajern Minhen - Verder (18:30)

U nedjelju:

Bajer Leverkuzen - HSV (15:30)
Borusija Dortmund - Majnc (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 63, Borusija Dortmund 58, Herta (+1) 45, Šalke (+1) 41, Majnz 40, Borusija Menhengladbah 39, Volfsburg 37, Bajer Leverkuzen 36, Ingolštat 32, HSV 31, Štutgart 31, Keln 30, Verder 27, Augzburg 26, Darmštat 26, Ajntraht 24, Hofenhajm 21, Hanover 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC