• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Borac pobijedio!!!

Autor mondo.rs

Borac savladao Drinu 3:0 i stigao do važnih bodova u borbi za opstanak. Čelik i Zrinjski podijelili bodove u derbiju 21. kola Premijer lige BiH.

 Premijer liga BiH: Borac- Drina 3:0 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjalučki Borac konačno je pobijedio!

Poslije katastrofalnog početka sezone zbog kojeg je došao u zonu ispadanja, Borac ima težak zadatak u proljećnoj polusezoni, a to je da pobjedama izbori opstanak.

Poslije dva neuspjeha, Borac je u subotu protiv Drine konačno stigao do pobjede, i to ubjedljive - 3:0!

Poslije tačno 300 minuta igre ovog proljeća bez postignutog gla fudbaleri borca su konačno zatresli mrežu, a učinio je to toni Jović u 30. minutu meča protiv Drine.

Mladi napadač obradovao je malobrojne navijače na Gradskom stadionu u Banjaluci, a nakon što je Milosavljev u 42. minutu povisio na 2:0 Borac je mogao mirno i sa mnogo samopouzdanja na odmor.

Stanje na terenu nije se mijenjalo u nastavku, Borac je bio konkretniji, a sve dileme riješio je Marjanović u 70. minutu pogotkom za konačnih 3:0.

Borac je tako stigao do važnih bodova u borbi za opstanak, koji će mnogo značiti i za samopouzdanje igrača, ali će sigurno i popraviti raspoloženje domaće publike koja je u Banjaluci ove sezone gledala blijede partije i često poraze svog tima.

Ovo je tek peta pobjeda Borca u 11 utakmica na Gradskom stadionu u Banjaluci, a te loše igre kod kuće gurnule su crveno-plave u poziciju u kojoj se sada nalazi.

Borac je sada pet bodova od zone spasa, ali ova pobjeda neće gotovo ništa da znači ukoliko se Borac u narednoj utakmici vrati u lošu formu i sigurno je da će zadatak trenera Borčeta Sredojevića biti da drži igrače maksimalno koncentrisane u narednom periodu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

I Čelik i Zrinjski imali su vođstvo na meču igranom u Zenici, ali je na kraju on završen remijem 2:2, koji je možda i najpravedniji ishod.

Remi ipak više odgovara domaćoj ekipi, jer Zrinjski nije uspio da zadrži korak sa liderom, tuzlanskom Slobodom i sada zaostaje tri boda.

Na početku utakmice istakli su se golmani. Prvo je Adilović odbranio pokušaj Todorović, da bi nešto kasnije Vasilj odbranio pokušaj Selimovića.

Priliku za gol imao je i Mešanović, a onda su domaći došli do vođstva. Dedić je u 25. Minutu dobro pratio akciju i poslije odbrane Vasilja poslao loptu u mrežu za vođstvo Čelika.

Prije odmora dve dobre prilike, po jedna na obje strane. Arežina je mogao da zabije za Zrinjski, ali je lopta otišla tik pored gola, dok je na drugoj strani Salčinović šutirao preko gola.

Na startu drugog poluvremena Filipović je pogodio prečku, da bi u 53. minutu „plemići“ stigli do izjednačenja. Novopečeni reprezentattivac Danijel Graovac pogodio je glavom poslije kornera koji je izveo Arežina.

U 82. minutu u šesnaestercu domaćih pada Arežina, a sudija Jakupović je pokazao, možda i malo prestrogo na bijelu tačku. Uslijedili su burni protesti domaćih fudbalera, ali naravno promjene odluke nije bilo.

Pogodak za veliki preokret Zrinjskog postigao je Mešanović, koji se iz poštovanja prema bivšem klubu nije radovao pogotku.

Svoj bijes igrači Čelika iskalili su na najbolji mogući način – pogotkom.

Samo tri minute poslije gola Zrinjskog Džidić je odlično izveo slobodan udarac i matirao pomalo nesigurnog Vasilja za veliko oduševljenje na stadionu Bilino polje.

Probudila se i domaća publika, međutim, Čelik nije uspio da eventualno da dođe do tri boda, kao ni Zrinjski, koji je u samom finišu imao dobru priliku preko Zakarića.

REZULTATI 21. KOLA

Subota

Rudar Prijedor - Sarajevo 1:1 (1:0)
/Burazor - 42 pen - Benko 47/

Vitez - Sloboda 1:3
/Kostić autogol 25 – Novak 65 autogol, Oradgić 82, Zeba 90+1/

Radnik - Olimpik 0:0

Velež - Široki Brijeg 0:3
/Sesar 29, Krstanović 38 pen, Ivanković 83/

Čelik - Zrinjski 2:2 (1:0)

/Dedić 25, Džidić 85 – Graovac 50, Mešanović 82 penal)

Borac - Drina 3:0 (2:0)

/Jović 30. Milosavljev 42, Marjanović 70/

Nedjelja (15 h):

Slavija - Travnik
Željezničar - Mladost

TABELA: Sloboda  47, Zrinjski 44, Sarajevo 39, Široki Brijeg 39, Radnik 39, Željezničar (-1)  34, Čelik 30, Slavija (-1) 29, Vitez  27, Mladost (-1) 27, Olimpik 23, Borac 22, Travnik (-1) 19, Rudar Prijedor 18, Drina 13, Velež  8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC