• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kejn i Vardi za aplauze, Dajer za pobedu u Berlinu

Autor mondo.rs

Sjajan klasik između Nemačke i Engleske završen je pobedom gostiju, uz fantastične golove na obe strane!

Mnogo puta imali smo priliku da se uverimo u ogromne golgeterske mogućnosti Harija Kejna i Džejmija Vardija, a da Engleska konačno ponovo ima napadače od kojih će zazirati rivali, ovi momci potvrdili su, ni manje ni više, u duelu sa svetskim šampionima - Nemcima.

Dva poteza petom za dva gola i izjednačenje posle vođstva domaćina - i to pred punim tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu - a onda i nebeski skok Erika Dajera u nadoknadi za pobedu Engleske 3:2 u pripremnoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Francuskoj narednog leta.

Po četvrti put u poslednje četiri prijateljske utakmice između Engleske i Nemačke slavili su gosti!

Nije, međutim, tako izgledalo na poluvremenu, a još manje u 57. minutu, kada je Mario Gomez na teledirigovano dodavanje Kedire duplirao prednost domaće selekcije. Prethodno je Toni Kros iznenadio ne samo golmana Džeka Batlanda, već sve na stadionu, kad je u 43. minutu odlučio da uputi udarac. Da stvar bude gora po goste, primljeni gol nije bio jedini problem za Batlanda i Engleze, pošto je golman Stouka morao da traži izmenu zbog povrede. Umesto njega, među stative je stao Frejzer Forster, čuvar mreže Sautemptona.

Trenutak inspiracije sjajnog napadača Totenhema, Harija Kejna, posle kornera u 61. minutu i a-la Krojfovskog driblinga petom, vratio je nadu gostima da mogu da izbegnu poraz. A, ulaskom fantastičnog napadača Lestera, Džejmija Vardija, samopouzdanje među igračima engleske reprezentacije je prosto eksplodiralo.

Zajedno su na teren u 71. minutu istrčali Vardi i vezista Evertona, Ros Barkli, i upravo su njih dvojica tri minuta kasnije bili akteri akcije za izjednačujući pogodal. Barkli je povukao kontru, dodao loptu do Natanijela Klajna, a on pronašao Vardija u kaznenom prostoru rivala.

Lucidni napadač bio je brži od Rudigera, ali i maštovitiji, pa je potezom petom sa nekih osam metara poslao loptu pored zatečenog Manuela Nojera. Ne pamti se kada je golman nemačke reprezentacije primio takav pogodak, a još manje kada je tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Za to se, u nadoknadi utakmice, sjajnim skokom i udarcem glavom na centaršut iz korenra, pobrinuo Erik Dajer.

Pogledajte sve GOLOVE i uživajte u njima:

Toni Kros, 43. minut 1:0:


Mario Gomez, 57. minut 2:0:


Hari Kejn, 61. minut 2:1:


Džejmi Vardi, 74. minut 2:2:


Erik Dajer, 91. minut 2:3:


Ovom pobedom Englezi su potvrdili da imaju fantastičnu generaciju i da navijači, ovaj put, zaista imaju razlog za optimizam pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali i Nemci ne moraju previše da brinu. Veći deo utakmice delovali su sigurno i uigrano, a treba imati u vidu da im je nedostajalo nekoliko standardnih reprezentativaca, doduše i gostima isto, kao i da je selektor Joakim Lev u drugom poluvremenu malo više kombinovao sa timom i taktikom nego njegov kolega Roj Hodžson.

Nemci će do Evropskog prvenstva imati još tri provere, protiv Italije, Slovačke i Mađarske, a u Francuskoj će igrati u grupi sa Severnom Irskom, Poljskom i Ukrajinom, dok će rivali Engleskoj biti Rusija, Vels i Slovačka. Englezi će do tada odigrati još četiri prijateljske utakmice, protiv Holandije, Turske, Australije i Portugala.

NEMAČKA: Nojer - Hektor, Rudiger, Humels (46. Tah), Čan - Kros, Kedira - Rojs (64. Širle), Ozil, Miler (76. Podolski) - Gomez (80. Gece).

ENGLESKA: Batland (45. Forster) - Rouz, Kejhil, Smoling, Klajn - Henderson, Dajer - Lalana (71. Barkli), Ali, Velbek (71. Vardi) - Kejn.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC