• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hodžson: Ostanimo skromni! Vodl: Ne!

Autor mondo.rs

Iskusni strateg engleske reprezentacije pokušava da suzbije euforiju posle pobede nad Nemačkom u Berlinu.

Od 2:0 do 2:3!

Engleska je savladala svetskog šampiona na njegovom terenu, vrativši se iz dva gola deficita. Na majstorije Harija Kejna i Džejmija Vardija za 2:2, nadovezao se u sudijskoj nadoknadi vremena Erik Dajer, kada je glavom "zakucao" centaršut Džordana Hendersona iz kornera.

Selektor Roj Hodžson posle meča je izjavio da je najzadovoljniji zbog hrabrosti koju su ispoljili njegovi izabranici, a sam rezultat po svaku cenu je želeo da stavi u drugi plan.

"Ovo je samo prijateljska utakmica. Uvek morate da pazite koliki ćete značaj da joj date. Da sam na mestu Nemaca, ne bih bio previše razočaran. Pred nama su još četiri kontrolna meča i dva i po meseca rada, tek onda je na redu prva utakmica koja se 'računa', protiv Rusije na Evropskom prvenstvu", izjavio je Hodžson.

Najveći uspesi Engleske u 21. veku su po dva plasmana u četvrtfinale EP i SP.

Nacija koja je "izmislila fudbal" i 1966. bila šampion sveta, a uz to se diči Premijer ligom kao možda i najkvalitetnijim domaćim takmičenjem na planeti, uvek želi maksimum...

Da li bi značajno podmlađeni sastav, bez nekadašnjih asova Lamparda, Džerarda, Terija, možda i Runija, mogao da napravi iskorak ovog leta u Francuskoj?

"Nerado ću priznati da je ovo moje najlepše veče otkako sam izabran za selektora, ali ne zaboravimo da je ovo tim u stvaranju. Moramo da uradimo mnogo toga, pre nego što pomislimo da stavimo sebe u istu ravan sa Nemačkom. Ostanimo skromni posle ove pobede", poručio je 68-godišnji fudbalski stručnjak.

Da ovakva filozofija neće lako proći, svedoči komentar nekadašnjeg reprezentativca Krisa Vodla, čija generacija je na Mundijalu 1990. penalima izgubila od Nemačke u polufinalu.

"Sit sam odlazaka na velika takmičenja sa pričom o sticanju iskustva. Za šta se mi to spremamo? Za Katar 2022? Svi naši igrači su 'starteri' u timovima Premijer lige. Zašto onda da ne idemo na titulu? Da li će se Nemci i Francuzi ovog leta spremati za Rusiju 2018? Ne! Niko od njih neće otići sa idejom da ispadne u četvrtfinalu i onda se potapše po ramenu sa konstatacijom 'Bilo je dobro'".

Grupa EURO 2016 sa Rusijom, Velsom i Slovačkom za Engleze može da bude dobra "odskočna daska". Posle toga će im biti potrebno dosta sreće i karaktera da urade i nešto više, ali u subotu u Berlinu su nagovestili da je to zaista moguće!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC