• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović pred Zvezdu: I Real ima mane...

Autor mondo.rs

"Ko će braniti? Golman!", rekao je raspoloženi trener Vojvodine Nenad Lalatović uoči utakmice sa Zvezdom. Zna koji tim će izvesti na teren stadiona „Karađorđa“ u subotu od 18 časova.

 Nenad-Lalatovic-pred-derbi-Vojvodine-i-Crvene-zvezde. Izvor: MN PRESS

U subotu, 24. oktobra, Nenad Lalatović aplauzima je dočekan, a njegov Borac ispraćen kući bez bodova. Zvezda - Borac 4:2. Dvaput je pogodio Katai, pa je dva gola postigao i Vujaklija, pre nego što su ishod kreirali Grujić i Sikimić.
Izvor: MN PRESS



Fudbaleri Vojvodine nalaze se u lošem nizu rezultata ovog proleća, i ne znaju za pobedu na sedam uzastopnih utakmica. Sa druge strane očekuje ih Crvena zvezda koja je u prethodnom kolu protiv Novog Pazara zabeležila i 24. uzastopnu pobedu u prvenstvu i tako oborila klupski rekord, a sada kreće ka onom evropskom koji iznosi 29 pobeda zaredom.

Meč između ova dva tima je i derbi kola, a igra se u subotu od 18 časova u Novom Sadu. Nenad Lalatović je novinarima u Sportskom centru "Vujadin Boškov" rekao da očekuje odličnu utakmicu, u kojoj će uživati i publika od koje očekuje da bude njihov 12. igrač.

"Očekuje nas jako težak meč i sigurno da Crvena zvezda zaslužuje jedno poštovanje. Vezali su 24 pobede u nizu. Možemo da ih poštujemo, ali ne smemo i nećemo ih se plašiti. Pokazaćemo na našem terenu da nema razloga za strah. Daćemo 120% pred našim navijačima. Odbrana mora da bude jako čvrsta, vezni red agresivan, a napad brz - i koncentracija na visokom nivou. Imaju odlične individualce, Kataija, Vijeiru, Plavšića, Srnića, Grujića...", nabrajao je Lalatović vrline Crvene zvezde na konferenciji za medije pred derbi meč.

Osvrnuo se i na trenera gostiju Miodraga Božovića.

"To je prvo sjajan čovek, a onda i trener. Za mene je on ne najbolji trener u Superligi, nego najbolji trener u Srbiji, ali i Crnoj Gori".

O nizu Crvene zvezde...

NIKOLA TRUJIĆ: NEMA PREDAJE!

"Moje mišljenje je da nas očekuje dobra utakmica. Biće to jedan pravi derbi, nadam se da će i publika uživati. Mi ih maksimalno poštujemo i većina ljudi misli da je Zvezda upisala tri boda, ali mi se nećemo predati“, poručio je fudbaler Vojvodine.

"I oni negde moraju da imaju slab dan, a ja se nadam da će ga imati sutra. Ako prekinemo taj njihov niz za moje igrače i njihovu karijeru će to biti fenomenalno, a samim tim će pokazati da imamo kvalitetan tim i da smo uspeli ono što niko nije uspeo u Srbiji. Nema veze što oni imaju 24 pobede, pa i oni su od krvi i mesa", poručio je bivši trener Zvezde.

Na pitanje šta misli da je najveća mana Crvene zvezde, za koju i sam on kaže da je "od krvi i mesa", odgovorio je diplomatski.

"Ne želim da ih motivišem", rekao je kroz osmeh Lalatović, a onda nastavio: "Mi znamo da Crvena zvezda ima vrlina i mana. U ovom trenutku vrline tog tima su 90%, a ima i 10% mana. Kao i mi. I Mančester i Real imaju mane, mi smo ih dobro analizirali, kao i oni nas, pokušaćemo da to iskoristimo. Zadržaću to za svlačionicu".

Osim golmana i kapitena Nikolu Perića, koji je operisan nakon što mu je puklo slepo crveno, Lalatović može da računa na sve igrače, ali nije želeo da otkriva ko će se naći među stativama.

"Ko će braniti? Pa golman!", odgovorio kroz šalu, a onda ponovio da je odlučio ne samo koji će golman biti među stativama nego i kojih će 11 početi meč. Dodao je da je golman Žakula iskusan, a Kordić da je talentovan, ali da neće otkrivati svoju ideju dan pred utakmicu.

"Nadam se i dobrom suđenju. Za dobru utakmicu, pravu evropsku utakmicu, potrebno je dobro suđenje. Sudija Grujić je internacionalac i siguran sam da će tako suditi na sutrašnjem meču", poručio je Lalatović.

Vojvodina i Crvena zvezda su se do sada sastali čak 158 puta - Crvena zvezda je ostvarila 89 pobeda, 39 puta je bilo nerešeno, a novosadski crveno-beli su slavili u 30 susreta. Uoči ovog kola Vojvodina se nalazi na sedmom mestu sa 39 bodova, dok je Zvezda prvoplasirani tim Superlige sa 77 bodova.

(Milutin Vujičić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC