• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ SERIJE! Zvezda stala u Novom Sadu!

Autor mondo.rs

Ništa od evropskog rekorda... Crveno-beli posle 24. uzastopne pobede zaustavljeni na "Karađorđu".

 KRAJ SERIJE! Zvezda stala u Novom Sadu! Izvor: MONDO/M. Vujičić
Izvor: MONDO/M. Vujičić

Derbi meč 28. kola Superlige završen je bez pobednika i bez golova: Vojvodina - Crvena zvezda 0:0.

Tvrda utakmica viđena je na "Karađorđu", bez mnogo šansi i uz veliko taktičko nadmudrivanje Nenada Lalatovića i Miodraga Božovića, što je na kraju i rezultovalo najnepopularnijim rezultatom.

Osvojenim bodom ne mogu da budu zadovoljni ni domaći ni gostujući fudbaleri, jer su igrači Vojvodine i dalje bez pobede ovog proleća, dok su Zvezdini fudbaleri ostali bez prilike da obore rekord Benfike od 29 uzastopnih pobeda.

Crveno-beli su nanizali 24. "trojke" do gostovanja u Novom Sadu, ali u subotu predveče nisu delovali na tim koji je dominirao dosadašnjim tokom Superlige.

Nije bilo raspoloženog igrača u timu Miodraga Božovića, koji bi probio blok rivala koji je odlično postavio Lalatović, pa se sve svelo na nekoliko individualnih pokušaja. 

Ugo Vijeira je dva puta opasno zapretio, ali je mladi golman Vojvodine Marko Kordić bio na visini zadatka. U drugom poluvremenu David Babunski je uneo malo svežine u igri gostiju, ali i on nije uspeo da promeni rezultat.

Na suprotnoj strani, domaći fudbaleri su takođe stvorili par dobrih šansi, međutim, Pankov u prvom poluvremenu, a Ašćerić u finišu utakmice nisu dobro reagovali.

Utakmicu su obeležile i dve sporne situacije, po jedna na obe strane, pošto je u 54. minutu lopta u ruku pogodila Aleksandra Lukovića, a u nadoknadi utakmice Radovana Pankova, ali se nije čula pištaljka Danila Grujića...

Zvezda će u preostala dva kola do plej-ofa igrati u sredu protiv Rada na svom stadionu, a zatim u Čačku protiv Borca, dok će Vojvodina mesto u gornjem delu tabele pokušati da osigura u duelima sa Radničkim (u Nišu) i Voždovcem (u Novom Sadu).

Gosti su na stadion "Karađorđe" došli bez "rovitog" Marka Grujića, a njegovo mesto u timu zauzeo je Srđan Plavšić, čiji je nastup bio pod znakom pitanja zbog povrede zgloba.

Bivši kapiten i trener Crvene zvezde, sada trener Vojvodine, Nenad Lalatović, nije mogao da računa na prvog golmana Nikolu Perića, koji je operisao slepo crevo, a šansu je ukazao mladom Marku Kordiću, koji je odlično odradio svoj posao.

VOJVODINA: Kordić - Miletić, Pankov, Rosić, Nastić - Sekulić, Maksimović - Malbašić (90+3. Puškarić), Meleg (79. Vukčević), Babić - Trujić (74. Ašćerić).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Edson, Ibanjez - Le Talek, Donald - Plavšić (58. Babunski), Katai, Srnić (74. Ristić) - Vijeira (78. Sikimić).

Izvor: MONDO




Utakmicu je sudio Danilo Grujić iz Niša.

Tribine stadiona "Karađorđe" bile su sjajno su popunjene. Po nezvaničnim informacijama, rasprodate su sve ulaznice.

Izvor: MONDO/M. Vujičić


TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Luis Ibanjez umalo da postigne pogodak u 94. minutu direktno iz kornera. Uspeo je nekako Kordić da interveniše.

- Tražili su fudbaleri Zvezde penal, pošto je lopta pogodila u ruku Pankova, ali kao i u prethodnom slučaju, na suprotnoj strani, nije se čula pištaljka.

Vojvodina - Zvezda
Izvor: YouTube


- Poslednja izmena u Vojvodini. Puškarić umesto Malbašića u poslednjim trenucima utakmice.

- Odlična prilika za Vojvodinu u 89. minutu! Ašćerić je iz kontranapada šutirao glavom, ali nedovoljno precizno i jako da bi savladao Kahrimana. Mogao je napadač Novosađana to mnogo bolje da učini...

- Snažan šut Le Taleka u 85. minutu, ali preko gola. Inače, David Babunski je svojim ulaskom uneo neophodnu živost u igru Crvene zvezde, međutim, nema odgovarajuću podršku saigrača.

- Sjajni driblinzi Davida Babunskog i šut sa nekih 18 metara u 81. minutu, ali je lopta prošla koji santimetar pored stative gola Vojvodine.

- Druga izmena u timu Vojvodine, umesto Dejana Melega od 79. minuta u igri je Marko Vukčević.

- Promena u napadu Crvene zvezde. Od 78. minuta umesto najboljeg strelca lige, Uga Vijeire, igraće iskusni Predrag Sikimić.

- Dve izmene u 74. minutu. U domaćem timu Ašćerić je zamenio Trujića, a kod gostiju Ristić je ušao umesto Srnića.

- Još 20 minuta, plus nadoknada, do kraja.

- "Otresao" je Nikola Trujić u duelu Aleksandra Lukovića, ali i potom bio sebičan. Igrao se 64. minut kada je Vojvodina mogla do gol-šanse.

- Odličan šut Le Taleka u 61. minutu pod prečku, ali i sjajna intervencija Marka Kordića koji je loptu skrenuo u korner.

- Prva izmena u utakmici. Umesto Srđana Plavšića, za Zvezdu će od 58. minuta igrati David Babunski.

- Još jedan pokušaj Uga Vijeire. U 55. minutu je šutirao iz mesta sa sedam-osam metara, ali je dobro reagovao golman Vojvodine Marko Kordić.

- Tražili su domaći fudbaleri penal u 54. minutu, pošto je lopta posle centaršuta sa desne strane u ruku pogodila Lukovića koji je uklizavao u blok, ali nije se čula pištaljka Danila Grujića.

Vojvodina - Crvena zvezda
Izvor: YouTube


- Još jedan odličan šut Vijeire. Posle prijema na grudi, u 53. minutu "opalio" je po lopti, međutim, ona je otišla iznad prečke gola domaćih.

- Kratak prekid utakmice u 50. minutu zbog pirotehnike koju su upalili navijači Crvene zvezde i dve baklje bačene na teren.

- Drugo poluvreme je počelo bez promena u sastavima.

Poluvreme. Velika borba, ali na sredini terena. Tek po jedna šansa pred oba gola. Domaći su je imali u 3. minutu, kada je Pankov promašio loptu pred golom Zvezde, a gosti u 30. kada je Vijeira oštro šutirao, ali Kordić odbranio.

prvo poluvreme
Izvor: YouTube


- Druga šansa za Crvenu zvezdu. U 40. minutu Luis Ibanjez je centrirao iz kornera, Le Talek šutirao glavom, ali toliko neprecizno da je lopta završila u autu...

- Žute kartone dobili su Sekulić iz Vojvodine i Plavšić iz Crvene zvezde zbog koškanja u 38. minutu. Umešali su se u raspravu i drugi igrači, ali sve se brzo smirilo...

koškanje igrača
Izvor: YouTube


- Konačno uzbuđenje! Sjajan šut Vijeire iz prve u 30. minutu, iskosa sa leve strane, ali je Kordić odlično reagovao i loptu koja je išla u njegov bliži ugao, poslao u korner.

- Prošlo je 25 minuta. Nema akcija vrednih pomena na stadionu "Karađorđe".

- U toku je 16. minut, i dalje je bez gol-šansi. Domaći fudbaleri uglavnom napadaju po desnoj strani, a gosti po levoj.

- Oslobodili su se gosti pritiska i nekoliko puta došli pred kazneni prostor rivala, ali još su bez udarca ka golu. U toku je 9. minut.

- Pritisak Vojvodine u uvodnim minutima. Za nepuna tri minuta imali su tri kornera domaći fudbaleri, a posle trećeg u šansi se našao štoper Pankov, ali nije uspeo da zahvati loptu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC