• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Điđi čuva "staru damu"

Autor mondo.ba

Odličan derbi na "San Siru" odigrali su Milan i Juventus, tim Siniše Mihajlovića bio je blizu podviga, ali Đanluiđi Bufon imao je svoje veče.

Možda i najbolju utakmicu ove sezone odigrali su fudbaleri Milana, ali to nije bilo dovoljno da tim Siniše Mihajlovića dođe bar do boda protiv Juventusa, u velikom derbiju 32. kola Serije A.

Đanluiđi Bufon imao je svoje veče, branio sve što se moglo odbraniti, i odveo Juventus do velikog trijumfa na "Đuzepe Meaci", sedmog uzastopnog protiv Milana, koji bi mogao značiti i titulu na "čizmi", petu godinu u nizu.

MILAN - JUVENTUS 1:2 (1:1)

POVEZANE VIJESTI

Mnogo bolje meč su otvorili fudbaleri Milana i već u 8. minutu imali šansu da povedu, istina neplanirano. Ignjasio Abate uputio je centaršut, lopta je imala čudnu putanju i pogodila stativu.

Šest minuta kasnije Mario Baloteli sjajno je šutirao iz slobodnog udarca, ali je još bolje odbranio Đanluiđi Bufon i ponovo pokazao da nije za staro gvožđe. Pokušao je i Đakomo Bonaventura da pokupi "odbitak" i pospremi ga u mrežu, ali je vremešna "jedinica" gostiju još jednom sjajno reagovala.

Bolja igra "rosonera" isplatila se u 18. minutu. Brazilac Aleks ostao sam kao duh u šesnaestercu gostiju nakon kornera koji je izveo Baloteli, odlično reagovao glavom i Bufon ovaj put nije mogao ništa, iako je ponovo bio na lopti.

Milan je ekipa koja je postigla najviše golova u ligi nakon kornera, čak osam, od čega je Aleks tri puta pogodio protivničku mrežu.

Tek nakon primljenog gola, probudili su se i fudbaleri Juventusa. Pokušavali su Pol Pogba i Mario Mandžukić, a Hrvat je već u 27. minutu donio izjednačenje svom timu. "Ispala" je odbrana Milana, Alesio Romanjoli napravio je veliku grešku, koja je "rosonere" koštala gola.

Nevjerovatno šta je Bufon odbranio u 51. minutu. Prvo je Karlos Baka šutirao sa ruba šesnaesterca, golman "stare dame" je intervenisao, lopta se zatim odbila do Balotelija, ali je opet sjajno reagovao Bufon. Baloteli je zatim pokušao i rukom, ugurao loptu u gol, ali pogotka nije bilo, - samo javna opomena za napadača Milana.

...
Izvor: YouTube

U 60. minutu još jedna odlična prilika, ovaj put na suprotnoj strani. Pogba je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je stativa spasila Milaneze.

Pet minuta kasnije, šampion je kaznio sve promašaje domaćih. Poslije kornera Klaudija Markizija, lopta je stigla do Pogbe, koji je uz dosta sreće pronašao put do mreže Đanluiđija Donarume za potpuni preokret.

Pokušao je u nastavku Siniša Mihajlović ubacivanjem i trećeg napadača, Luiza Adrijana, da dođe barem do boda, ali takva igra nije donijela apsolutno ništa. Domaći od gola Pogbe nisu uspjeli da zaprijete Bufonu.

Tri boda iz derbija protiv Milana odvela su Juventus na devet koraka ispred drugoplasiranog Napolija, koji će u nedjelju protiv "fenjeraša" Verone imati šansu da se vrati na "minus šest", ali bez najboljeg strijelca lige Gonzala Iguaina, koji odrađuje prvu od četiri utakmice suspenzije.

Osim tijesnog trijumfa Intera protiv Frozinonea, i na preostala dva meča odigrana ranije danas viđen je  samo po jedan pogodak. Đenova je trijmfovala u gostima protiv Sasuola, dok je vrijedan trijumf u borbi za opstanak Kjevo upisao na "Bentegodiju" protiv Karpija.

SERIJA A - 32. KOLO:

Frozinone - Inter 0:1 (0:0)
/Ikardi 74/

Kjevo - Karpi 1:0 (0:0)
/Pelisije 83/

Sasuolo - Đenova 0:1 (0:1)
/Džemaili 42/

Milan - Juventus 1:2 (1:1)
/Aleks 18 - Mandžukić 27, Pogba 65/

U nedjelju:

Empoli - Fiorentina (12:30)
Torino - Atalanta (15:00)
Napoli - Verona
Sampdorija - Udineze
Palermo - Lacio (20:45)

U ponedjeljak:

Roma - Bolonja (20:45)

TABELA: Juventus (+1) 76, Napoli 67, Roma 63, Inter (+1) 58, Fiorentina 56, Milan (+1) 49, Sasuolo (+1) 48, Kjevo (+1) 44, Lacio 42, Đenova (+1) 40, Bolonja 36, Atalanta 36, Empoli 36, Torino 36, Udineze 34, Sampdorija 33, Karpi (+1) 28, Palermo 28, Frozinone (+1) 27, Verona 22.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC