• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u 95. minutu - Kahriman ispustio pobedu!

Autor mondo.rs

Zvezda - Partizan 1:1 (0:0) u 151. "večitom" derbiju. Sikimić u 85. minutu doveo lidera u vođstvo, izjednačio Everton u 95!

 Šok u 95. minutu - Kahriman ispustio pobedu! Izvor: MN PRESS

Treći ovosezonski derbi završen je bez pobednika, iako je Crvena zvezda na isteku četvrtog minuta sudijske nadoknade vremena imala u džepu tri boda.

"Rezervista" Predrag Sikimić u 85. minutu je iz okreta "zakucao" loptu u rašlje sa 14 metara, a Everton izjednačio takođe snažnim šutom sa 30 metara, koji je prošao kroz ruke Damira Kahrimana - 1:1 (0:0)!

Crveno-beli tako nisu uspeli da ostvare "het-trik" u susretima sa najljućim rivalom, mada su tokom većeg dela utakmice bili agilniji, konkretniji i, može se reći, manje loš tim.

Zvezda šest kola pre kraja ima 42 boda, Čukarički 30, Partizan 28, a Vojvodina 26, što znači da je "overa" titule moguća već u sledećem kolu.

Pre ove utakmice je u 19 okršaja Zvezde i Partizana, računajući i Kup, zabeležen samo jedan remi - 0:0, pre nešto manje od godinu dana.

Crno-beli nisu uspeli da produže niz od šest pobeda u Superligi, ali s obzirom na razvoj događaja, nema sumnje da su zadovoljni i jednim bodom.

U prvenstvu:

Crvena zvezda - Partizan: 62-45-44

U Ljutice Bogdana: 38-22-15

U Humskoj: 24-23-29

U Kupu: 20-4-11

Ostalo: 25-9-20

Ukupno: 107-58-75

Pre Sikimićevog vodećeg gola, publika je mogla da vidi samo jednu šansu iz kategorije stoprocentnih.

Aleksandar Katai je u 81. minutu izbio sam ispred Bojana Šaranova, koji je pravovremeno istrčao, skratio ugao i zaustavio prizemni udarac iskosa.

Partizan je konkretno zapretio samo preko Brašanca u 73. minutu, kada je posle gužve u kaznenom prostoru iznenada dobio loptu i dobro šutirao, ali je pogodio u koleno Kahrimana na liniji peterca.

Domaćin je imao period najveće inicijative u prvih dvadesetak minuta. Rival je ostao sabijen na svojoj polovini, Le Talek je tukao glavom tik iznad prečke, a Šaranov odbranio Kataijev šut iskosa u rašlje.

Isti igrač u 41. minutu je završio solo akciju nedovoljno jakim udarcem sa ivice kaznenog prostora, dok je Partizan u prvom poluvremenu bio praktično bez šuta.

Trener budućeg šampiona Miodrag Božović imao je peh da se Hugo Vijera povredi sredinom prvog poluvremena, nakon čega je još 20-25 minuta "tinjao" na terenu, bez pravog učinka. Marko Grujić našao se na terenu posle 40 dana pauze i takođe bio zamenjen u ranoj fazi drugog poluvremena.

Ivan Tomić želeo je da pojača sredinu terena ostavljanjem Božinova na klupi (Saša Ilić bio je zamišljen kao "lažna devetka"), međutim, ta taktička zamisao je više oslabila napad, nego što je doprinela ravnopravnoj igri u polju...

Da nije bilo golova u finišu, nema sumnje da bi to bio jedan od najslabijih derbija u poslednjih desetak, a možda i više godina.

Crvena zvezda je dobila prvi derbi u sezoni, takođe na "Marakani", rezultatom 3:1, posle čega je usledila i jubilarna pobeda u Humskoj.

Zvezdaši nisu osetili gorčinu poraza od partizanovaca kod kuće još od 26. novembra 2011, kada je tadašnji šampion stigao do četvrte uzastopne pobede na strani nad komšijama.

Naši novinari, Jovan Terzić i Vladimir Sukdolak, gotovo bez greške pogodili su startnih 11 i jednog i drugog tima, na osnovu informacija koje su dobili iz dva tabora.

Utakmicu 31. kola Superlige, pred 37.523 gledaoca, vodio je dobro, mada ne bez greške, debitant u derbijima, Aleksandar Vasić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković, Luković, Rendulić, Ibanjez - Le Talek, Donald - Katai, Grujić (od 56' Plavšić), Srnić (od 78' Ristić) - Vijeira (od 53' Sikimić).

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Kosović - Mihajlović, Stevanović (od 83' Vlahović) - S. Ilić (od 73' Božinov).


IZ MINUTA U MINUT:

90+6' CRVENI KARTON! Everton je dobio drugi žuti karton zbog provociranja navijača Zvezde prilikom proslave gola.

90+5' GOOOOOL - 1:1! Everton! Brazilski "vezista" je zahvatio loptu izbijenu iz kaznenog prostora, oštro je šutirao sa 30 metara, a Damir Kahriman na iznenađenje celog stadiona pustio loptu da mu prođe kroz ruke i odskakuće u mrežu.

90+3' CRVENI KARTON! Zoran Rendulić je sapleo Mihajlovića u naletu i opravdano dobio drugi žuti karton, automatsko isključenje.

90+2' ŽUTI KARTONI. Everton i Katai zbog koškanja. Brazilac je "zakuvao" tako što je odgurnuo Plavšića, pa pokušao da ga podigne na noge.

90' Sudija Vasić će nadoknaditi četiri minuta.

85' GOOOOOL - 1:0! Predrag Sikimić! Le Talek je posle centaršuta sa desne strane išao na loptu glavom, a Gogua nogom. Le Talek je bio brži, spustio je loptu tačno na nogu Sikimiću, koji je sa 14 metara iz okreta pogodio desni gornji ugao Partizanovog gola.

84' ŠANSA! Ristić je posle Plavšićeve akcije tukao sa 16 metara pravo u Šaranova. Partizan je počeo da ostavlja dosta prostora pozadi.

81' ŠANSA! Najbolju priliku na utakmici propustio je Aleksandar Katai. Kosović je na 35 metara od gola predao loptu u noge Le Taleku, Francuz munjevito "izbacio" Kataija u prostor, a ovaj izašao sam pred Šaranova. Golman Partizana je istrčao i telom odbranio šut malo iskosa.

73' ŠANSA! Centaršut Bandalovskog i udarac glavom Mihajlovića, ali skok igra nije jača strana krilnog igrača Partizana. Pitanje je imaju li crno-beli i napadača koji bi ovakvu - visoku, ali upotrebljivu - loptu uspeo da sprovede u mrežu.

73' Sašu Ilića zamenio je Valerij Božinov.

67' Navijači Zvezde iskoristili su pauzu zbog ukazivanja pomoći golmanu Šaranovu da zapale baklje... Nagoveštaja šansi ima na obe strane, uglavnom sa krilnih pozicija, ali ništa konkretno.

59' ŠANSA! Le Talek je posle "slobodnjaka" Mihajlovića blokirao pokušaj Ilića, kapiten je ležeći na zemlji vratio loptu na desetak metara od gola, gde je usamljen bio Brašanac. Povremeni reprezentativac je dobro šutirao, a Kahriman na petercu zaustavio loptu kolenom... Stručni štab Zvezde burno je protestovao kod sudije Vasića što nije svirao faul Brašanca u začetku akcije.

56' Ne može da nastavi ni Marko Grujić. Zamenio ga je Srđan Plavšić.


- Policija je otišla sa severne tribine.

53' Hugo Vijeira, koji je izvrnuo skočni zglob još sredinom prvog poluvremena, ne može da nastavi utakmicu. Menja ga Predrag Sikimić.

48' ŠANSA! Šaranov ponovo na visini zadatka, posle Grujićevog proigravanja petom i utrčavanja Ibanjeza u kazneni prostor. Argentinac je tukao u bliži ugao, sa 12-13 metara iskosa.

46' Počelo je drugo poluvreme, sastavi su isti kao pre odlaska u svlačionice.

- Čitavim tokom pauze na "severu" se odvijala tuča navijača Zvezde i pripadnika policije. Na tribinu su ušla dva kordona, navijači su tražili da izađu, pa su usledili gađanje stolicama, juriš policije i tako nekoliko puta...

- Vladimir Sukdolak sa stadiona: "Igrom od 35. minuta, a i ranije, Zvezda i Partizan pokazuju gde nam je mesto u Evropi. Ogroman broj grešaka i pogrešnih dodavanja".

- KRAJ PRVOG POLUVREMENA, uz manje navijačke sukobe na "istoku" - 0:0!

Izvor: MONDO


45+2' Ilić je faulirao Le Taleka, a imajući u vidu dotadašnji Vasićev kriterijum prilikom dodele žutih kartona, Partizanov legendarni "vezista" može da bude srećan što je i dalje na terenu.

44' ŽUTI KARTON. I Rendulić je opomenut. Došlo je potom do "prijateljske" rasprave sa Markom Jovanovićem, ali na sreću, ostalo je na (ružnim) rečima.

43' Partizan bez tačnog pasa, koji bi omogućio ulazak u šansu. Ovog puta se nisu razumeli Brašanac i Mihajlović.

41' ŠANSA! Katai je pretrčao sa loptom 40 metara, ušao s leve strane u sredinu i posle dva driblinga šutirao sa 16 metara - pravo u Šaranova.

40' ŽUTI KARTON. "Običan" faul Le Taleka na Iliću, ali onda i protest, koji Vasić nije želeo da toleriše.

38' Igra se između dva šesnaesterca. Zvezda i dalje ima prednost u posedu lopte, ali ne uspeva da ugrozi Šaranova onako konkretno kao u prvih petnaestak minuta. Partizan češće na protivničkoj polovini, ali apsolutno nedorečen.

- Nove vesti o krvavim sukobima navijača uoči utakmice.

31' ŽUTI KARTON. Fudbaleri Partizana pokušavaju da zaigraju agresivnije na Zvezdinoj polovini, donekle im uspeva da poremete organizaciju napada, ali presing "puca" na najslabijoj karici - Saši Iliću. Zakasneli start i opravdana "javna opomena" kapitenu crno-belih.

- Vladimir Sukdolak sa stadiona: "Božović je 'presekao' Tomića visokim presingom. Osvojio je sredinu i apsolutno dominira terenom. Partizanovi 'vezisti' ne mogu da zadrže loptu ni desetak sekundi".

23' Prva uzbuđenja pred golom Kahrimana! Duga lopta pronašla je Stevanovića na desnom krilu, ušao je u kazneni prostor i uputio prizeman centaršut na suprotnu stranu, ali lopta nije mogla do usamljenog Mihajlovića. Nakon kornera je lopta ostala u šesnaestercu, crno-beli su tražili priliku za šut, međutim, odbrana im nije dala prostora za to. Usledila je kontra "4 na 3", koju je upropastio Vijeira.

21' Rezime prvih 20 minuta - igrao je samo jedan tim. Fudbaleri Partizana nisu uspevali da zadrže loptu, samim tim ni da priđu kaznenom prostoru domaćina.

18' Bogosavac u prvi mah korektno zaustavlja Srnića u polukontri, ali drugim startom ga faulira. Treći slobodan udarac za Zvezdu sa istog dela terena. Centaršut... ništa.

14' ŽUTI KARTON. Sedrik Gogua je sa leđa startovao na Vijeiru. Pre toga je štoper iz Obale Slonovače paničnom intervencijom poklonio Zvezdi korner.

11' ŠANSE! Dobra lopta Grujića levo za Kataija, oštar šut iskosa išao je u bliže rašlje, Šaranov je odlično intervenisao i izbacio loptu u korner. Posle kratke kombinacije usledio je novi centaršut Ibanjeza, lopta je išla kroz peterac, ali su trojica igrača Zvezde zakasnila da je eventualno skrenu u mrežu!

7' Skočila je Partizanova klupa nakon faula dosuđenog zbog starta Bogosavca na Vijeiri. Pozicija gotovo ista kao pri prethodnom "slobodnjaku", ali odbrana je ovog puta izbacila u polje Ibanjezov centaršut.

5' Prvo uzbuđenje. Zvezda je imala slobodan udarac sa desne strane, Le Talek je glavom zahvatio dobro centriranu loptu i bio neprecizan. Otišla je iznad prečke!

2' Utakmica je počela i odmah bakljada na "jugu"! Sudija Vasić je posle samo 90 sekundi igre naložio prekid igre dok se ne raziđe dim.

18.02 Pozdravili su se i poljubili kapiteni, Luković i Ilić. I na ovoj utakmici će timovi u prvom poluvremenu napadati gol ispod tribine sa najvatrenijim protivničkim navijačima.

17.58 Ekipe polako izlaze na teren, na čelu sa sudijskom trojkom. Igrači nose majicu posvećenu Danu borbe protiv plućne hipertenzije.

17.53 Reporter MONDA javlja da severna tribina nije puna do poslednjeg mesta...

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


dok je južna poluprazna. Grobarima je usled velikog bodovnog zaostatka očigledno opao entuzijazam i već su se okrenuli narednoj fudbalskoj sezoni...

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


17.52 I koliko često je Partizan pobeđivao na stadionu "Rajko Mitić"?

17.49 Štivo do početka meča - Zašto je ovaj derbi važan za Zvezdu?

17.42 Prisutna je velika tenzija?

"Velika tenzija - ne. Pre bih rekao veliki ponos, što sam drugi put kao trener učesnik svetkovine našeg fudbala. Došli smo na teren našeg rivala, ali Partizan na svakom terenu želi da igra na pobedu i ostane dosledan sebi. Prisutna je velika želja da sprovedemo ono što vežbamo na treninzima. Ne želim da pričam o imenima pojedinaca, nadam se da ćemo pokazati da smo kompaktni kao kolektiv", rekao je za TV Arena sport strateg crno-belih Ivan Tomić.

17.34 Miodrag Božović odlučio je da ipak ukaže poverenje od prvog minuta rekonvalescentu Marku Grujiću, koji je poslednji put bio na terenu 5. marta u meču protiv Jagodine.

17:24 - Odigrane su prve utakmice plej-of runde takmičenja, evo i rezultata.

17:17 - Mediji javljaju da je došlo do tuče Delija i Grobara.

17:04 - Pročitajte šta su uoči derbija rekli golman Crvene zvezde Damir Kahriman i defanzivac Partizana Sedrik Gogua.

16:58 - Utakmicu će suditi 40-godišnji abitar Vasić, koji nikada ranije nije dobio tu čast u obavezu. Vasić je na "A" listi sudija FSS, ali nema FIFA "značku".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC