• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Bolonje pod Vezuvom!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Napolija su deklasirali Bolonju 6:0 (2:0) u prvoj utakmici vanrednog 34. kola italijanske Serije A i gotovo osigurali drugu poziciju koja direktno vodi u Ligu šampiona.

S obzirom da je Napoli pred vanredno kolo bio u seriji od čak 16 utakmica bez poraza na svom terenu, a Bolonja nije osjetila ukus pobjede na posljednjih osam susreta, čak je na "San Paolo" stigla oslabljena zbog povreda Godfreda Donsaha, Matije Destra i Arhimeda Morleau, pod Vezuvom se očekivao "kec" k'o kuća.

I nisu iznevjerili domaći fudbaleri slavivši siguran trijumf (5:0) protiv večeras veoma lošeg tima Roberta Donadonija, koji je samo dva puta uspio da zatrese protivničku mrežu na posljednjih devet utakmica.

Napolitanci su 22. pobjedom ove sezone najvjerovatnije osigurali direktan plasman u Ligu šampiona, ali su gotovo sigurno izgubili trku za titulom sa Juventusom, koji ima šest bodova više i meč manje.

Iako je Napoli ponovo bio bez prvog golgetera Gonzala Iguaina, koji se vraća sljedećeg vikenda na derbi sa Romom poslije isteka suspenzije, njegovu ulogu je preuzeo Belgijanac Dris Mertens, koji je ostvario het-trik i Manolo Gabijadini sa dva postignuta pogotka.

U 10. minutu sjajnu loptu u prostor je uputio Dris Mertens, a Gabijadini je ljevicom prevario golmana Bolonje Antonija Mirantea za 1:0.

I nakon vođstva, čuvar mreže i kapiten gostiju Antonio Mirante je bio na "streljani", sijevalo je sa svih strana poslije udaraca Mareka Hamšika i Raula Albiola, međutim, rezultat se nije promijenio do 34. minuta.

Tada je defanzivac gostiju Kevin Konstant oborio u kaznenom prostoru Hozea Kaljehona a arbitar Andrea Gervasoni bez razmišljanja pokazao na "bijelu tačku". Siguran realizator bio je Gabijadini za 2:0.

U nastavku utakmice, gosti su uspjeli samo nekoliko puta da se "približe" golu Pepea Reine, ali je njegov kolega na drugoj strani u 58. minutu ponovo morao da vadi loptu iz mreže nakon solo akcije i udarca Mertensa - 3:0.

Belgijanac Mertens je u 80. minutu poslije asistencije Marokanca Omara El Kadurija, koji je zamijenio Kaljehona, povisio na 4:0.

"Petardu" i svoj het-trik Mertens je kompletirao u 88. minutu nakon "bombe" sa ivice šesnaesterca.

Tačku na fantastičnu noć na "Sao Paolu" stavio je u David Lopez u posljednjem minutu utakmice.


Uprkos neugodnom debaklu, 17. ove sezone u Seriji A, Bolonja je poprilično sigurna za opstanak jer ekipama iz opasne zone "bježi" sedam bodova.

SERIJA A, 34. KOLO

Napoli - Bolonja 6:0 (2:0)
/Gabijadini 10, 34 pen, Mertens 58, 80, 88, Lopez 90/

Srijeda

Sasuolo - Sampdorija (18.30)

Od 20.45

Roma - Torino
Kjevo - Frozinone
Empoli - Verona
Đenova - Inter
Juventus - Lacio
Palermo - Atalanta
Udineze - Fiorentina

Četvrtak

Milan - Karpi (20.45)

TABELA: Juventus 79, Napoli (+1) 73, Roma 65, Inter 61, Fiorentina 59, Milan 52, Sasuolo 48, Lacio 48, Kjevo 45, Torino 42, Đenova 40, Empoli 39, Bolonja (+1) 37, Atalanta 37, Sampdorija 36, Udineze 35, Karpi 31, Frozinone 30, Palermo 28, Verona 22.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC