• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Saša Ilić idealan za sportskog direktora"

Autor mondo.rs

Ovo je izjavio sadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev, u svetlu najava da će "Bjekovićeva struja" pokušati da promeni aktuelno rukovodstvo crno-belih na vanrednoj Skupštini.

 Ivica Iliev o Saši Iliću kao sportskom direktoru Izvor: MN Press/arhiva

Ivica Iliev i Saša Ilić su veliki prijatelji, nekadašnji saigrači, a sada saradnici u Partizanu. Iliev je na mestu sportskog direktora, a Saša Ilić kapiten prvog tima. Dakle, jedan radi za drugog i obrnuto.

U svetlu najava da će struja koju predvodi Nenad Bjeković, nekadašnji sportski direktor, probati da pobedi na vanrednoj Skupštini kluba zakazanoj za 24. maj, u medijima se pojavila informacija da će, ako se to dogodi, Bjeković, koji bi trebalo da bude kandidat za novog predsednika, na mesto sportskog direktora postaviti Sašu Ilića, koji već ima status legende kluba.

Šta o tome kaže sadašnji spotski direktor Ivica Iliev?

"Fenomenalno! Ne postoji bolja osoba za t mesto od Saleta, samo je pitanje da li on to želi. On je vanserijski čovek, legenda Patizana. O njemu uvek sve najbolje".

Da li ste vas dvojica razgovarali o ovome?

"Nas dvojica pričamo o svemu, mi smo veliki drugari", odgovorio nam je Iliev.

Aktuelni sportski direktor Partizana sa novinarima je danas razgovarao i o predstojećem prelaznom roku, govorio o mogućim dolascima i odlascima, osvrnuo se na revanš polufinala Kupa Srbije protiv Spartaka u Subotici...

Ukratko, Partizan će za predstojeći prelazni rok imati "gotovo isti ili sličan budžet kao minule zime", Nemanja Mihajlović ne može da ide ("osim u Čukarički ako bude platio 10 miliona evra"), a sasvim je sigurno da je timu neophodno da se pojača u navalnom redu.

Ili kako to Iliev kaže: "U napadu nam treba OZBILJNA DOPUNA".

Partizan jeste bacio oko na dvojicu vezista oz domaće lige . Milana Radina iz Voždovca i Petra Đuričkovića iz niškog Radničkog, ali tu nije kraj. Limitiran je, doduše, i brojem stranaca u ekipi.

"Verujem da će nam Radin i Đuričković biti od pomoći, ali želimo da dovedemo još. Samo, limitirani smo brojem stranaca, jer u Superligi mogu da ih igraju četvorica, a mi imamo Sedrika Goguu, Evertona i Ivana Bandalovskog što znači da možemo da dovedemo još dvojicu stranaca, ali samo jednog za potrebe našeg takmičenja. Videćemo da taj posao završimo do početka priprema, a ne u julu ili avgustu kako bismo imali spreman tim za početak kvalifikacija za Ligu Evrope", kaže Iliev.

A zašto niste naveli i Valerija Božinova kad ste navodili strance u ekipi? Da li on sigurno ide?

"Ništa nije sigurno, on ima ugovor, ali smo svesni da nam je u ofanzivnom delu ekipe potrebna ozbikljna dopuna", odgovario je Iliev.

Na potpitanje, odnosno izjavu trenera Ivana Tomića da Božinov sa trenutnom kilažom prosto ne može da se bavi ozbiljnim fudbalom, Iliev ima rezervisan stav:

"Posao direktora i trenera je različit, iako u 98 odsto situacija isto gledamo na fudbal. Ono što šef struke nekad izgovori direktor možda neće i obrnuto. Bio je Tomić vruće glave posle derbija kad je to rekao. Očekivali jesmo da će biti Božinov biti bolji nego što jeste, ali ne zaboravite da on iza sebe ipak ima neku statistiku. Dok je situacija sa Ismailom Bekom Fofanom takva-kakva je. Imamo vanserijskog talenta, Dušana Vlahovića, ali njegovo telo i njegove godine (16 godina) ne mogu toliko da izdrže. Ipak, on dobija veću minutažu zbog gore navedenog i kristi svaku priliku. Zbog svega, logično je da je igra Valeri Božinov", primetio je Iliev.

S obzirom na pomenutu vanrednu Skupštinu, odnosno izbore u Humskoj 24. maja, moguće su promene u rukovodstvu kluba. Iliev, međutim, priča o predstojećem prelaznom roku ne ovsrćući se na "postizborna" dešavanja.

"Ponašam se kao da ću da radim ovaj posao 100 godina, a spreman sam da umrem danas. Ne mogu da kažem sad zbog ove situacije: ’Ej, neću ništa da radim dok ne prođu izbori’. To bi bilo pogrešno. Meni ova situacija ništa ne otežava u radu. A fudbaler koji želi da dođe u Partizan taj će i doći. Ja ne dovodim nekvalitetne fudbalere, nego one koji imaju vrednost i ako posle ovoga odem iz kluba, taj koji dođe posle ovoga moći će da uživa u plodovima, odnosno imaće ozbiljne igrače na raspolaganju".

Jasno je da Partizan godinama unazad živi od prodaje igrača (i onoga što zaradi igrajući evrpska takmičenja). Ni ova sezona neće biti izuzetak.

"S obzirom na tešku materijalnu situaciju generalno u srpskom fudbalu moraćemo da prodamo dvojicu ili trojicu igrača. To nam je nephodno za život. Ali, kroz kvalifikacije za Ligu Evrope imamo šansu da se domognemo grupne faze. S tim što novčana nagrada u tom slučaju nije ista kao ona iz prošle sezone kada smo do Lige Evrope stigli ispadanjem iz Lige šampiona. Naprotiv, skoro duplo je manja i teži je put. Ali s obzirom na broj bodova u prethodnom petogodišnjem ciklusu bićemo nosioci sve do skoro kvalifikacija, pa imamo tu šansu".

Osvrnuo se Iliev i na utakmicu u Subotici protiv Spartaka. Iako i on i Tomić obećavaju ofanzivni Partizan, "na gol više", Partizan tako nije igrao. I ne samo u Subotici, već i na "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde.

Priznao je Iliev da nije bilo dobro u Subotici, ali...

"Mnogo smo dozvolili Spartaku, ali Kup je specifično takmičenje. Možda smo dali gol brže nego što smo očekivali, pa smpo praktično već na početku imali rezultat koji nas vodi dalje. Opet, to što smo se povukli moglo je da nam se obije o glavu, jer su Subotičani imali četiri izvanredne prilike gde nas je naš golman spasao. Ali zato smo ga i doveli. Njegovo je da brani i u nekim situacijama kao što je bilo u Subotici osećao sam se spokojnim kad izađu na njega, jer je branio kao Stojke nekad i pokazalo se da je pravo pojačanje".

Postoji opcija da će se finale Kupa Srbije Partizan - Javor 11. maja igrati van Beograda. U opticaju su Jagodina, Užice, Novi Sad...

"Ja na to ne mogu da utičem, ali voleo bih da se gledaju uslovi za odigravanje utakmice kakva je finale Kupa. Ovo su neka moja razmišljanja, da prvo treba gledati uslove, a zna se da su uslovi na našem stadionu ubedljivo u Srbiji. Samo da li bi to odgovaralo Javoru", kaže Iliev.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC