• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter "ovjerio" četvrto mjesto

Autor mondo.ba

Pobjedom nad Empolijem u pretposljednjem kolu, fudbaleri Intera su osigurali četvrto mjesto na tabeli i plasman u grupnu fazu Ligu Evrope.

Trener milanskog kluba Roberto Manćini nedavno je izjavio da je Inter želio treće mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali da nije neuspjeh ni četvrta pozicija u Seriji A.

Vjerovatno je da to "uspjehom" ne doživljavaju mnogobrojni navijači ekipe sa "Đuzepe Meace", gdje je u subotu u pretposljednjem kolu Inter porazio Empoli i "ovjerio" četvrto mjesto na tabeli.

Već u 12. minutu, hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je protutnjao kroz odbranu gostiju po lijevoj strani i servirao loptu na "tacni" Mauru Ikardiju, a Argentinac je pospremio pod prečku - 1:0.

Ovim pogotkom, Ikardi se izjednačio na drugom mjestu liste strijelaca sa Karlosom Bakom iz Milana i Juventusovim Paolom Dibalom, koji su postigli po 16 golova. Interesantno prvi golgeter Serije A je napadač Napolija Gonzalo Iguain sa 32 pogotka, odnosno "duplo" više.

Gosti se nisu predavali uprkos vođstvu i boljoj igri Intera, pa je Masimo Makarone u 37. minutu sjajnom asistencijom doveo u mat poziciju Manuela Pućarelija, koji je rutinski prevario Samira Handanovića - 1:1.

Ipak, do odlaska na odmor, poslije asistencije kod prvog pogotka Perišić se upisao i u strijelce u 40. minutu - nakon "odbijanca" u kaznenom prostoru gostiju - 2:1.

U nastavku nije bilo golova, pa je Inter upisao 20. pobjedu ove sezone, dok su gosti uknjižili 16. ovosezonski poraz u šampionatu Italije.

U pobjedničkom timu, srpski reprezentativac Adem Lajjić je meč gledao sa klupe za rezervne igrače, kao i Uroš Đurđević na drugoj strani. Društvo mu je pravio i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić.


SERIJA A, 37. KOLO

Subota
Inter - Empoli 2:1 (2:1)
/Ikardi 12, Perišić 40 - Pućareli 37/

Bolonja - Milan (20.45)

Nedjelja:
Roma - Kjevo (12.30)

15.00
Atalanta - Udineze
Karpi - Lacio
Fiorentina - Palermo
Frozinone - Sasuolo
Sampdorija - Đenova

20.45
Torino - Napoli
Verona - Juventus

TABELA: Juventus 88, Napoli 76, Roma 74, Inter (+1) 67, Fiorentina 60, Sasuolo 55, Milan 54, Lacio 51, Kjevo 49, Torino 45, Đenova 43, Empoli (+1) 43, Atalanta 41, Bolonja 41, Sampdorija 40, Udineze 38, Karpi 35, Palermo 35, Frozinone 31, Verona 25.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC