• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan je ispred Sasuola, za sada…

Autor mondo.ba

Prognoza Siniše Mihajlovića od prije dva mjeseca se obistinila minimalnom pobjedom "rosonera" u Bolonji. Već u nedjelju može biti drugačije.

Siniša Mihajlović prije dva mjeseca, dok je još vodio Milan, zagolicao je javnost na Apeninskom poluostrvu izjavom da će njegova ekipa završiti sezonu ispred - Sasuola.

Nekih 60-ak dana kasnije to se i desilo. Milan je pobijedio Bolonju rezultatom 1:0 i bar do sutra preuzeo poziciju broj šest, koja bi mogla na kraju sezone da bude karta za evropska putovanja.

Upravo ta borba vjerovatno je bila razlog tada pomalo iznenađujućeg poređenja slavnog milanskog kluba sa Sasuolom, jednim od najvećih iznenađenja u Seriji A ove sezone.

Milan je tu šestu poziciju na tabeli bar do nedjelje poslijepodne "okupirao" minimalnom pobjedom nad Bolonjom u ne baš pretjerano zanimljivom meču na stadionu Renato Dal' Ara.

Pobjedu Milanu donio je Kolumbijac Karlos Baka sa "bijele tačke" u 40. minutu, a "rosoneri" su gotovo čitav meč odigrali sa igračem više, pošto je osamnaestogodišnji Amadu Dijavara u samo 12 minuta zaradio dva žuta kartona.

Milan je iskoristio igrača više, imao inicijativu, ali kao nebrojeno puta ove sezone, mučio se da napravi šansu pred protivničkim golom.

Do vođstva su rosoneri ipak stigli potpuno zasluženo. Poslije dobre šanse za Bolonju Milan je izveo brzu kontru, lopta je upućena za Luisa Adrijana, a golman BolonjeAnđelo Da Kosta malo je zakasnio i umjesto lopte stigao do Brazilčevih nogu.

Sudija Danijele Doveri opravdano je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Karlos Baka.

Gol Baka Bolonja - Milan 0:1
Izvor: YouTube

Bio je to njegov 17. gol ove sezone čime se izdvojio na drugom mjestu liste strijelaca, ispred Paola Dibale i Maura Ikardija, koji su postigli po gol manje.

Luiz Adrijano mogao je da u posljednjim trenucima meča da pogotkom preuzme od Bake epitet najboljeg igrača meča, ali je zakasnio na odličan centaršut s desne strane i rezultat se nije mijenjao.

"Proročanstvo" Mihajlovića se obistinilo, ali Milanu će trebati mnogo sreće da zadrži mjesto ispred Sasuola do kraja sezone.

Već u nedjelju Sasuolo ima priliku da se pobjedom nad Frozinoneom vrati ispred Milana sa dva boda prenosti pred posljednje kolo u kojem će obje ekipe imati težak posao.

Sasuolo će igrati protiv Intera, koji je već obezbijedio četvrtu poziciju i praktično ne može ni gore ni dolje, dok će Milan dočekati Romu, koja i dalje ima šanse za drugu poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona.

SERIJA A, 37. KOLO

Subota
Inter - Empoli 2:1 (2:1)
/Ikardi 12, Perišić 40 - Pućareli 37/

Bolonja - Milan 0:1 (0:1)

/Baka 40 penal/

Nedjelja:
Roma - Kjevo (12.30)

15.00
Atalanta - Udineze
Karpi - Lacio
Fiorentina - Palermo
Frozinone - Sasuolo
Sampdorija - Đenova

20.45
Torino - Napoli
Verona - Juventus

TABELA: Juventus 88, Napoli 76, Roma 74, Inter (+1) 67, Fiorentina 60, Milan (+1) 57, Sasuolo 55, Lacio 51, Kjevo 49, Torino 45, Đenova 43, Empoli (+1) 43, Atalanta 41, Bolonja (+1) 41, Sampdorija 40, Udineze 38, Karpi 35, Palermo 35, Frozinone 31, Verona 25.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC