• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pozitivno je jedinstvo u Borcu"

Autor mondo.ba

Trener Borca Borče Sredojević razumljivo bio je izuzetno razočaran poslije ispadanja banjalučkog kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon remija sa Vitezom (2:2) u posljednjem 30. kolu. Karačić: Zaslužili smo opstanak.

 Borče Sredojević nakon ispadanja FK Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je ispao iz Premijer lige BiH! Banjaluka tuguje!

Iako su crveno-plavi dva puta vodili, na kraju je na semaforu Gradskog stadiona pisalo 2:2 (2:2) što je bilo dovoljno gostima da osiguraju opstanak, a "Velikana iz Platonove" pošalju u Prvu ligu Republike Srpske.

Borče Sredojević, koji je učinio sve u njegovoj moći da po drugi put sačuva premijerligaški status Borca i naredne sezone najprije je poslije utakmice sportski i u duhu fer-pleja čestitao šefu struke Viteza Branku Karačiću na opstanku.

"Prije svega iskrene čestitke Branku (Karačiću) i njegovom timu na izborenom opstanku. Dugo godina se poznajemo, igrali smo jedan protiv drugog, ja u Rijeci, on u Hajduku. Čestitam na uspjehu", izjavio je na "tužnoj" konferenciji za štampu u Trofejnoj sali banjalučkog Gradskog stadiona.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sredojević je potom dodao nešto u skladu narodne izreke "svako zlo za neko dobro"...

"BIla je ovo teška utakmica, psihološki na obje strane, međutim, jedini uspjeh u ovom neuspjehu je da je stvoreno jedinstvo između igrača, stručnog štaba i navijača, a zahvaljujem se 'sedmoj sili' na podršci koju smo imali u ovih 10 kola. Imali ste ponekad razloga da nas kritikujete, a niste jer ste dio nas i hvala vam od srca najiskrenije".

Trener Borca je podsjetio na stanje na tabeli crveno-plavih po preuzimanju tima od Aleksandra Janjića, bivšeg stratega Banjalučana.

"Bilo je teško stići 'minus osam' bodova kad sam došao na klupu Borca, borili smo se fudbalski, momcima sam usadio samopouzdanje, htijenje i želju, to su i pokazali na ovim mečevima. Bilo je dabome i oscilacija, povreda i žutih kartona, ali ono što je uspješno, bez obzira na ispadanje iz lige je jedinstvo stvoreno u Banjaluci. Ponavljam, to jedinstvo između navijača, igrča, struke i uprave, koja je u teškom trenutku preuzela Borac pošto smo mi već praktično ispali u martu, a možda čak i u februaru", zaključio je Sredojević.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Njegov kolega s klupe Viteza Branko Karačić je konkretnije analizirao samu utakmicu na Gradskom stadionu, čestitavši svojim igračima na zasluženom remiju i opstanku u Premijer ligi BiH.

"Bilo je puno obrta i puno događanja na meču. Moram reći da su moji momci kvalitetno reagovali i na prvo, i na drugo vođstvo domaćina i mislim da zaslužuju sve čestitke. Još jednom smo pokazali da igramo kvalitetan fudbal i da smo fer ekipa, koja je zasluženo izborila opstanak u Premijer ligi", podvukao je strateg Vitežana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC