• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjskom pehar, Draganu Čoviću medalja!?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić podigao je pehar za prvaka BiH, dok je medalju za "nesebičnu podršku klubu" dobio i Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH.

Pero Stojkić, kapiten Zrinjskog ispred svojih saigrača podigao je sinoć na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru pehar za prvaka Bosne i Hercegovine, koji mu je uručio Elvedin Begić, predsjednik Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

Nakon što su preuzeli pehar i medalje za zasluženu titulu popularno zvani "plemići" sa svojim navijačima, i pored nevremena u Mostaru, proslavili su veliki uspjeh, jer su po četvrti put postali državni bh. prvaci.

Vrijedi istači i da je medalju za fudbalskog prvaka BiH dobio i Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH. Iz Uprave Zrinjskog "neobičan potez" obrazložili su istakavši da je Čović primio medalju "zbog nesebične podrške klubu".

Zrinjski je u jučerašnjoj utakmici 30. kola Premijer lige BiH pobijedio Slobodu, rezultatom 2:1, potvrdivši prvo mjesto na tabeli sa 69 bodova, sedam više od vicešampiona iz Tuzle.

"Zasluženo smo osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a to se pokazalo činjenicom da smo ubjedljivo prvi. Za ovo prvenstvo imali smo ekipu koja je igrala i radila timski, što se na kraju pokazalo kao dobar recept koji je donio trijumf, odnosno titulu prvaka BiH", rekao je trener Mostaraca Vinko Marinović.

Na pitanje koje su utakmice bile presudne u borbi za titulom, Marinović je odgovorio:

"Sve su bile važne. Morao sam donijeti neke odluke, ali igrači su ti koji su donijeli rezultate".

Danijel Stojanović, fudbaler Zrinjskog zahvalio se svima koji su bili uz njega i saigrače na putu do velikog slavlja.

"Nije bilo lako na putu do titule. Bilo je utakmica kada smo 'visili'. Međutim, izdigli smo se i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto", smatra Stojanović.

Marin Raspudić, predsjednik Zrinjskog kazao da je prvenstvo bilo "veoma stresno i zanimljivo".

"Ovo je kolektivni uspjeh. Zahvaljujem se navijačima, igračima i stručnom štabu. Zajedništvo nam je donijelo titulu prvaka BiH", poručio je Raspudić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC