• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske šokirao Špance spiskom za EURO 2016!

Autor mondo.rs

I vas će verovatno iznenaditi izbor selektora Španije. Evo ko je tu, a koga više nema na spisku...

Selektor apsolutnih vladara evropskog i svetskog fudbala u periodu od 2008. do 2014. godine, Španaca, saopštio je spisak od 25 kandidata za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

I Visente Del Boske uzburkao je duhove u Španiji, pa i šire.

Na spisku selektora koji je posle trijumfa Luisa Aragonesa na EP 2008. nasledio "furiju" i odveo je do titule prvaka sveta 2010. i odbrane titule prvaka Evrope 2012. godine nema Huana Mate, Dijega Koste i Santija Kasorle, a bivši trener Reala nije pristao da vrati u državni tim Fernanda Toresa, koji je fantastično odigrao polusezonu na izmaku i pomogao Atletiku da se plasira u finale Lige šampiona.

Od iznenađenja treba istaći i izostanak Ektora Beljerina, koji je uvršten među rezerve, za slučaj da se do poslednjeg roka za prijavu učesnika najvažnijeg fudbalskog turnira ovog leta, neko od kandidata povredi.

Španci su bili prvaci Evrope 2008. u Švajcarskoj i Austriji, šampioni sveta 2010. u Južnoj Africi i ponovo prvaci Evrope 2012. u Poljskoj i Ukrajini, ali su na prethodnom Svetskom prvenstvu 2014. u Brazilu doživeli debakl i ispali u prvom krugu.

U međuvremenu, neki od nosilaca igre "furije" su se oprostili, poput Ćavija Ernandeza i Karlesa Pujola, neki prošli zenit karijere, pa su mnogi s nestrpljenjem čekali Del Boskeov spisak za Francusku i iznenađenja nisu izostala.

Del Boskea nije impresionirala Matina sezona u Mančester junajtedu, a kako je temperamentni Kosta češće bio problem ove sezone u Čelsiju, nego solucija, uz konstantne probleme s povredama, Del Boske je odlučio da se osloni na Špance umesto na naturalizovanog Brazilca, koji istini na volju nikada nije bio "do kraja" primljen među reprezentativcima Španije.

Kosta je ove sezone dao 16 golova u svim takmičenjima.

Kasorla iz Arsenala bi verovatno bio tu, da ovog proleća nije često bio povređen, dok je Beljerin izgubio bitku sa iskusnijima, pre svih Huanfranom iz Atletiko Madrida i Danijem Karvahalom iz Reala.

Zanimljivo, iako je posle problematične dve-tri sezone u Realu imao lošu sezonu i u Portu, legendarni Iker Kasiljas ponovo je pozvan za reprezentaciju čiji je dres nosio preko 100 puta.

Sa spiska od 25 igrača otpašće još dva imena, a vi procenite ko su "favoriti".



Kada je navala u pitanju, Del Boske se oslonio pre svih na centarofra Juventusa Alvara Moratu, uz kojeg će igrati preiskusni, ali i dalje "sveži", Aric Aduric iz Atletik Bilbaoa. Nešto iza njih mogao bi da zaigra još jedan igrač u zrelim fudbalskim godinama, as Selte, Nolito.

Aduric ima 35 godina, ali i 20 postignutih golova ove sezone samo u Primeri.

Golmani: Iker Kasiljas (Porto), David De Hea (Mančester Junajted), Serhio Riko (Sevilja).

Odbrana: Serhio Ramos, Dani Karvahal, (Real Madrid), Djerar Pike, Djordi Alba, Mark Bartra (Barselona), Cezar Azpilikueta (Čelsi), Mikel San Hose (Atletik Bilbao), Huanfran (Atletiko Madrid).

Sredina terena: Bruno Sorijano (Viljareal), Serhio Buskets, Andres Inijesta (Barselona), Koke, Saul Nigez (Atletiko Madrid), Tijago Alkantara, Isko (Real Madrid), David Silva (Mančester Siti), Pedro Rodrigez, Sesk Fabregas (Čelsi).

Napad: Aric Aduric (Atletik Bilbao), Nolito (Selta), Alvaro Morata (Juventus), Lukas Vaskez (Real Madrid).

Španija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Češkom, Turskom i Hrvatskom.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC