• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić vratio igrače sa odmora: Pobeda za kraj

Autor mondo.rs

Partizan će, kao što smo vas i obavestili pre nekoliko dana, dočekati Vojvodinu u najjačem sastavu. Tomić hvali Vojvodinu i Lalatovića. Neće igrati: Gogua, Everton i Šaranov.

 Tomić vratio igrače sa odmora: Pobeda za kraj Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Partizan i Vojvodina poslednjih sezona igraju utakmice "na nož". I ona koja nas očekuje u subotu, u Humskoj (početak u 19 časova), kojom će biti zatvorena ova prvenstvena sezona, "miriše" na jednu takvu.

Vojvodini, koja se bori za mesto u Evropi, bodovi su potrebniji od Partizana koji je sigurni učesnik Lige Evrope. Sa druge strane, Partizan želi da završi sezonu pobedom i da osvoji drugo mesto (koje mu, osim prestiža, ne znači ništa). Ali, i da se revanšira Vojvodini za dva poraza u ovom prvenstvu - najpre u Novom Sadu 3:2 (kojim je i počeo pad crno-belih u prvenstvu), a potom i za onaj u Beogradu, u dramatičnom finišu - 0:2.

U Partizanu su odlučili da pojedine igrače vrate sa odmora, koji im je bio dat zbog preduge sezone, a i postojala je mogućnost da crno-beli već krajem juna počnu novu sezonu, borbom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pobeda Sevilje u finalu Lige Evrope nad Liverpulom, dala je crno-belima još malo "lufta", pa će kvalifikacije u Ligi Evrope početi sredinom jula.

To je dodatno uticalo na odluku da Ivan Tomić "opozove" odmor koji je dao nekolicini igrača (Saši Iliću, Darku Brašancu, Bojanu Šaranovu, Marku Jovanoviću, Nemanji Mihajloviću).

"Nije jednostavno za njih, ali pobeda Sevilje i činjenica da 14 dana kasnije odigramo utakmicu u Evropi, uticala je na odluku da ih vratimo. Oni su radili sa trenerom koji se bavi oporavkom igrača i nisu van trenažnog procesa. Nisu trenirali sa ekipom, ali jesu individualno. Verujem da neće biti problem za njih", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Sigurno je da neće igrati Sedrik Gogua (kartoni), Everton i Bojan Šaranov. Ostali su svi spremni. Jedina dilema je Alen Stevanović zbog manje povrede koju je zadobio u prijateljskom meču u Bugarskoj.

U ekipu Partizana se posle dužeg vremena zbog oporavka od povrede, vratio Slovenac Gregor Balažic, koji je odigrao 15-ak minuta u prijateljskom meču protiv bugarskog Beroea.

Tomić nije precizno odgovorio da li će i njega biti u timu u meču protiv Vojvodine, ali jeste naglasio da na ovog štopera ozbiljno računa u narednoj sezoni.

"Njegov povratak je dobra vest za nas. On će od prvog dana priprema trenirati sa ekipom najjačim mogućim intenzitetom i očekujem dosta od njega naredne sezone", rekao je trener Partizana.

Što se tiče meča sa Vojvodinom, Tomić se nada da će njegov tim iskoristiti mane novosadske ekipe, za koju je više puta ponovio da igra odlično u poslednje vreme.

"Vojvodina igra jako dobro i prošao je određeni vremenski period koji je bio potreban da se igrači naviknu na zahteve trenera Nenada Lalatovića. Nadam se da Vojvodina, a pogotovo bivši igrači Partizana - Filip Malbašić i Nikola Trujić - neće pokazati svoje vrline. Mi ćemo se truditi da iskoristimo njihove mane", rekao je Tomić i naglasio da prethodni rezultati u duelima ova tima ne utiču na pripremu i atmosferu oko predstojećeg.

Partizan i Vojvodina oba prethodna meča ove sezone su odigrali u bitno drugačijim sastavima nego što ih imaju danas. Pomenimo samo da su za Partizan u poslednjoj utakmici igrali Andrija Živković, Nikola Ninković, Abubakar Oumaru, Petar Grbić, Lazar Ćirković, a za Vojvodinu Ivanić, Ognjen Ožegović i čovek odluke na toj utakmici Aleksandar Stanisavljević.

Lalatović je vodio Vojvodinu u poslednjoj utakmici u Beogradu protiv Partizana. O njemu, Tomić ima lepo mišljenje: "Lalatović jeste po godinama mlađi od mene, ali ima duže iskustvo rada u Superligi o njemu govore i brojni klubovi u kojima je radio i rezultati".

Cela konferencija za novinare

Tomić pred Vojvodinu
Izvor: FK Partizan/YouTube



Anketa

Ko će u Ligu Evrope?

  • Vojvodina i Čukarički

    50% (1)

  • Vojvodina i Radnički

    0% (0)

  • Čukarički i Radnički

    50% (1)

Ko će u Ligu Evrope?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC