• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džak para za Džaku: Da li je Venger zakasnio?

Autor mondo.rs

Sjajni reprezentativac Švajcarske prvo je pojačanje Arsena Vengera za narednu sezonu. Vezista je skupo plaćen, ali je mišljenje mnogih da je Arsenal mogao i ranije dovede ovog igrača.

Ime Granita Džake već dve godine intenzivno se dovodi u vezu sa Arsenalom.

Kada je 2014. godine bio još samo "talentovani momak", Arsen Venger nije bio siguran da li da ga dovede. Prošlog leta se odlučio na metodu "štednje" i oslanjanje na Fransisa Kokelana i Matjea Flaminija, da bi na zimu morao da dovede jedinog slobodnog na tržištu - Bazelovog Mohameda Elnenija i pojača se na toj poziciji.

Za to vreme Švajcarac Granit Džaka izrastao je u jednog od najboljih vezista Bundes lige, pa je kao takav bio interesantan mnogim velikim klubovima, međutim, Venger je odlučio da ne čeka Evropsko prvenstvo već je reagovao u trećoj nedelji maja i potpisao svoje prvo pojačanje.

Granit Džaka od naredne sezone nosiće dres Arsenala, a za njegovu "slobodu" plaćeno je čak 35 miliona funti Borusiji iz Menhengladbaha, a kada se uzme u obzir i bonus, cena bi mogla da naraste i na čitavih 40.

Dovođenje momka rođenog u Bazelu, ali albanskog porekla, moglo bi da bude izuzetno važno za Arsenal u narednoj sezoni. Radi se o centralnom vezisti, defanzivnih preferencija, koji će na jesen napuniti 24 godine. Do sada je nastupao samo za Bazel i Borusiju, a pored toga što je dobar u defanzivnim zadacima, odličan je i na lopti i "voli da povuče napred".

Drugačijeg je karaktera od ostalih fudbalera Arsenala, pošto ume da bude izuzetno prgav i bezobrazan na terenu, a čini se da je tako nešto dugo nedostajalo "tobdžijama".

Da li zbog tih, ili onih fudbalskih kvaliteta, ali ovaj momak je najskuplje pojačanje u istoriji Arsenala. Za pola miliona prestigao je cifru koju je Arsenal platio Real Madridu za Mesuta Ozila, a za tri više i od transfera Aleksisa Sančeza iz Barselone.

Da li su Vengera iznervirali komentari navijača koji ga žele daleko od kluba, pa je odlučio da kao nikada do sada uloži u rekonstrukciju tima? Ili će ovo biti jedini veliki transfer koji će klub napraviti? Polako, videćemo, prelazni rok je tek počeo...

Za to vreme, Džaka je već u dresu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC