• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goleada: Partizan pobedio, Voša se provukla!

Autor mondo.rs

Na zatvaranju sezone - 3:2 u Humskoj, uz nekoliko divnih poteza na obe strane. Ipak, detalj utakmice bio je komičan autogol Novosađana koji je prelomio meč.

 Goleada: Partizan pobedio, Voša se provukla! Izvor: MN PRESS

Na zatvaranju sezone, u jednom od najvećih derbija srpskog fudbala, četiri lepa gola i takođe lep autogol.

Pred oko 3.000 navijača u Humskoj, u meču 37. kola Superlige: Partizan – Vojvodina 3:2 (2:1), posle čega svi mogu da budu zadovoljni.

Crno-beli su se trijumfom oprostili od svojih navijača do početka naredne sezone i zabeležili pobedu nad Novosađanima posle dva poraza u prva dva kruga takmičenja, dok su crveno-beli sa "Karađorđa", uprkos porazu, izborili vizu za Evropu, pre svega zahvaljujući trijumfu Crvene zvezde nad Radničkim u istom terminu, par stotina metara dalje.

Izvor: MONDO

Na kraju - Partizanu čast, Vojvodini Evropa...

Ovaj 148. prvenstveni okršaj velikih rivala završen je 79. pobedom crno-belih, kojoj su doprineli i crveno-beli, pre svih štoper Lazar Rosić, koji je u 61. minutu postigao spektakularan autogol i, ispostaviće se, zadao saigračima nerešiv zadatak, iako je posle evro-gola Dejana Melega za 3:2, gostujući tim imao inicijativu i nekoliko prilika da stigne do izjednačenja, ali bez prave završnice.

Partizan je bio bolji u prvom, pre svega nošen nezaustavljivim Nemanjom Mihajlovićem, asistentom, strelcem gola i najboljim akterom meča, dok je drugo poluvreme pripalo Vojvodini, u čijim redovima - osim Melega - nije bilo bar još jednog prisebnog igrača u završnici koji bi ovaj dinamičan, otvoren, pomalo obavezama rasterećen meč učinio još zanimljivijim.

GOLOVI (snimke svih pogodaka možete naći u IZ MINUTA U MINUT sekciji izveštaja)

Crno-beli su poveli u 7. minutu, posle kornera koji je izveo sjajni Nemanja Mihajlović. Odbrana Vojvodine zaboravila je na mladog štopera Nikolu Milenkovića, koji se "poklonio" na drugoj stativi i postigao prvi gol u profi karijeri.

A, posle asistencije, Mihajlović je postigao i gol, osmi u sezoni! Mladi krilni napadač u potpunosti je opravdao poziv u reprezentaciju, sam je u 26. minutu na nizao trojicu igrača Vojvodine i onda sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u donji desni ugao Kordićevog gola.

Golman Voše se pružio, ali kapitulirao - lep potez mladog asa crno-belih!



Posle velike šanse koju je propustio u 7, Dejan Meleg iskupio se u 32. minutu, kada je kaznio tragikomičnu kombinaciju vezista Partizana, oduzeo loptu crno-belima u "crvenoj zoni", istrčao pred Filipa Kljajića i rutinski ga savladao.

I onda, kada se očekivalo da Vojvodina pokuša da stigne do izjednačenja u drugom poluvremenu, štoper Novosađana Lazar Rosić postigao je autogol kakav se retko viđa.

Jednu "bezopasnu" toliko je trapavo zahvatio da je majstorski lobovao nemoćnog kolegu, Marka Kordića.

Kada se činilo da je Rosić "isekao" svoj tim, a uistinu Vojvodina je delovala "pogubljeno" posle trećeg gola Partizana, dogodio se najlepši momenat na utakmici - Meleg je drugi gol na meču postigao na fantastičan način, "nategao" je levicu i sa 25 metara zakucao loptu u Kljajićevu mrežu, "tik" pod prečku!

Jedan od golova sezone, nakon autogola sezone.

Novosađani, koje sa klupe predvodi Nenad Lalatović, u prestonicu su stigli sa tri vezane pobede, ali i dalje bez izborene vize za evro-kupove, koji su bili miljama daleko prošle zime, kada je Lalatović stigao na "Karađorđe". Na kraju, malo zbog serije dobrih rezultata, malo zbog sistema takmičenja i podele bodova, "lale" su ostvarile primaran cilj i zakazale pripreme za sezonu 2016/17 ranije, baš kada će se okupiti i crno-beli.

A, s druge strane, Ivan Tomić poništio je odluku o ranijem slanju na godišnji odmor petorice igrača, tako da su osvajači Kupa, koji su time obezbedili evro-vizu, nastupili u najjačem sastavu protiv rivala kog su u Humskoj večeras pobedili 45. put, ali i od kojeg su gubili 15 puta kao domaćini. Ovaj derbi 12 puta završen je nerešeno kada je Partizan bio domaćin.

Ukupno, Partizan je imao više uspeha: 79-33-36.

U Humskoj, kao i najvećem delu sezone, zabeležena je veoma slaba poseta, mada su grupe od par stotina najvatrenijih navijača dva kluba, Grobari i Firma, glasno bodrili ljubimce svih 90 i kusur minuta.



Ovo je bio treći i poslednji meč crno i crveno-belih ove sezone, pre kojeg je u Novom Sadu bilo je 3:2 za Vošu, a u Beogradu 0:2.

Partizan: Kljajić – Vulićević, Jovanović, Milenković, Bogosavac – Jevtović, Brašanac – Ilić, Golubović (od 46. Lukić), Mihajlović (od 88. Birmančević) – Božinov.

Klupa: Jovičić, Bandalovski, Kosović, M. Stevanović, Vlahović, Lukić, Birmančević.

Vojvodina: Kordić – Lakićević, Miletić, Rosić, Nastić – Sekulić, Paločević (od 60. Jovančić) – Malbašić, Meleg, Babić – Ašćerić (od 65. Vukčević).

Klupa: Žakula, Vukčević, Antić, Kovačević, Milinković, Jovančić, Stamenić.

Meč je sudio Bojan Nikolić.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ!

89 - Tomić u igru uvodi momka rođenog 1998. godine - Birmančevića!

85 - Kako smo upisali da je Vojvodina u opasnosti, Zvezda je povela i "povela" sa sobom i Novosađane u Evropu...

84 - Vojvodina u ofanzivi u poslednjih desetak minuta, ali bez pravog udarca ka Kljajiću. Rezultati su takvi da bi ih jedan gol u komšiluku, u mreži Crvene zvezde, izbacio iz Evrope.

78 - Mlad je i neoprezan Milenković, momak koji je pregrubim startom nedavno naneo tešku povredu vezisti Čukaričkog, Bojiću. Ovog puta sa dve noge na 18 metara od svog gola oborio je Babića, a Nikolić mu je oprostio i nije mu pokazao ni žuti karton.

Iz više nego izgledne pozicije za dobrog šutera desnom nogom, Vukčević je užasno šutirao, visoko preko gola. Lopta zamalo nije završila na severnoj tribini.

74 - GOOOOOOLČINA!

Fantatičnim golom Melega, koji je sa oko 25 metara poslao "bombu" pod prečku Kljajićevog gola, Vojvodina se vratila u igru. Ovo će biti jedan od kandidata za gol sezone.

Golčina Dejana Melega!
Izvor: YouTube



67 - Arbitar Nikolić možda je sada oprostio isključenje Brašancu, koji je napravio faul "vredan" žutog kartona, a to bi mu bio drugi. Lalatović se bunio, ali Nikolić nije promenio odluku.

65 - Dvostruka izmena, Vlahović standardno menja Božinova, a promena i u špicu Voše - Vukčević umesto Ašćerića.

61 - (AUTO)GOOOOOL!

I to kakav - Rosić je komično reagovao ali je majstorski lobovao svog golmana Kordića, koji nije mogao da veruje šta se događa. Umesto ka protivnikovom, Novosađani su "kidisali" na svoj gol i zatresli mrežu za 3:1.

GOL 3-1 Najbizarniji auto Gol - Partizan - Vojvodina .
Izvor: YouTube



60 - Posle sat vremena igre Lalatović pravi prvu izmenu, pojačanje Vojvodine iz Borca, Jovančić, probaće da osveži vezni red Voše. Izašao je Paločević.

53 - LUKIĆ!?

"Večni" Ilić sjajno je proigrao duplo mlađeg od sebe, Lukića, koji se obrukao i u čistoj šansi za gol promašio ceo fudbal...

46 - Kako je počelo veče da se spušta nad Humskom, tako su počeli da se pale i reflektori, ali pod njima neće igrati Golubović, kojeg je Tomić ostavio u svlačionici i na teren izveo Lukića.

Poluvreme.

44 - Posle burnih 35 minuta igre, poslednjih desetak proteklo je u takođe otvorenoj igri sa mnogo trčanja i duela, ali bez pravog poteza u završnicama na obe strane terena.

34 - ŠANSA ZA 2:2!

Igra se u talasima, otvoreno i "spuštenih gardova", a ovog puta Kljajić je sjajnom odbranom sprečio instant izjednačenje. Šutirao je Nastić, ali je golman Partizana izašao kao pobednik iz tog duela.

32 - GOOOOOOL!

Vojvodina se vratila u meč i to zahvaljujući vezistima Partizana, koji su naivno i neoprezno kombinovali na 30 metara od svog gola, lukavi Meleg pratio je to i oduzeo im loptu a onda kaznio iznenađenu odbranu crno-belih za 2:1.

FK Partizan - FK Vojvodina 2:1 - Meleg 32'
Izvor: YouTube



29 - UMALO 3:0!

Božinov je propustio i drugu veliku šansu u koju je ušao, ali je ovog puta bar šutirao. Proigrao ga je Mihajlović, ušao je u kazneni prostor i šutirao levom, iskosa sa leve strane, ali je Kordić malo nogom, malo rukom odbranio ovaj mlak udarac...

26 - GOOOOOOL!

Mihajlović briljira. Posle asistencije, gol! I to kakav... Primio je loptu na levoj strani, krenuo "unutra", nanizao dva igrača Vojvodine i plasirao loptu u sam ugao Kordićevog gola.

Majstorija...

Partizan - Vojvodina 2:0.
Izvor: YouTube



22 - Dve šanse na dve strane u razmaku od 20-ak sekundi. Prvo je udarac Brašanca zamalo bio neprecizan, pa Bogosavac krajnjim naporima uklizao i u svom šesnaestercu zaustavio opasan prodor Malbašića.

17 - UMALO PENAL!

Golubović je po desnoj strani prošao pored Miletića kao da ga nema, dao sebi for, ali ga je štoper Vojvodine povukao za rame i oborio... Sudija Nikolić primetio je da je faul "počeo" van šesnaesterca, tako da nije bilo penala za Partizan, no defanzivac gostiju nije se izvukao - opravdano je dobio žuti karton.

Partizan - Vojvodina, faul.
Izvor: YouTube



15 - MELEG! ALI, KLJAJIĆ!

Odlično je Meleg levicom prebacio živi zid iz slobodnjaka sa oko 22-23 metra od gola Partizana, ali je Kljajić bio oprezan i uspeo da izboksuje loptu. Da nije, bio bi to gol za TV špice.

13 - BOŽINOV!

Početnički potez bugarskog centarfora, koji se komično sapleo na divan pas koji mu je uputio Mihajlović. Osmesi na licima navijača Partizana...

11 - Vojvodina pritiska, Partizan se pomalo panično brani. Šansa, pa dva vezana kornera za Novosađane, ali bez pravog udarca prema golu Kljajića.

7 - KAKVA ŠANSA!

U istom minutu u kom je Partizan poveo, Vojvodina je mogla da izjednači. Pardon, morala! Malbašić je prošao po desnoj strani, Bogosavac ispao iz igre, usledio je idealan cenaršut po zemlji, na peterac, gde je Meleg bio brži od Vulićevića ali sa pet metara udaljenosti uspeo da - promaši gol!

Velika prilika za Novosađane otišla je u nepovrat.

7 - GOOOOOOL!

Partizan je poveo iz prve šanse na utakmici. Mihajlović je izveo korner a Milenković postigao prvi gol za seniorski tim crno-belih, glavom, sa 4-5 metara udaljenosti.

Partizan - Vojvodina 1:0!
Izvor: YouTube



3 - Prva neprijatnost pred golom crno-belih posle centaršuta Melega iz prekida, ali oštru loptu koju je levonogi krilni napadač poslao na peterac niko nije uspeo da zahvati.

1 - Meč je počeo! Oba tima igraju u standardnoj opremi, Partizan napada ka severnoj tribini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC