• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na pomolu novi skandal u FIFA!

Rukovodstvo FIFA zaradilo 80.000.000 na bonuse!? I to samo u poslednjih pet godina...

Bivši visoki zvaničnici Međunarodne fudbalske federacije: Sep Blater, Žerom Valke i Markus Katner u poslednjih pet godina dodelili su sebi bonuse i povećanje plata u iznosu od oko 80 miliona švajcarskih franaka.

Ugovorene isplate su prekršile zakon u Švajcarskoj, a dokazi će biti dostavljeni američkim i švajcarskim tužilaštvima koji istražuju korupciju u svetskom fudbalu, saopštili su danas advokati FIFA.

"Blater, Valke i Katner su se zajedničkim naporima obogatili kroz godišnja povećanja plata, bonusa sa svetskih prvenstava i drugih podsticajnih mera u iznosu od više od 79 miliona švajcarskih franaka i to samo u poslednjih pet godina", rekao je američki advokat Bil Bark.

Saopštenje advokata FIFA objavljeno je tri nedelje pošto je novi predsednik svetske kuće fudbala, Đani Infantino, rekao da je "kriza završena".

FIFA je, međutim, odobrila ove bonuse i njihovi iznosi su predstavljeni u finansijskim izveštajima odobrenim od članova Skupštine ove organizacije, tako da teško da neko od pomenutih može da bude pojedinačno gonjen.

Detalje ugovora svog bivšeg predsednika Blatera, otpuštenog generalnog sekretara Valkea i otpuštenog finansijskog direktora Katnera, FIFA je otkrila dan pošto je policija upala u njene prostorije i zaplenila dokaze u sklopu istrage švajcarskih vlasti.

Švajcarske vlasti pokrenule su prošlog septembra krivičnu istragu protiv Blatera, a u martu protiv Valkea. Oni se sumnjiče za malverzacije FIFA novcem. Blater i Valke su negirali nepravilnosti, a suspendovani su na šest, odnosno 12 godina. Protiv Katnera nije pokrenut dodatni postupak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC