• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šćepanović: Vojvodina pravi temelje za titulu!

Autor mondo.rs

"Sada se prave temelji da u narednih pet godina, a možda i ranije, zaista možemo da se nadamo i tituli", najavljuje predsednik novosadskog superligaša.

 Vojvodina u trci za titulu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U iščekivanju 20. juna i rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović u opširnom intervjuu za portal Radija 021 govorio je o planovima kluba u narednoj sezoni, ali i duže...

"Okosnicu tima imamo, a prioritet nam je da ove godine debituju naši igrači iz omladinske škole - Đurišić, Ćurko, Zličić, Stamenić i još neki. Da se afirmišu i budu osnov za temelj koji pravimo za narednih pet godina. Naravno da to može da nas košta, jer mladi igrači nisu oni koji donose rezultat. Ali stategija kluba je da među 18 uvek bude četiri do pet omladinaca koji će dobijati određenu minutažu na terenu. Ne možemo da tražimo i rezultat i afirmaciju, jer će oni svakako doneti boljitak Vojvodini. I igrački i finansijski u naredne dve-tri godine", istakao je Šćepanović i dodao:

"Zato moramo da se strpimo sledeće sezone. Nećemo zaduživati klub dovođenjem nekih većih imena jer bi to bilo zamagljivanje očiju navijačima, a nema potrebe da se međusobno lažemo i jurimo neke rezultate koji nisu realni. Plej-of ćemo igrati sigurno, a koje ćemo mesto na kraju zauzeti ne znam. Bitno je da istrpimo i podržimo našu decu i da uložimo u njih".

Prvi čovek "lala" je otkrio i da klub ima nameru da u narednih pet godina ozbiljno konkuriše za titulu u Superligi.

"Sada se prave temelji da u narednih pet godina, a možda i ranije, zaista možemo da se nadamo i tituli. Realna su nam očekivanja da napravimo stabilnu finansijsku situaciju do sledećeg leta, a tada ćemo moći da jednu generaciju igrača zadržimo bar dve godine. Napraviti bazu za budućnost je težak posao, ali neko to mora da uradi. Jer, Vojvodina je iznad svih nas, ona je institucija grada i mora da bude stabilna po svakom pitanju, a to sem organizacije i finansija uključuje i rezultate. Da se ne čeka opet na Kup 100 godina, a na titulu 30. Vojvodina mora da bude ponos Novog Sada i zato bih voleo da i navijači podrže ove momke i da budu strpljivi. Jer to je jedini put da se bar jednom obradujemo istorijski u narednih pet godina", smatra Šćepanović.

Osvrnuo se predsednik Vojvodine i na predstojeći nastup na međunarodnoj sceni.

"Nadam se da ćemo prebroditi prva dva kola, a onda dolaze teški protivnici i nije moguće bilo šta obećavati. Prošlogodišnji početak sezone ostaće upamćen i ubeležen u analima novosadskog sporta, eliminisali smo Sampdoriju i bili na korak do ulaska u Ligu Evrope", podsetio je Šćepanović i nastavio:

"Ali, zaista nije realno ni da se kaže da ćemo sigurno proći prva dva kola jer sve zemlje izuzetno mnogo ulažu u fudbal, sve su to prvoligaški timovi, dok s druge strane mi tek treba da reorganizujemo sistem i nismo neko ko ima pravo da se ističe kao favorit. Nadam se da ćemo imati protivnike s kojima ćemo moći da se izborimo, pa da u trećem kolu eventualno napravimo iznenađenje kao prošle godine. I to je ono što je realno, ne obećavamo, ali se nadamo".

Šćepanović je govorio i o finansijama kluba, a ceo intervju pročitajte na portalu Radija 021.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC