• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša: Idemo u treće kolo

Autor mondo.rs

Pomoćni trener Novosađana Vidak Bratić veruje da njegov tim može da pobedi Bokelj, ali i rivala u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope

 FK Vojvodina Optimizam nakon žrijeba za Ligu Evrope Izvor: MN Press/arhiva
Izvor: MN Press/arhiva

Vojvodina je voljom žreba za protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobila Bokelj iz Kotora, dok će u slučaju pobede nad crnogorskim predstavnikom u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz dvomeča Stabek (Norveška) - Konahs Kvej (Vels).

Pomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić veruje da Novosađani mogu do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Iskreno, Stabek nije lak protivnik. Norvežani igraju dosta čvrsto, baš kao i Velšani, tako da mislim da za drugo kolo nismo imali sreće pri žrebu. Međutim, verujem da ćemo dobro da se pripremimo i podignemo formu na još viši nivo. Ne treba zaboraviti da najpre treba da prođemo Bokelj, ali verujem da ćemo uspeti u tome, kao i da ćemo kasnije izboriti plasman u treće kolo", izjavio je Bratić.

On je kao igrač imao priliku da se susretne sa Stabekom u sezoni 1998/99, kada je sa crveno-belima došao do finala nekadašnjeg Intertoto kupa. Voša se tada sastala sa norveškim klubom i eliminisala ga je pobedama od 2:1 i 3:2.

Ipak, Novosađani su maksimalno skoncentrisani na početak takmičenja na Evro sceni i prvog rivala, Bokelj. Crnogrski klub najbolje poznaje napadač Vojvodine Šaleta Kordić, koji je i rođen u Kotoru, a prošle sezone je u dresu Sutjeske imao prilike da se uveri u kvalitet prvog protivnika Voše.

"Iskreno, zadovoljan sam žrebom za prvo kolo i mislim da stvarno nije moglo bolje, pogotovo zbog toga što na prvi meč nećemo morati daleko da putujemo. Bokelj svakako nije ekipa za potcenjivanje. Nastupaju prvi put u Evropi, tako da biće teško igrati dole kod njih. Utakmica će se najverovatnije igrati u Petrovcu, što je oko 40 kilometara od Kotora, ali će sigurno doći dosta njihovih navijača. U svakom slučaju, mislim da smo favoriti i da sve zavisi od nas", rekao je Kordić.

Prvi meč između Bokelja i Vojvodine na programu je 30. juna u Crnoj Gori, dok je revanš 7. jula u Novom Sadu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC