• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grizman kaznio greške za finale sa Portugalcima!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Francuske drugi su finalisti Evropskog prvenstva koje se ove godine održava u njihovoj zemlji. Dva gola Antoana Grizmana presudila su Nemcima, a "trikolori" će za treću evropsku krunu u nedelju igrati sa Portugalom!

Strašan meč u Marseju nakon kog domaća publika kući odlazi zadovoljnija!

Reprezentacija Francuske plasirala se u finale Evropskog prvenstva pošto je na "Velodromu" uspela da savlada svetskog šampiona Nemačku.

Uprkos svim statistikama koje im nisu išle u korist, poput one da Nemci ne gube od domaćina prvenstva, oni su uspeli da iskoriste greške koje je desetkovani sastav Jogija Leva pravio u ovom meču.

Antoan Grizman je ponovo bio heroj pošto je postigao dva gola, i tako stigao do šestog na ovom turniru, po jedan u oba poluvremena. Prvo je u nadoknadi prvog dela igre uspeo da iskoristi penal koji je napravio Bastjan Švajnštajger, da bi u 72. minutu iskoristio i grešku golmana Nojera koji je loše izbio loptu.

Za treću evropsku krunu igraće sa reprezentacijom Portugala u nedelju.

NEMAČKA - FRANCUSKA 0:2 (0:1)!

Koliko je loše Nemačka odigrala u ovom meču, pa nije uspela da postigne nijedan gol protiv reprezentacije kojoj je to bila osnovna "boljka" i koja je do sada primila 11 golova?

Zapravo, nimalo loše...

Može se reći da su Nemci odigrali sjajno prvo poluvreme u kome su u potpunosti dominirali u posedu lopte, zapravo Francuska je bila bolja samo u prvih deset minuta, pa je u jednom trenutku lopta na njihovoj strani bila i čitavih 86%.

Međutim, šanse u koje su ulazili Draksler, Džan, Miler i Kros nisu bile potpuno savršene. Nemci su se igrali pred golom, ali kada je trebalo uputiti udarac ka golu - bilo je problema.

Francuska se za to vreme oslonila na kontre, ali su i to Boateng i Hevedes uspevali da "zatvore", a do gola je ipak došlo na kraju poluvremena kada je Jonas Hektor, poptuno neometan, izbacio loptu u korner.

Bio je to poslednji minut prvog dela igre, a nakon kornera Bastjan Švajnštajger je bio u duelu sa Patrisom Evrom i neoprezno igrao rukom. Ricoli je zastao, konsultovao se sa pomoćnikom, a onda pokazao na penal koji je savršeno izveo Antoan Grizman.

I sve se promenilo u tom trenutku...

Sve ono što je Joahim Lev hteo da kaže svojim igračima - palo je u vodu.

Francuzi su zato opet dobro ušli u poluvreme, Grizman je pretio iz svih pozicija, ali su Nemci potom ponovo uspostavili kontrolu igre i povremeno pretili. Ali, ponovo nisu uspeli da materijalizuju posed, a Nemci su išli iz greške u grešku.

Ključni detalj se možda dogodio u 60. minutu kada je "stub odbrane" Džerom Boateng morao iz igre zbog povrede, a treba podsetiti da zbog kartona nije bilo ni Matsa Humelsa.

Džošua Kimih se poigravao, izgubio je loptu od Pogbe, a potom ga je ovaj fudbaler Juventusa nasamario. Driblingom je stvorio prostor za centaršut na drugu stativu, a tamo je Nojer slabo reagovao, iako je bio u duelu sa Žiruom, pa je na ničiju loptu natrčao Antoan Grizman i pocepao mrežu.

Uporni Nemci nisu odustajali, pa je Kimih u narednom napadu pogodio prečku, a do kraja su Sane, Draksler i Mustafi na muke stavljali Lorisa, ali je ovaj briljirao na ovom meču i zaslužan je za pobedu koliko i Antoan Grizman.

Finale se igra u nedelju od 21 sat u Sen Deniju.

/sve golove i šanse sa ovog meča pronađite ispod u delu 'iz minuta u minut'/

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Boateng (Mustafi), Hevedes, Hektor - Džan (Gece), Švajnštajger (Sane), Draksler, Kros, Ozil, - Miler. Selektor: Joahim Lev.

FRANCUSKA: Loris - Sanja, Košćelni, Umtiti, Evra - Matuidi, Pogba, Paje (Kante), Grizman (Kabaj), Sisoko - Žiru (Žinjak). Selektor: Didije Dešan.

N A J A V A

Finale pre finala!

Portugalci posle pobede nad Velsom mogu mirno da sede pred televizorima i da gledaju drugi polufinalni meč između Nemačke i Francuske. Domaćin ovog Evropskog prvenstva želi da se pokaže pred navijačima, dok Nemci žele i četvrtu evropsku krunu i već znaju kako sa domaćinima takmičenja.

Aktuelni svetski prvak igra najbolji fudbal na ovogodišnjem EURO2016, a Francuzima je uprkos dobrim rezultatima izostala "jaka utakmica" i to može da bude prednost po Nemce.

Nemačka i Francuska imaju dugu tradiciju duela.

Prvi meč odigrali su još 1931. godine, tada su Francuzi slavili, a ovo će im biti 29. međusobni duel i prvi na evropskim prvenstvima. Francuzi "vode" 12:10, dok je šest puta bilo nerešeno.

Zbog povreda i suspenzija Joahim Lev ne može da računa na Marija Gomeza, Matsa Humelsa i Samija Kediru, standardne članove tima u prethodnom periodu, dok je Didijeu Dešanu na raspolaganju najjači sastav, s obzirom na to da su svi odradili suspenzije.

"Jogi" Lev se zato odlučio da u napadu ostavi samog Tomasa Milera, dok je Krosa "pomerio" ofanzivnije, dok će na njegovom mestu igrati Emre Džan. Umesto Humelsa tu je Benedikt Hevedes. Didije Dešan veruje timu koji je u četvrtfinalu pobedio Island, pa su tako svoje mesto "preoteli" Samjuel Umtiti i Musa Sisoko.

Meč sudi italijanski arbitar Nikola Ricoli.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! FRANCUSKA JE U FINALU!

90+1' - KAAAAAKVA ODBRANA LORISA!

Nestvaran potez golmana Totenhema koji je "izvadio" loptu iz gola nakon pokušaja Mustafija. Neverovatan potez...

89' - Grizman hoće i treći gol, ali dva pokušaja brani Nojer. Odbranio je i rezervisti Žinjaku...

82' - Nemci sve bliži!

Koliko su samo šansi imali "panceri" u dosadašnjem toku meča, ali ništa ne ulazi. Sada je Benedikt Hevedes probao glavom posle slobodnog udarca, ali je lopta samo "očešala" mrežu sa spoljne strane. 

79' - Nemci opet prete i to odmah Sane koji je upravo ušao u igru umesto Švajnštajgera!

76' - Još jedan dobar pokušaj sa distance - sada Draksler zamalo pored gola...

73' - Kimih trese prečku! Žuti za Kantea!

72' - GRIIIIIIIIZMAAAAAAAAAAN! 2:0!

Čim je iz igre izašao Boateng usledila je panika u odbrani Nemaca, a nakon izgubljene lopte Kimiha, sjajno se snašao Pogba, prvo ga prevario, a onda prebacio loptu na drugu stativu gde Nojer nije uspeo da bolje interviše ispred Žirua i spusio je Grizmanu na nogu, a ovaj ne greši!

Tražili su Nemci faul nad Nojerom, jer ga je Žiru zadržao, ali ništa od toga!


71' - Menja i Dešan. Umesto Dimitrija Pajea, koji je imao dve šanse u drugom poluvremenu, u igru ulazi znatno defanzivniji Ngolo Kante.

66' - Još jedna promena, Emre Džan izlazi iz igre. Umesto njega Mario Gece.

60' - Nemci nastavljaju bez Boatenga, povredio se pri ispucavanju lopte. Škodran Mustafi će u igru umesto njega, Lev je primoran da menja...

59' - Isto je kao do sada. Francuzi se uzdaju u kontranapade, ali to za sada ne prolazi, dok Nemačka ne uspeva da materijalizuje svoje napade po bokovima.

52' - Glasajte u anketi da li je bio penal. OVDE!

50' - Povratili su brzo loptu Nemci i nastavljaju da napadaju po bokovima, ali...

46' - Jako otvaranje poluvremena Francuza, odmah dve šanse, "pali" navijače Grizman, ali ništa!

45+2' - GOOOOOOOOOOOOOOL! FRANCUSKA VODI 1:0 IZ PENALA!

Kakav šok za navijače Nemačke na stadionu Velodrom. Sjajno su Nemci odigrali poluvreme i trebalo je samo da odbrane korner, ali je Bastjan Švajnštajger igrao rukom i naterao Ricolija da pokaže na jedanaesterac.

On je bio u duelu sa Patrisom Evrom, igra se nastavila, a Nikola Ricoli je potom zaustavio igru i sve zbunio. Pokazao je žuti karton Švajniju, a potom i pokazao na "belu tačku". Antoan Grizman je i ovoga puta uzeo loptu i poslao Nojera na pogrešnu stranu. Postigao je peti gol na ovom prvenstvu!

Kraj poluvremena!


42' - UUUUUUF!

Konačno pokušaj Francuza iz igre. Ponovo je Antoan Grizman nakon duplog pasa ušao u šansu, ali sada posle prodora po strani koju čuva Džošua Kimih pogađa sponji deo mreže.

Olivijea Žirua nema nigdeeeeeee, a sada ulazi u šansu i ima jedan na jedan, ali je bio prespor, sjajno ga je zaustavio Benedikt Hevedes koji je uklizao u idealnom trenutku.

37' - Ipak je šutirao Pogba, prelako za Nojera...

36' - Žuti karton za Emrea Džana zbog faula nad Grizmanom na 25 metara. Sprema se Paje...

32' - Šansaaa!

Nova zbrka u petercu Francuza nakon ubačene lopte sa desne strane. Preletela je sve, stigla do Drakslera, on je spustio ka Mileru, ali mu je falilo malo da dođe do nje pre Umtitija. Francuzi nikako da dođu do vazduha.

27' - Švajni!

Koliko pokušaja za pola sata. Strašan napad Nemaca, a nakon ubacivanja lopte Mesuta Ozila sa desne strane, i kuršlusa u šesnaestercu, do lopte je došao Bastjan Švajnštajger, odlučio se za udarac, ali je njegov prelepi šut zasenio Ugo Loris prelepom paradom.

25' - Slobodan udarac za Pajea sa 25 metara, sa centralne pozicije, ali Nojer hvata "živu" loptu.

21' - Kros!

Nemci su potpuno preuzeli dominaciju na sredini terena posle početnog straha, a sada je Toni Kros ušao u priliku nakon kombinacije sa Milerom. Sjajan potez kojim je prevario Umtitija nije se pretvorio u najidealniji udarac ka golu. Tražio je i jedanaesterac, ali ništa....

Posed lopte u poslednjih deset minuta? Nemačka 84%, a Francuska 16%!

14' - DŽAAAAN! LORIS!

Uf, nije delovalo kao naročito izgrađen napad Nemačke, ali imaju "momentum". Emre Džan je sada dobio loptu sa krila, sačekao ju je na ivici kaznenog, uspeo je da uputi "žabicu" ka golu Lorisa, a ovaj je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih golmana sveta. Iščupao je loptu iz gola!

13' - Prva šansa za Nemce!

Bilo je napada Nemaca i do sada, ali nisu uspevali da sa boka upute loptu u kazneni prostor. Sada je Emre Džan otišao visoko i prošao po desnoj strani i poslao solidnu loptu ka Tomasu Mileru, ali je ovaj uspeo tek da je zakači. Ide pored...

11' - Neobično mnogo grešaka Nemaca u dodavanju. Više puta im je lopta pobegla u aut...

7' - GRIZMAN! NOJER!

Visok tempo od početka meča uz sjajnu atmosferu na Velodromu. Prelep napad organizovali su Sisoko i Grizman, a nakon razmenjenog duplog pasa, i sjajnog prvog dodira sa loptom, Antoan Grizman je izborio priliku za udarac unutar kaznenog prostora, ali je Manuel Nojer bio sjajan.

Bacio se u idealnom trenutku i uspeo da odbrani nezgodan pokušaj po zemlji. Prva šansa!

1' - Meč je počeo, Francuzi kreću prvi sa centra.

- I ovo je na strani Nemaca...

- Francuzi imaju najbolji napad na Evropskom prvenstvu pošto su dali 11 golova, dok Nemci imaju najbolju odbranu jer su primili samo jedan pogodak i to iz penala.

- Igrači od kojih će mnogo zavisiti...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC