• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša veruje: Možemo sa Dinamom

Autor mondo.rs

Trener Nenad Lalatović poručuje da je uz podršku navijača sve moguće. Pročitajte ko stiže u goste Novosađanima.

 Vojvodina vjeruje da može eliminisati Dinamo iz Minska u Ligi Evrope Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Evropsko leto Vojvodine i ovog leta će trajati bar tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Posle rutinskih eliminacija Bokelja (1:1, 5:0) i Konahs Kija (1:0, 2:1), Novosađani kreću u petak iz Velsa ka Srbiji, sa predstojećim evropskim rivalom u mislima.

S obzirom na to da je "lalama" odložen meč prvog kola Superlige u Novom Pazaru, odmah po povratku kući počeće da se pripremaju za početak dvomeča protiv Dinamo Minska, koji je u četvrtak eliminisao irski Sent Patriks, pobedom 1:0 u gostima.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović veruje da je njegov tim sposoban da se nosi sa beloruskim vicešampionom.

"Pre svega, najvažnije je da smo prošli u 3. kolo i to apsolutno zasluženo. To mnogo znači za našu Vojvodinu, kao i generalno za srpski fudbal. Dinamo je prošao Sent Patriks, ali mislim da uz pravu podršku i još punije tribine nego na prošlom meču možemo da se nosimo sa njima", rekao je mladi trener u Velsu.

Zahvalivši se predsedniku kluba i novom generalnom sponzoru, Lalatović je pohvalio nastup svoje ekipe u Rilu.

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu i da smo poveli na vreme. Oni ni tada nisu promenili svoj stil igre, iako su nakon toga morali da postignu čak tri gola da bi prošli. Jako je teško igrati protiv tima koji stoji u tako defanzivnom bloku, pogotovo na tako malom i lošem terenu. Međutim, ponovo smo imali veliki posed lopte i stvorili četiri stopostotne šanse, pa bez obzira na to što smo primili gol, ipak mogu biti zadovoljan", podvukao je Lalatović.

Predstavljajući novog rivala, na sajtu Vojvodine istakli su značajne rezultate Belorusa u novijoj istoriji, podsetivši na njihovo učešće u grupnoj fazi Lige Evrope 2014. godine, uz Fiorentinu, Gengan i PAOK.

Ove sezone, Dinamo Minsk je počeo kvalifikacije u drugom kolu i prošao rivala i Dablina, ukupnim rezultatom 2:1 (1:1, 1:0).

Kada je u pitanju svlačionica, poznato je da je bivši kapiten i trener Partizana Vuk Rašović nedavno napustio klubu Belorusa - i to upravo posle prve utakmice protiv Sent Patriksa.

Mohamed El Monir u dresu Jagodine, protiv Crvene zvezde (leto 2013)
Izvor: MN PRESS



Trenutno, trener Dinama je doskorašnji sportski direktor kluba Sergej Borovski, a dres "plavo-belih" iz Minska nosi nekadašnji levi bek Jagodine Mohamed El Monir, kao i Crnogorac Luka Rotković, koji je trneutno prvi strelac tima (šest golova).

Prvi meč Vojvodine i Dinamo Minska biće odigran u četvrtak na "Karađorđu". Pobednik dvomeča igraće u baražu za Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC