• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leonardo "čuo" Grobare: Svi kao Everton!

Autor mondo.rs

Brazilac Leonardo koji je debitovao za Partizan protiv Bačke obećava mnogo, mnogo bolje igre tima, ali i svoje. "Da grizemo svi, kao Everton, da budemo šampioni!", ponosan je na svog zemljaka.

 Leonardo "čuo" Grobare: Svi kao Everton! Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak
Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



Kada igrači dolaze u klubove, obično se za njih pišu da su pojačanja. Najčešće je to pogrešno, jer to oni tek treba da pokažu - da li su zaista pojačanja ili tek novi broj u ekipi.

Za Brazilca Leonarda da Silva Souzu od predstavnika kluba Partizana čuli smo baš to: "Biće veliko pojačanje".

Leonardo je debitovao u dresu Partizana u drugom poluvremenu protiv Bačke. Nije se mnogo istakao, ali je imao pas koji je Darko Brašanac mogao ili morao da pretvori u gol. Ipak, Leonardo bi trebalo da dobije "kredit" kod navijača, jer mu je ovo bilo prvo istrčavanje na teren u zvaničnoj utakmici posle osam meseci neigranja.

Pitanje je da li bi uopšte i debitovao u nedelju uveče, da se tim nije ponovo mučio, posrtao, zaglibio...

Kaže da su mu osećanja pomešana.

"Srećan sam što sam se posle osam meseci neigranja vratio fudbalu. Živim za fudbal i povratak mi mnogi znači. Lično nisam odigrao onako kako znam, jer mi je potrebno još malo vremena da se vratim u svoju formu. Mislim da ću za dve, tri nedelje biti kompletno spreman", kaže Leonardo za klupski sajt.

Njegov utisak o utakmici protiv Bačke, gotovo je identičan sa onim koji ima veliki broj navijača Partizana.

"U fudbalu nekada nije važna ni tehnika ni precizan pas, koliko želja i izgaranje na terenu. Mislim da nam je to nedostajalo. Moraš da uvek pokažeš da 'grize'š, da se boriš, da skačeš za svaku loptu. Suviše smo mlako ušli u meč i tu nije kriv trener. On je od nas tražio da budemo agresivni i da 'grizemo', ali to jednostavno nismo mogli. Kada date milion posto na terenu, publika to vidi. Nedostajala nam je agresivnost, ali vratićemo se mi".

On veruje da Partizan može mnogo, mnogo bolje nego što je pokazao u revanš utakmici protiv poljskog Zaglembja i protiv Bačke.

"Znam da Partizan to može, sa tim momcima treniram. Nisam u formi sto odsto, ali i kada igraš 15 minuta, moraš da 'pokidaš'. Svima se dešavaju kiksevi i loši dani. Znam zašto sam došao u Partizan i znam da možemo biti šampioni. Verujte u ove momke", poruka je Brazilca.

O šansi utakmice koju je "namestio" Brašancu...

"Dešava se i to. Brašanac je dobar momak i igrač, ali jednostavno desilo se. Imao je dve mogućnosti - da mi vrati pas ili da šutira. Šutirao je i nismo pogodili, ali je šutirao dobro".

Upitan čija mu se igra sviđa u Partizanu, odgovorio je:

"Našeg Meska (Marko Janković) i Evertona. Evi grize kao pas, on kida na terenu i ispunjava sve zadatke - tako moramo svi da igramo".

Upravo su posle utakmice protiv Bačke Grobari postrojili celu ekipu i sve izvređali i kritikovali, osim Saše Ilića i Leonardovog zemljaka - Evertona Luiza. Izgleda da je Leonardu sve to neko lepo preveo.

Partizan će i u 2. kolu Superligi biti gost. Ide u Kruševac, ekipi Napretka koja je protiv Crvene zvezde u Beogradu osvojila bod, a lako je mogla i sva tri.

"Za mene nepoznata ekipa, razumljivo, ali verujem u crno-bele. Doduše, uverio sam se da protiv Partizana svi igraju na život i smrt. Verujem da ćemo se brzo konsolidovati i pokazati zašto je Partizan šampion. Mi možemo na titulu, zato sam i došao", poruka je Leonarda.

Da li će na klupi Partizana protiv Napretka sedeti Ivan Tomić - videćemo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC