• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na koga mogu Zvezda i Vojvodina? Uf...

Autor mondo.rs

Poznati su svi učesnici plej-ofa za Ligu Evrope. Pogledajte sa kim mogu da se "ukrste" srpski klubovi Crvena zvezda i Vojvodina.

Završene su sve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa je poznato koji će se timovi naći na žrebu za plej-of ova dva takmičenja.

Kako smo u Ligi šampiona ostali bez predstavnika, ostalo nam je samo ovo "masovnije" u kom će Srbiju predstavljati Crvena zvezda i Vojvodina i pokušati da se domognu grupne faze Lige Evrope.

Beogradski crveno-beli su "prebačeni" u ovo takmičenje zbog poraza od Ludogoreca u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, dok su novosadski crveno-beli plasman obezbedili nakon odlične partije i pobede nad Dinamom iz Minska.

Ranije su iz takmičenja ispali Partizan i Čukarički.

Žreb za plej-of Lige Evrope na programu je u petak od 13 časova u Nionu, a Vojvodina i Crvena zvezda su među 44 kluba koja će se naći u kuglicama. Oba naša predstavnika nalaze se u delu nepovlašćenih zbog slabog koeficijenta (7.925 Vojvodina i 7.175 Zvezda).

UEFA će ujutru "olakšati žreb" i nasumično napraviti četiri grupe. Deset povlašćenih i deset nepovlašćenih će biti u jednom delu žreba, dok će 12 povlašćenih i 12 nepovlašćenih biti u drugom delu žreba. U određivanju grupa vodiće se računa i o tome da u istoj grupi ne budu dve ekipe iz iste zemlje.

Dok se ne desi "podela" ovo su mogući protivnici Zvezde i Vojvodine poređani po koeficijentu.

POVLAŠĆENI:

Šahtjor (Ukrajina), Olimpijakos (Grčka), Anderleht (Belgija), AZ Alkmar (Holandija), Fenerbahče (Turska), Sparta Prag (Češka), PAOK (Grčka), Genk (Belgija), BATE Borisov (Belorusija), Sent-Etjen (Francuska), Gent (Belgija), Krasnodar (Rusija), Rapid Beč (Austrija),Slovan Liberec (Češka), Maribor (Slovenija), Austrija Beč (Austrija), Vest Hem (Engleska), Panatinaikos (Grčka), Mitjiland (Danska), Sasuolo (Italija) i Karabag (Azerbejdžan).

Kao što i sami vidite veliki broj ovih timova je iz daleko jačih liga od naše, neki nisu iz jakih liga, ali su godinama na ovoj evropskoj sceni (što govori i koeficijent), dok postoji i mala grupa onih sa kojima bi naši timovi mogli da se nose. Mnogo toga će zavisiti od žreba.

Osim Zvezde i Vojvodine ovo je 20 timova koji im prave društvo u slabijem delu žreba.

NEPOVLAŠĆENI:

Rozenborg (Norveška), Astana (Kazahstan), Astra Đurđu (Rumunija), Hajduk Split (Slovenija), Aruka (Portugal), Grashopers (Švajcarska), AEK Larnaka (Kipar), VOJVODINA (Srbija), Brondbi (Danska), CRVENA ZVEZDA (Srbija), Osmanlispor (Turska), Slavija Prag (Češka), Geteborg (Švedska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Lokomotiva (Hrvatska), Trenčin (Slovačka), Gabala (Azerbejdžan), Beitar Jerusalim (Izrael), Senderjiske (Danska), Škendija (Makedonija) i Partizani (Albanija).

Žreb za Ligu Evrope je u 13 časova u Nionu.

Prvi mečevi igraju se 18. avgusta dok je revanš na programu 25. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC