• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Vreme je za golove, pobede!

Autor mondo.rs

Marko Nikolić će imati novi debi na klupi Partizana u nedelju uveče protiv svog nekadašnjeg kluba Vojvodine. "Nema izgovora, moramo da počnemo da pobeđujemo. Imam puno poverenje u ovaj tim".

 PARTIZAN: Vreme je za golove, pobede! Izvor: Mondo/ Goran Sivački
Izvor: Mondo/ Goran Sivački



Sudbina je tako htela da Marko Nikolić ponovo debituje na klupi Partizana protiv tima koji je nekada vodio.

Derbi meč 3. kola Superlige Srbije, Partizan - Vojvodina, biće odigran u nedelju uveče (početak u 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport 1 i sajtu kliksport.rs), a Nikolić ima zadatak da trgne ekipu kojoj je značajno poljuljano samopuzdanje na početku sezone.

Navijači Partizana još nisu videli gol svog tima iz igre, a odigrao je četiri utakmice. Na tri nije dao gol, na poslednjoj, protiv Napretka u Kruševcu Partizan jeste dao gol, ali iz penala. I izgubio je.

Oni kojima je crno-bela boja bliska srcu nisu navikli da vide Partizan u nezavidnom položaju, sa samo jednim osvojenim bodom ili samo jednim bodom više od "fenjeraša" Rada, koji je i dalje bez bodova.

Koliko je mogao Nikolić za ovih nekoliko dana otkako je nasledio Ivana Tomića? Svakako ne mnogo, ali na raspolaganju ima iskusne pojedince, sa delom ekipe je već ranije sarađivao i dobro zna šta ko može.

Uostalom, na promociji u novog trenera crno-belih sam je rekao:

"Partizan ima dobar tim, ovi igrači imaju kvalitet i mentalitet da ostvare ambicije kluba. Partizan to uvek ima i najveće moguće ambicije. Vremena nema. Imamo zgusnut raspored komplikovanih utakmica. Ali, apsolutno verujem u ovaj tim Partizana, njih jedini zadatak je da rade svoj posao. Biće potrebno neko vreme, da se eventualno skrati selekcija igrača, od 20 i nešto igrača, koji će nositi igru. Da li će biti vremena i za neku dopunsku selekciju, to ćemo videti. To su sve operativne stvari".

Nikolić je danas sve to ponovio, uz više puta istaknutu rečenicu da ne traži alibi, niti izgovore. Jer: "Nemamo pravo na izgovore!".

"Zna se šta je cilj. Vreme je da Partizan počne da pobeđuje, da daje golove. Želimo da budemo prva ekipa koja će naneti poraz Vojvodini u ovoj sezoni", rekao je Nikolić danas uoči derbi meča protiv Vojvodine.

OBRAĆANJE NAVIJAČIMA PARTIZANA

"Kad god je Partizan bio domaćin Vojvodini, uvek su navijači Partizana prepoznavali taj najveći derbi srpskog fudbala, posle večitog derbija, razume se. Uvek su znali da donesu energiju, da ponesu ekipu ka pobedi. Verujem da će tako biti i u nedelju".

To što je sa sadašnjom ekipom proveo tek nekoliko dana, Nikoliću nije promenilo stav izrečen kada je došao za trenera crno-belih.

"Rekao sam i pre nekoliko dana - ovaj tim Partizana ima kvalitet. Trener, u ovom slučaju ja, ima mogućnost izbora za svaku poziciju u timu. Znate da ja uvek stojim iza svog tima, iza selekcije igrača, koju doduše, sada nisam pravio, ali to ne menja na stvari. Svi igrači koji su ovde imaju moje apsolutno poverenje i ja uvek stojim iza svog tima. Ovi igrači koji su tu za mene su nabolji na svetu", rekao je Nikolić.

Moguće je da će biti nekoliko promena u početnom sastavu tima u nedelju, o čemu Nikolić nije želeo detaljnije da govori, baš kao i o eventualnoj promeni formacije.

"To je složeno pitanje i zahteva mnogo vremena, a i ne treba protivnicima da otkrivamo sve. Za sada nije bilo vremena za promene, ali ne želim da bilo šta zvuči kao izgovor, jer nemamo pravo na izgovor. Pokušavaćemo da u svakoj utakmici, u hodu, uvodimo neki novi detalj, dva, tri...", kaže novi trener Partizana.

Uz dodatak da će u narednom periodu možda biti nekih novih dolazaka, ali i odlazaka igrača. "Ne želimo da gomilamo igrače, već da, kao što sam rekao pre nekoliko dana, stvorimo grupu igrača, da homogenizujemo ekipu, napravimo takmičarsku atmosferu".

U prošlom mandatu kada je bio trener Partizana često je govorio da je Danko Lazović njegova desna ruka na terenu. Vidi li sada ko je ta desna ruka?

"Uvek je tu Saša Ilić, njega nikada ne smemo da zaboravimo. Zna se ko je on i šta on znači ovom klubu", odgovorio je Nikolić, a potom dodao i ovo:

"Videćemo da li ćemo naći lidera na terenu. Ako ga ne nađemo, onda ćemo ga dovesti".



Vojvodina je umela da napravi velike probleme Partizanu u proteklim sezonama, da ga nadigra i pobedi u Humskoj. Novosađani dolaze na Topčidersko brdo osokoljeni plasmanom u poslednju kvalifikacionu rundu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope i u mnogo su boljem "momentu" nego crno-beli. Uz to, u novosadskom klubu duvaju neki novi vetrovi, pozitivniji, sa upravom koja se nameračila na trofeje. Možda ne u ovoj sezoni, ali u narednim svakako, a od ove se pravi temelj za buduće uspehe.

Nikolić je ishvalio Vojvodinu - od organizacionog dela, preko takmičarskih rezultata. "Vojvodina je odigrala sedam utakmica, ostvarila pet pobeda i dva remija.

"To su činjenice, a činjenice su impresivne. Zasluge su, pre svega, na mom kolegi Lalatoviću. Ekipa deli njegov temperament, mentalitet,  imaju kvalitet u svim delovima tima, pogotovo na bočnim. Imaju izuzetan kvalitet u tom delu tima, iskusne i proverene igrače, koji prate svog trenera iz kluba u klub i jako dobro se poznaju. Vojvodina je tradicionalno neprijatna za Partizan, ali stao bih ovde - dosta toga sam lepo rekao o Novosađanima, želeo bih da još lepše pričam o mom timu", rekao je Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC