• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga Evrope daleko od Novog Sada (FOTO)

Vojvodina izgubila od AZ Alkmara 0:3 i praktično se oprostila od evropske jeseni već posle prvog meča baraža.


Trud je bio tu, kao i novosadska publika, ali kvalitetniji tim stajao je na suprotnoj strani terena.

AZ Alkmar opravdao je ulogu favorita na "Karađorđu" i već u prvoj utakmici raspršio nade Vojvodine da će iz trećeg pokušaja proći kroz baraž za Ligu Evrope.

Golovima Belgijanca Stijna Vujtensa u 32. i 80. minutu, kao i egzekucijom Imoha Frajdeja u 45, gost iz Holandije pokazao je daje bolji, namazaniji i zakazao još jedno učešće u grupnoj fazi.

VOJVODINA - AZ 0:3 (0:2)

Revanš u Alkmaru biće odigran za nedelju dana, a pred ekipom Nenada Lalatovića je "minus" koji bi bilo teško nadoknaditi i protiv daleko slabije ekipe od Holanđana. Gosti za zapada Evrope večeras su na "Karađorđu" pokazali i snagu i rutinu, koja je presudila više od njihovog kvaliteta.



Odigravši tačno koliko je potrebno i kada je potrebno, igrači Jona Van der Broma kaznili su svaku grešku u igri domaćina, koji je prvi imao šansu za vođstvo (Siniša Babić u 13. minutu), ali i potom pokazao previše propusta za pozitivan ishod.

Spustivši gard u 32. minutu, Vojvodina je ispustila iz vida Stajna Vujtensa, koji je umakao pogledu Darka Puškarića i rutinski pogodio za 0:1. "Lale" su zaspale i u polusnu nedugo potom primile i drugi gol.

Izbacivši loptu daleko od gola, sa svojom odbranom zastalom u međuprostoru, Novosađani su sami stvorili AZ Alkmaru brisani prostor za odlučujućih 0:2. Imoh Fred Frajdej je bukvalno sam pretrčao 30 metara i duplirao prednost lako savladavši Marka Kordića.

Vojvodina je pokušala u nastavku da se trgne, da bar da postigne utešni gol, prišla veoma blizu udarcem Filipa Malbašića u 76. minutu, ali je nedugo potom postavljeno i konačnih 0:3, "projektilom" Vujtensa sa oko 25 metara iz prestrogo dosuđenog slobodnog udarca.

Pogledajte najzanimljivije detalje.

...
Izvor: YouTube



...
Izvor: YouTube

VOJVODINA: Kordić - Miletić, Kovačević, Puškarić, Antić - Maksimović, Paločević (iod 77' Zličić), Babić (od 46' Jovančić), Malbašić, Meleg - Trujić (od 61' Trifunović)

AZ: Ročet - Johanson, Van Eijden, Vlar, Haps - Vujtens (od 83' Til), Lukasen - Henriksen, Jakanbakš, Luis Garsija (od 71' Dos Santos), Frajdej (od 76' Veghorst)



KRAJ UTAKMICE!

80' Zaista lep gol i 0:3 na 'Karađorđu'! Vujtens je zatresao mrežu iz slobodnog uzdarca, sa oko 25 metara. Kordić je samo pogledom ispratio let lopte kraj svoje leve stative, iako nije bio na suprotnom delu gola.

- Izmena u Vojvodini. Mladi Lazar Zličić je na terenu, umesto Paločevića. Menjaju i gosti, Veghorst je zamenio Frajdeja.

76'
Dobar napad Vojvodine, šut Malbašića, ali lopta odlazi za pola metra kraj leve stative. Šteta...

70'
Vojvodina je krenula u napad, gostima se otvorio prostor za ozbiljnije napade. Antić je posle jedne rizične intervencije izbio loptu u korner. Potom koškanje i gurkanje u šesnaestercu Voše.

67'
Sve bolji napadi Vojvodine. Centaršut sa leve strane nažalost nije došao do Paločevića i Trifunovića, koji su čekali loptu u petercu...

65
' Ponovo napad Vojvodine, ali blag udarac Trifunovića glavom. Lopta je otišla nekoliko metara kraj desne stative.

63'
Pritisak Vojvodine, šut Paločevića posle lepog driblinga, ali pravo u golmana AZ Alkmara.

61
' Lalatović menja napadače. Trujić izlazi, ulazi Trifunović.

54'
Alarmiraju domaćini sudiju Taljaventa da dosudi jedanaesterac zbog igranja rukom, ali Italijan odmahuje i daje znak da igra bude nastavljena.

50'
Nova opasnost u kaznenom prostoru Voše. Lopta je "prozujala" posle centrašuta sa desne strane, ali je zaustavio Miletić i mirno vratio Kordiću.

46
' Izmena na početku drugog poluvremena. Lalatović je uveo u igru Jovančića, a ostaje da se vidi umesto koga.

45'
Holanđani dupliraju prednost.  Frajdej je istrčao kontru, kaznio propust "lala" i kao na treningu, potpuno usamljen, postigao drugi gol za goste. Nikola Antić ostao je u jednom trenutku sam na polovini domaćina, okružen trojicom rivala.

43' Opasnost u kaznenom prostoru Vojvodine i dobra rekacija Kovačevića. Garsija je krenuo ka golu, ali je štoper "lala" izbacio loptu u korner.

37' Jak šut Jahankbakša sa više od 20 metara, ali je Kordić bio na mestu. Veoma konkretan pokušaj.

31' 0:1 AZ VODI ! Neoprezna odbrana domaćina i "šunjanje" Garsije, koji je kraj zakasnelog Puškarića zatresao mrežu.

18' Lukasen i dalje leži u petercu gostiju. Pruža mu se lekarska pomoć.

16' Još jedna prilika za Vojvodinu. Meleg je centrirao, lopta se odbila o živog zida, a Lukasen u poslednjem trenutku izbio loptu u korner ispred Puškarića.


- 12' Stopostotna šansa za Vojvodinu! Meleg je "izbacio" Babića u odličnu priliku, praktično "jedan na jedan", ali je ofanzivac Novosađana promašio gol.

- 10' Opasna šansa u kaznenom prostoru Vojvodine. Kapiten Holanđana Vlar je skočio u šesnaestercu, ali glavom nije zahvatio loptu.

- Meč je počeoi

UŽIVO

Novosadska "Stara dama" od 20.00 časova na svom stadionu počinje baraž za plasman u Ligu Evrope. Rival je holandski AZ Alkmar.

"Lale" večeras treći put u ovom veku dolaze nadomak grupne faze. Prethodna dva pokušaja da dođu do nje nisu bila uspešna, jer su se na tom putu isprečili moldavski Šerif (2013) i češka Viktorija Plzenj (2015).

Da li će treća biti i sreća za Novosađane?

 Trener Vojvodine Nenad Lalatović poručio je da veruje u uspeh i upravo tu veru istakao kao osnovni preduslov dobrog rezultata. Podsetimo, njegov tim je ovog leta preskočio tri evropske prepreke - crnogorski Bokelj, velški Konahs Ki i beloruski Dinamo Minsk

Na drugoj strani, AZ je kao redovni učesnik grupne faze počeo takmičenje u prethodnom kolu kvalifikacija i u njemu eliminisao Janinu.

Duel na "Karađorđu" počeće u 20.00 časova. Ovo su početne postave oba tima:

VOJVODINA: Kordić - Miletić, Kovačević, Puškarić, Antić - Maksimović, Paločević, Babić, Malbašić, Meleg - Trujić

AZ: Ročet - Johanson, Van Eijden, Vlar, Haps - Vujtens, Lukasen - Henriksen, Jakanbakš, Levi Frajdej.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC