• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović o previsokom porazu i srpskom fudbalu

Autor mondo.rs

Nenad Lalatović razočaran ubedljivim porazom od AZ Alkmara u Novom Sadu, ali veruje da bi sve bilo drugačije da je Vojvodina iskoristila bar jednu od dve šanse na početku meča.

 Lalatović o previsokom porazu i srpskom fudbalu Izvor: MN PRESS

Sjajna atmosfera na "krcatom" stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu dočekala je AZ Alkmar, ali ni to nije uspelo da uplaši Holanđane koji su mirno ušli u utakmicu, imali sreće da ne kapituliraju na početku meča, a onda su mirno sačekali šanse za pogotke.

Za čak tri.

Trener novosadskog sastava Nenad Lalatović sa respektom je govorio o holandskoj ekipi pred meč, upozoravao je da je to odličan tim, ali je nakon meča kazao da je rezultat od 3:0 - nerealno stanje stvari kada se u obzir uzme ono što su Vojvodina i AZ prikazali za 90 minuta

"Mislim da je rezultat previsok. AZ je za 90 minuta fudbala imao tri šuta ka našem golu. Mi smo dobro otvorili meč imali smo dve dobre šanse na 0:0 preko Babića i Melega, da smo imali malo sreće u tim situacijama....", počeo je Lalatović svoje izlaganje, a na licu nije krio "žal" za tim šansa.

Golove su postigli Vujtens u 32. minutu nakon sjajnog šuta glavom, Frajdej u drugom minutu nadoknade prvog poluvreme u kontri i još jednom Vujtens u 83. minutu, ali iz slobodnog udarca.

"Oni su nam dali gol iz prvog šuta, imali smo potom pad u igri, a onda gol u finišu poluvremena iz kontre koju nismo smeli da dozvolimo. Znali smo da ne smemo da idemo visoko i da su oni odlični u kontri i polukontri.... Videla se razlika u kvalitetu, ali u igri nisu bili bolji od nas. Zaslužili smo makar jedan gol, verujem da bi bilo drugačije da je Babić dao gol na početku...", ponovio je Lalatović još jednom.

O očuvanju ekipe...

"Kad bi ovaj tim ostao… Otkako sam ja došao u klub, a to je pre osam meseci, otišlo je osam standardnih igrača. Čitavu odbanu smo promenili. Nažalost, takva je situacija u srpskom fubalu mi moramo da prodajemo igrače, živimo od toga, voleo bih da smo mi finansijski jaki, ali u našem fudbalu nema novca, mi ne možemo da platimo obeštećenje za igrača, tražimo samo one koji će doći za platu od hiljadu ili dve hiljade evra", poručio je on na kraju.

O revanšu...

"Teško je stići tri gola... Dok god igramo postoji šansa. Probaćemo da pobedimo tamo".

Suđenje je više odgovaralo ekipi AZ Alkmara koja je fizički daleko nadmoćnija, a Lalatović kaže da se jasno videla i razlika između evropskog i superligaškog fudbala po sudijskom kriterijumu kom je težio Italijan Taljavento, a to je da dozvoli da se dozvoli igranje fudbala, a ne da je svaki kontakt faul.

"Oni su stvarno fizički dominantni. Velika je razlika… Mi moramo da puštamo da se u našoj ligi igra fudbal. Ubijamo ritam utakmice u Superligi. U našoj ligi svi gledaju da padnu, da ukradu koji sekund, a to je drugačije u Evropi".

Vojvodina za vikend igra na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a za sedam dana sledi revanš u Holandiji.

(Milutin Vujičić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC