• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša popravlja utisak u Holandiji

Autor mondo.rs

Novosađani od srede u Alkmaru, gde će igrati da dokažu kvalitet, sa verom u senzaciju

 Voša popravlja utisak u Holandiji Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Letom u 9.45, "lale" kreću ka Amsterdamu, pa autobusom ka krajnjem odredištu - Alkmaru.

Tamo, u pokrajini Severna Holandija, ekipu Nenada Lalatovića u sredu očekuje trening, a u četvrtak od 20.00 časova zadatak koji zahteva senzaciju - nadoknaditi vođstvo AZ-a od čak tri gola (3:0) u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Podsetimo, prošle nedelje, na "Karađorđu, Novosađani su ubedljivim i (pre)visokim porazom od Alkmara ostali sa jako malim šansama da prođu baraž iz trećeg pokušaja, a drugog uzastopnog.

AZ je u tom meču istrpeo nalet Vojvodine, sačekao svoje šanse i bez greške ih koristio, potvrdivši i kvalitet i iskustvo, stečeno u jačoj ligi i učešćem u čak sedam grupnih faza evro-takmičenja u poslednjih devet godina.

Stoga, i sam pogled na veliki početni minus "lala" ostavlja domaćina u ulozi apsolutnog favorita. Sa druge strane, Lalatovićev tim pre svega će igrati da dokaže da semafor nakon prvog meča nije pokazao realan odnos snaga.

"Dok se igra, u fudbalu uvek ima nade. Sve zavisi od toga kako otvorimo utakmicu. Njihovu prednost biće jako teško dostići i to svi znaju, ali odlazimo tamo bez pritiska, u dobroj formi i u dobroj seriji. Idemo da igramo i da se nadigravamo. U Novom Sadu smo im parirali, možda bili i bolji, pa se možda i okrene sreća", izjavio je Aleksandar Paločević uoči polaska tima za Holandiju.

Između dve utakmice protiv Vojvodine, AZ Alkmar ostvario je prvu prvenstvenu pobedu, na gostovanju Utrehtu (2:1).

Značajan problem Vojvodine u Holandiji biće povreda zadnje lože Nikole Trujića, napadača koji je bio važan "motor" ekipe kroz kompletne evro-kvalifikacije. Bol je ponovo osetio minulog vikenda, u derbiju protiv Čukaričkog, i dan uoči puta objašnjeno je da će snažni ofanzivac morati da odsustvuje 10 dana, što će verovatno stvoriti mesto za nastup Nikole Ašćerića.

Izuzev te povrede i najavljenog odsustva Uroša Stamenića, Lalatović nema razlog za brigu oko ekipe. Njegov tim dokazao je i u trijumfu nad Čukom da mu nije problem da se prebaci sa evropskog na domaći kolosek, pa je još jednom pobedom u Beogradu (3:1 i na Brdu i u Humskoj) potvrdio odličan početak sezone.

Jedini minus (i jedini poraz) Novosađana, tokom ovog za njih dugog leta, viđen je baš u meču protiv AZ-a i to će im biti dodatni motiv da posle skoro dva meseca evropskog puta krenu ofanzivno u Alkmaru i pokažu sve što znaju.

Da li će takav najavljeni pristup biti dovoljan bar za nagoveštaj iznenađenja, saznaćemo kad nemački sudija Tobijas Štiler (35) u četvrtak označi početak utakmice na stadionu "AFAS".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC