• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muke Holanđana traju, prvak Evrope raspucan

Autor mondo.rs

"Lale" su dočekale novi ciklus pune optimizma, ali su pale na prvoj prepreci. Portugal ubedljivo slavio kod kuće.

Dok je Španija pobeđivala Belgiju u Briselu, širom Evrope odigrano je još nekoliko prijateljskih utakmica, u osvit početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

 Sa velikom pažnjom iščekivao se meč Holandija - Grčka, u kojem se od domaćina očekivalo da pokaže da se trgao posle neuspeha u prošlim kvalifikacijama i da je spreman da okrene novi list.

Međutim, zasad ipak nije spreman.

HOLANDIJA - GRČKA 1:2 (1:0)

Izabranici Danija Blinda počeli su dobro meč u Ajndhovenu i poveli već u 14. minutu pogotkom Žoržinja Vajnalduma, ali je veoma brzo usledio hladan tuš.

Grci su izjednačili u 29. minutu pogotkom Kostasa Mitroglua, na asistenciju Vasilisa Torosidisa, a konačnih 1:2 postavili u 74, udarcem napadača Apoela, Janisa Janotasa.

...
Izvor: YouTube



Holanđani očigledno i dalje moraju da traže rešenje za krizu, iako je početak kvalifikacija iza ugla. Prvi takmičarski meč u novom siklusu odigraće u utorak, protiv Švedske u gostima.

Sa druge strane, Grci su takođe propustili Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali će sledeće nedelje imati mnogo lakši zadatak, protiv ekipe koju je večeras šampion Evrope deklasirao 5:0.





Dok se Kristijano Ronaldo još oporavlja od povrede koju mu je Dimitri Paje naneo u finalu Evropskog prvenstva, njegovi zemljaci uživali su na svojoj premijeri u ulozi prvaka kontinenta.

Golovima Nanija (27. i 55. minut), Žoaa Kansela (73'), Bernarda Silve (76') i Pepea (79'), izabranici Fernanda Santoša oduševili su bučnu publiku u Portou, koja je uživala dok je na terenu gledala svoje zemljake, vladare Evrope.

PORTUGAL - GIBRALTAR 5:0 (1:0)

Sledeće nedelje, u prvom takmičarskom meču od osvajanja kontinentalne krune, Portugalci će gostovati Švajcarskoj na startu kvalifikacija za Mundijal 2018.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC