• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina: Da svake godine pada Sampdorija

Autor mondo.rs

Važne poruke novog rukovodstva Novosađana: Kontrola zakonitosti dosadašnjeg poslovanja, promena na čelu omladinske škole i ozakonjenje nelegalnih objekata u Veterniku.

 Promjene u FK Vojvodina Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ
Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Mirniji period na stadionu "Karađorđe", nakon zaista turbulentne nedelje.

U sedmici burnih pregovora sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem, rukovodstvo Vojvodine potvrdilo je da će mladi trener ostati na klupi i uz to održalo i prvu sednicu novog upravnog odbora (UO).

Prema zvaničnom saopštenju, sednicom je predsedavao novi predsednik kluba Vojislav Gajić, a jednoglasno je usvojeno nekoliko važnih odluka.

Kao prvo, iz Vojvodine je poručeno da predsednik i članovi UO još nisu mogli da sagledaju aktuelno ekonomsko finansijsko stanje, uz objašnjenje da zato nije došlo do zvanične primopredaje rukovođenjem klubom.

"Iz tog razloga, odlučeno je da se angažuje ovlašćena revizorska kuća da uradi ekonomsko finanijski izveštaj o stanju u klubu, zaključno sa 5. septembrom tekuće godine, uz poseban osvrt na zakonitosti pri poslovanju kluba i reviziju završnog računa u 2014. i 2015. godini", saopštio je klub.

Dalje, Vojvodina je formirala Komisiju za izradu nacrta statuta kluba i za usklađivanje opštih akata sa novim Zakonom o sportu, a uz to je oformila i komisije za nabavke i za transfere igrača.

Uz to, klub je najavio "racionalizaciju i sistematizaciju, u skladu sa merama štednje" i već izvršio značajnu kadrovsku promenu, smenivši dosadašnjeg čelnika Omladinske škole "Ilija Pantelić".

Na čelu omladinskog pogona Novosađana od ovog vikenda je Dušan Grujić, koji će naslediti smenjenog Branislava Novakovića. Dugogodišnji prvi čovek omladinske škole "lala" ostaće u klubu, "u nekoj novoj ulozi".

Takođe, Vojvodina je najavila da će u narednom periodu poseban akcenat staviti na legalizovanje objekata u FC "Vujadin Boškov" u Veterniku, uz objašnjenje da su izgrađeni bez dozvole.

Uz izražavanje zahvalnosti vlasniku kompanije "Energotehnika Južna Bačka" Dragoljubu Zbiljiću na tome što je okupio veliki broj sponzora i uz posebnu zahvalnost kompaniji "Vuković 1967 DOO", novom-starom sponzoru, sa kojom je Vojvodina donedavno bila u sudskom sporu, sa "Karađorđa" je poručeno i nekoliko reči o ambicijama kluba:

"Sredina u kojoj živimo i armija navijača pred FK Vojvodina postavili su visoke rezultatske ciljeve, koje nije moguće ostvariti bez racionalizacije, korporativizacije i finansijske stabilnosti. Iz tog razloga, biće preduzete sve neophodne, ponekad i bolne mere, kako bismo u bliskoj budućnosti uživali u mečevima Vojvodine protiv poznatih evropskih klubova, a što da ne i pobedama nad njima. Prošlogodišnja eliminacija Sampdorije je dokaz da je taj san moguć, ali on mora postati redovna pojava, koja se svake godine odigrava pred očima navijača". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC