• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina "namotala" prvo mesto!

Autor mondo.rs

Novosađani pobedili i Borac (2:1) i preuzeli od Zvezde lidersku poziciju posle devet kola!



"Vojvodina mota, ali ne odmiče", potcenjivački je ove nedelje trener Crvene zvezde Miodrag Božović prokomentarisao šanse Novosađana u borbi za titulu.

Nakon te poruke, "Grofov" tim je izgubio u derbiju od Partizana i tako ispustio prvo mesto tabele, koje je u nedelju preuzela baš Vojvodina, trijumfom na svom stadionu!

VOJVODINA - BORAC 2:1 (1:0)

Novi lider prvenstva slavio je golovima Dušana Jovančića i Vladimira Kovačevića, a sledećeg vikenda će braniti prvo mesto upravo na stadionu Crvene zvezde, u derbiju kola!

Borac je u 58. minutu prepolovio prednost domaćina, iskoristivši udarcem Lazara Jovanovića veliki kiks golmana Marka Kordića, ali taj pogodak nije poremetio Novosađane, koji su mirno priveli meč kraju, propustivši još nekoliko velikih šansi daubedljivije trijumfuju.

Poslednji zvižduk sudije Srđana Jovanovića označio je početak velikog slavlja. Zvuk pištaljke ozvaničio je povratak Vojvodine na poziciju na kojoj u ovoj fazi prvenstva nije bila godinama.



Nošeni velikom energijom sa tribina, nakon ovacija za trenera Nenada Lalatovića, igrači Vojvodine kontrolisali su meč od 13. minuta, kada su poveli akcijom Filipa Malbašića i Jovančića, pa sve do finiša, u kojem je upravo asistent za prvi gol šutirao snažno pod prečku, ali nedovoljno precizno.

U međuvremenu, "lale" su u 48. minutu duplirale vođstvo golom posle prekida, nakon centaršuta Dejana Melega i trzaja glavom preciznog Kovačevića. Nakon toga, defanzivni Čačani postigli su gol praktično ni iz čega, ali nisu pokvarili slavlje novog lidera po kiši.

Na čelnu poziciju "lale" su došle sjajnim igrama na početku sezone i drugim uzastopnim, a sedmim ligaškim trijumfom ovog leta! U sledećem kolu, na stadionu Crvene zvezde, čekaće je okršaj sa braniocem titule i od večeras - prvim pratiocem.

Pogledajte golove sa "Karađorđa":



2:0 Kovačević



2:1 Jovanović




REZULTATI 9. KOLA:

Vojvodina - Borac 2:1 (1:0)
/Jovančić 13', Kovačević 48' - Jovanović 58'/

odigrano u subotu:


Čukarički - Spartak 2:4 (1:1)
/Jevtić 16, Fofana 66 - Milić 35, Torbica 48p, Ivanović 51, Mudrinski 67/

Novi Pazar - Mladost 1:2 (0:1)
/Rušević 65 - Jovanović 14, Radivojević 71/

Radnik - Voždovac 3:1 (3:0)
/Merdović 15, Jovanović 32, Vuković 38 - Petrović 67p/

Javor - Rad 1:1 (1:1)
/Bjedov 13 - Denić 25/

Bačka - Metalac 1:0 (0:0)
/Mojsilović 57/

Partizan - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
/Leonardo 89/

odigrano u petak:

Radnički Niš - Napredak 1:1 (1:0)
/Petrović 44ag - Punoševac 84/


TABELA: Vojvodina 23, Crvena zvezda 22, Radnički 17, Partizan 16, Spartak 16, Mladost 15, Metalac 14, Napredak 13, Rad 11, Voždovac 11, Radnik 9, Novi Pazar 8, Javor 8, Bačka 7, Čukarički 5, Borac 5.


Tekstualni prenos:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA VOJVODINE -

82' Strašna kontra, i opet bez gola. Istrčao je Trifunović dobro po desnoj strani, sačekao da Zličić na sebe navuče dvojicu, a onda dobro proigrao natrčalog Malbašića koji ulazi u kazneni prostor i šutira preko gola.

78' Kakva šansa! vojvodina se odbranila posle prekida, a Meleg savršenom loptom 'izbacuje' Zličića koji je nekako uspeo da iskontroliše loptu, ali dribling više koštao ga je da ovaj napad završi bez udarca ili proigravanja jednog od dvojice saigrača u kontri. Tražili su i penal igrači Voše zvog igranja rukom, ali ništa.

74' Malbašić proigrava Trifunovića u prostor, ali je lopta otišla previše iskosa, pa nije imao prostora za šut, ali nije uspeo ni da se revanšira Malbašiću asistencijom pošto igrači Borca uspešno blokiraju njegov pas na peterac.

64' Meleg driblingom okreće dvojicu, pa odlučuje da šutira sa 20 metara levom nogom, ali lako je neutralisao to Branimir Aleksić.

58' GOL! JOVANOVIĆ ZA 2:1!

Pravo niotkud gol za Borac. Marko Kordić je u pokušaju da doda loptu do svog saigrača asistirao Lazaru Jovanoviću koji ekspresno reaguje na poklon i pogađa prazan gol Kordića.


48' 2:0! VOJVODINA DUPLIRA VOĐSTVO! Kovačević!

Štoper "lala" zatresao je mrežu gostiju na asistenciju Melega iz slobodnog udarca, izvedenog iz blizine desne korner zastavice!

Nesmotrenost fudbalera Borca koštala je ovaj tim drugog gola u svojoj mreži. Lakićeviću je već bežala lopta, ali ga je fudbaler Borca nepropisno zaustavio, da bi Meleg iz 'skraćenog kornera' sa desne strane pogodio Kovačevića za gol.

- POLUVREME -


42' Meleg sjajno izvodi slobodan udarac iskosa sa desne strane, Jovančić odlično skače, ali lopta pogađa Kovačevića koji je bio odmah iza. Minut kasnije Malbašić ponovo 'zavrće' sa desne strane, a istrčali Puškarić šutira pravo u golmana Aleksića.

36' Malbašić po ko zna koji put probija beka Borca na desnoj strani, ali oboga puta previsoka lopta.

33' Jedna od retkih opasnosti pred golom Vojvodine. Dubinska lopta iza visoko postavljene odbrane, ali prvo sjajno uklizava Maksimović, pa Kordić odlazi po loptu do korner zastavice i mirno rešava.

25' Inicijativa domaćina, koji igraju veoma borbeno. U svakom potezu se vidi koliko su motivisani da za sat i po preuzmu vrh tabele. Dejan Meleg šutirao je upravo iz slobodnog udarca i sa oko 30 metara prebacio prečku.

13' VOJVODINA VODI 1:0!

Malbašić je protrčao po levoj strani, vratio loptu na desetak metara od gola, gde je Jovančić dočekao i poslao u mrežu Čačana!

Sastavi:

VOJVODINA: Kordić - Lakićević, Puškarić, Kovačević, Antić - Maksimović, Jovančić - Malbašić, Paločević, Meleg - Trujić

BORAC: Aleksić - Obradović, Krstić, Balde, Marčić, Drašković, Tijago, Delić, Tanasin, Mihajlović, Bogdanović. 

NAJAVA UTAKMICE:

Fudbaleri Vojvodine počeli su sezonu 3. juna, prvim treningom u Veterniku. U međuvremenu su napravili odličan rezultat u Evropi (baraž za LE), dok u domaćem prvenstvu su nanizali osam utakmica bez poraza (šest pobeda i dva remija).

Sve ostvareno pod vođstvom sačuvanog trenera Nenada Lalatovića, "lale" će imati priliku da večeras zaokruže, trijumfom nad Borcem iz Čačka, koji bi ih podigao iznad Crvene zvezde, na prvo mesto tabele posle devet kola.

Rukovodstvo Vojvodine omogućilo je besplatan ulaz navijačima na utakmicu, što su oni i iskoristili, pa su i pre početka skoro do kraja napunili zapadnu tribinu stadiona "Karađorđe".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC