• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurđević se raspucao, Partizan pobedio

Autor mondo.rs

Pobedom od 3:1 nad Napretkom, Partizan se plasirao u osminu finala Kupa Srbije, takmičenju u kojem brani trofej. Dva gola Uroša Đurđevića. Nikolić: "Nisam zadovoljan do kraja. Neki imaju potcenjivački odnos".

 Đurđević se raspucao, Partizan pobedio Izvor: MN PRESS

Partizan nije blistao, ali je lagano pobedio Napredak - 3:1 (3:0) - u šesnastini finala Kupa Srbije. Prakltično, iz tri, četiri šuta u prvom poluvremenu Partizan je postigao tri gola. Ono što može da raduje trenera Marka Nikolića i navijače Partizana jesu golovi Uroša Đurđevića (dao je dva, u drugom poluvremenu imao je još jednu šansu).

Sve je bilo gotovo za 16 minuta. Zapravo, da su igrače i trenera Partizana pre početka meča, kako žele da utakmica teče, ne bi napisali ovakav scenario.

U odnosu na tim koji je igrao i pobedio u 152. "večitom derbiju", Marko Nikolić je napravio nekoliko izmena. Upadljiv je bio izostanak Nemanje Mihajlovića. Nije bilo ni Valerija Božinova, kao ni Gregora Balažica i Marka Jevtovića.

Za defanzivca Balažica i zadnjeg veznog Jevtovića može se pretpostaviti da ih je Nikolić izostavio zbog umora, ali za mladog Mihajlovića se da nagađati da je van protokola (nema ga ni na klupi za rezerve) zbog loše forme. Valeri Božinov je takođe bio "na poštedi".

Umesto Balažica na terenu je Bojan Ostojić, a Alen Stevanović je igrom u derbiju zaslužio da počne od prvog minuta na terenu. Ali, nije pružio igru kao iz meča sa Zvezdom. U odbrani je u paru sa Nikolom Milenkovićem igrao Bojan Ostojić. A u vezi Saša Marjanović.

Posle "mrtve igre", Partizan je poveo lepim golom Đurđevića, sa ivice šesnaesterca. Pet, šest minuta kasnije već je bilo 2:0, zahvaljujući upornosti Leonarda i smušenosti odbrane Napretka, a desetak minuta potom već je bilo 3:0. Opet su u gol-akciji učestvovali napadači Partizana - Leonardo, Đurđić i egzekutor Đurđević.

Partizan jeste krenuo u presing na početku drugog dela, ali je Napredak bio taj koji je trgao i želeo da popravi utisak. I uspeo je u tome posle kornera, kada je Aleksa Vukanović, potpuno sam, zaboravljen, postigao gol u 56. minutu.

Upravo je ta slika, kako cela odbrana Partizana stoji, bila jasan pokazatelj da je ekipa domaćina stala, a Nikolić bio vidno iznerviran.

"Nisam do kraja zadovoljan. Prvo poluvreme jesmo bili efikasni, držali smo rivala bez šansi. Ali, prilično potcenjivački odnos u drugom delu. Igrači koji ulaze sa klupe moraju da koriste te minute i uopšte svi koji su na terenu, moraju da budu disciplinovani. Cilj je ostvaren, to je najvažnije", rekao je posle meča Marko Nikolić.

Partizan je poslednjih 20 minuta imao igrača više (isključen Jese), ali osim velike šanse za Đurđevića, posle sjajne asistencije Nebojše Kosovića, nije pokazivao prevelike napadačke akcije.

Cilj jeste ispunjen, ali je sigurno da će Marko Nikolić imati šta da kaže svojim fudbalerima. sa druge strane, Napredak nije ličio na ekipu koja je pobedila Partizan na startu prvenstva. Odbrana je mnogo lako primala golove, a posle vođstva domaćina od 3:0, jedini cilj je bio odigrati dostojanstveno. Premalo za takmičenje koje ima prohodnost u Evropu.

- SASTAVI -

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Everton, Marjanović, Alen Stevanović (od 75' Janković), Leonardo (od 67' Kosović), Đurđić, Đurđević (od 80' Vlahović).

(Klupa: Nemanja Stevanović, Bogosavac, Ilić, Damnjanović).

NAPREDAK: Petrović, Varga (od 40' Ndiaje), Urošević, Projić, Simonović, Šljivić, Šarac, Vulić, Vukanović, Gobeljić, Jovović (od 46' Jese Sekidika).

(Klupa: Janković, Petrović, Ilić, Filipović, Beljić).

TOK MEČA:

Na tribinama stadiona Partizana tek oko 1.000 gledalaca, možda koja desetina više.

5' - prvi minuti počinju u laganijem ritmu, za sada Partizan pokušava najviše da napada preko Leonarda, njemu je najviše lopti upućeno. U prvih pet minuta viđena je i sudijska greška, kada je signaliziran ofsajd u kojem Leonardo nije bio.

10' - Lopta je mnogo više u nogama igrača Partizana, ali za sada bez neke opasnije akcije.

15' - Prvi ozbiljniji napada i to gostiju. Završen je udarcem Vladimira Jovovića, koji je prošao pored desne stative gola Partizana.

19' - GOOOL! Partizan vodi 1:0, golom Uroša Đurđevića! Posle prekida sa desne strane, lopta je došla do Đurđevića, koji je šutirao, lopta mu se vratila, prebacio je sa leve na desnu i onda je sjajno šutirao sa 17 metara.

Partizan - Napredak 1:0 Đurđević
Izvor: YouTube



26' - GOOOL! Partizan vodi 2:0, golom Leonarda. Iskoristio je Brazilac pometnju u odbrani Napretka, dvojica igrača su krenula na loptu, Leonardo je "ukrao" i lagano pogodio mrežu Kruševljana, koju brani bivši golman crno-belih Nikola Petrović.

Partizan - Napredak 2:0
Izvor: YouTube


35' - GOOOL! 3:0 za Partizan. Leonardo je odigrao dupli pas sa Đurđićem "na petoparcu" u 16 metara, šutirao je potom iskosa, iz blizine, Petrović je odbio loptu, a Đurđević je bio priseban i polumakazicama je zakucava u mrežu.

Branilac trofeja u Kupu Srbije jednom nogom je u osmini finala Kupa Srbije. Treba čudo da se desi da crno-beli ispuste tri gola prednosti.

Partizan - Napredak 3:0
Izvor: YouTube


52' - Prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu. Saša Marjanović, koji ima dobar udarac, raspalio je sa 20-ak metara, ali je lopta otišla iznad prečke.

55' - Partizan je krenuo agresivno u drugom poluvremenu, igra presing, a gledaoci to nagrađuju aplauzom.

56' - Najbolji napad Napretka, koji je završen udarcem Uroševića, ali je Klajić odbranio.

57' - GOOOL! 3:1. Odmah posle kornera, koji je izveo Urošević, odbrana Partizana je spavala, a Aleksa Vukanović, "sam kao duh", glavom šalje loptu pored nemoćnog Klajića.

Partizan - Napredak 3:1
Izvor: YouTube


60' - Napredak je osokoljen ovim golom i sve češće napada Partizan. Velika šansa je bila u 60. minutu, kada je posle novog kornera, lopta bila na visini penala, ali je neko iz odbrane Partizana u poslednjem trenutku izbacio u korner.

67' - Leonardo dobija aplauze kada je izlazio sa terena (zamenio ga Nebojša Kosović), a u istom minutu prekid za Partizan, koji je završen pokušajem glavom Nikole Milenkovića. Ali, bez problema je hvata Petrović.

70' - Jese Sakidiku je isključen! Za kratko vreme dobio je dva žuta kartona, oba puta za prekršaj nad Vulićevićem. Drugi žuti je, čini se, sudija Brdar, prestrogo pokazao. Jeste Vulićević dobio udarac u lice, ali utisak je da nije bilo namere fudbalera Napretka.

73 ' - Velika šansa za Đurđevića. Kosović ga je fenomenalno proigrao, a napadač Partizana je šutirao jako, po zemlji. Petrović je nogom izbacio loptu u korner.

FOTOGRAFIJE SA UTAKMICE

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC