• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo o Vengeru: Razbiću mu nos jednog dana!

Autor mondo.rs

Knjiga koju Arsen Venger neće pročitati...

"Žoze Murinjo - izbliza", naslov je knjige koja će se pojaviti u prodaji 29. septembra (cena 20 evra), a u njoj ćemo se još jednom uveriti koliko Portugalac ne može da "svari" dugogodišnjeg trenera Arsenala Arsena Vengera.

Murinjo i Venger su mnogo puta bili, što u verbalnom, što u fizičkom klinču. Murinjo je, još dok je bio trener Čelsija u prvom (a potom i u drugom mandatu) nazivao Vengera "specijalistom za neuspehe" i "voajerom", a u knjizi, koju je objavio sportski novinar Rob Bizli, inspirisan mnogobrojnim razgovorima sa Murinjom, saznaćemo i da je Murinjo poručio Vengeru: "Razbiću ti nos kad-tad!".

(u nastavku teksta pročitajte i šta je Venger rekao ovim povodom na današnjoj konferenciji za novinare)

Neprijateljstvo Murinja i Vengera traje već više od deceniju, tačnije od 2004. godine kada je Portugalac zakoračio u Premijer ligu sa Čelsijem. Više nego loši odnosi između njih dvojice "obnovljeni" su kada se Murinjo vratio u Čelsi 2013. godine.

Venger nije odoleo da ne komentariše odluku Murinja da proda Huana Matu Mančester junajtedu, što se Murinju, blago rečeno, nije dopalo.

"Iznenađen sam tom odlukom, jer prodaju sjajnog igrača direktnom konkurentu", rekao je Venger.

Murinjo je to doživeo kao još jedan dokaz Vengerove opsesije Čelsijem. Venger je potom "pojačao" taj osećaj kod Murinja dodatnom opaskom da Čelsi ne može da se umeša u borbu za titulu, baš zbog "straha od neuspeha".

Za Murinja je to bio prst u oko! Nije odoleo, pa je prokomentarisao:

"Znate, on (Venger) je specijalista za neuspeh. Osam godina nije osvojio ništa 'srebrno'. To je neuspeh. Da se to meni dogodilo sa Čelsijem, otišao bih, otišao bih iz Londona i ne bih se vraćao".

Iz knjige, odnosno razgovora novinara Roba Bizlija i Murinja čije delove prenose engleski mediji, saznaćemo i da je Portugalac bio prilično naoštren i da se fizički obračuna sa Vengerom:

"Kad gospodin Venger kritikuje Čelsi i Mančester junajted oko kupoprodaje Mate... Ma, naći ćemo se on i ja jednog dana van terena, van stadiona i razbiću mu nos!".

Oktobra 2014. godine njih dvojica i jesu imali "bliski susret" na terenu, tokom utakmice Čelsija i Arsenala na Stamford bridžu. Murinjo je tada optužio Vengera da je vršio pritisak na sudiju da ga isključi, a da mu je on uzvratio da se vrati u svoje polje kod klupe za rezervne igrače.

"Rekao sam mu: 'Ovde možeš tako da se ponašaš, znaš da ne mogu da ti vratim, ali srešćemo se jednog dana na ulici".

Arsen Venger je danas održao konferenciju za novinare uoči derbija Arsenala i Čelsija u prvenstvu, a novinari su ga pitali i da prokomentariše izvode iz knjige koja će se pojaviti u prodaji za koji dan.

"Tu knjigu sigurno neću pročitati. Pričaću samo o fudbalu. Nisam u lošem, negativnom agresivnom raspoloženju, nikada. Ja sam više za konstruktivni dijalog. Fokusiran sam na utakmicu protiv Čelsija u subotu, to je sve", glasio je odgovor 66- godišnjeg Vengera.

Trener Čelsija sada je Antonio Konte, ali biće prilike da se Murinjo i Venger opet sretnu. Bliži se i derbi Mančester junajteda i Arsenala...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC