• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgovor iz Novog Sada – "lažni moralisti"

Autor mondo.rs

Nema ko nije "lupio čvrgu" Vojvodini zbog toga što nije želela da pusti svih pet igrača u "B" reprezentaciju, usred sezone. Evo i drugačijeg pogleda na stvari!

 Odgovor iz Novog Sada – "lažni moralisti" Izvor: MN PRESS

Malo ko se u utorak, kada je Vojvodina odlučila da pusti jednog od petorice pozvanih na "ad hok" put u Katar, nije javio da kaže da je to loše, pogrešno, nekolegijalno, neprofesionalno i šta već.

Reagovali su, između ostalog, i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, sportski direktor Partizana Ilica Iliev, njegov kolega iz Čukaričkog Vladimir Matijašević, a na kraju se oglasio i visoki funkcioner FSS, Goran Bunjevčević.

Svi su, ponavljajući da je "reprezentativni interes iznad klupskog", da je "izuzetna čast poziv za svakog igrača u reprezentaciju", tražili od Novosađana da preispitaju svoju odluku i dozvole svim igračima da se odazovu selektoru Slavoljubu Muslinu na nesvakidašnji put na prijateljsku utakmicu, u sred sezone, praktično tri dana pre redovnog 11. kola Superlige...

...što, ruku na srce teško da je bio slučaj u našem fudbalu, a da ga se neko seća.

I u Novom Sadu su istrpeli kritike, ali ostali pri stavu da četvorica igrača, za koje tvrde da su lakše povređeni posle derbija sa Crvenom zvezdom, ne mogu da idu u Dohu gde će danas, u 18 časova, biti odigrana utakmica koja teško da će biti vođena i kao zvanična prijateljska, između Katara i selekcije Superlige.

Međutim, zanimljivo je videti kako su "beogradske packe" zbog Vošinog "NE" Muslinu i čelnicima Fudbalskog saveza Srbije koji su odlučili da prihvate ovaj poziv sa Bliskog Istoka (do tamo su "orlovi" dugopozivci leteli juče pet sat i i sleteli na tropskih 40 stepeni) doživele naše kolege iz Novog Sada.

Ovim putem prenosimo u celosti tekst našeg uglednog kolege Zorana Rangelova, novinara novosadskog "Dnevnika", pod naslovom "Večiti lažni moralisti".



"Umesto najavljenog treninga za fudbalere koji pokazuju kvalitet u našoj ligi, barem je tako najavio selektor Muslin, na program je stavljen prijateljski meč protiv selekcije Katara.

Plan da se provere domaće snage je preko noći promenjen, verovatno zbog povoljnih uslova gostovanja. Na brzinu je sklopljen spisak fudbalera, uz euforičnu najavu i navodnu brigu za one koji jure za loptom u domaćem dvorištu. I gle čuda, zbog otkaza Maksimovića, Planića, Malbašića i Paločevića, usled povreda zadobijenih u derbiju protiv Zvezde, na stub srama stavljena je Vojvodina.

Ne kriju u FSS da ih odluka Novosađana boli, ali je i ne objašnjavaju do kraja, niti previše kritikuju. Valjda su i sami svesni da od ovakve utakmice, sem možda finansijske, druge koristi neće biti. A, i kako bi. Skupljen je tim ispred ulaza u avion od onih koji su mogli da prihvate pozive, bez treninga i bilo kakve pripreme odmeriće snage sa reprezentacijom Katara. Tako se ne neguje, ili bolje reći bori za povratak kulta reprezentacije koji se odavno izgubio. Izvesno je da će ishod tog meča kreirati dalje opservacije o umeću igrača koji su preko noći zadužili dres sa grbom, ali i snazi same Superlige za koju, realno, svi znamo koliko vredi.

Ipak, u oči upadaju lekcije o patriotizmu iz tabora večitih rivala.

'Moramo da vodimo računa o našem Savezu, interes državnog tima mora uvek biti iznad klupskih', reče 'generalni' aktuelnog šampiona Zvezdan Terzić.

Ne treba se vraćati u dalju prošlost, dovoljno je samo podsetiti se kako je Terzić vodio računa o nacionalnom timu kada je uskratio odlazak Ristića i Jovića na Mondijal na Novom Zelandu, gde su naši klinci osvojli svetsku titulu. Ali, tada je Savezom rukovodio 'najveći neprijatelj srpskog fudbala' Tomislav Karadžić, po mišljenju Zvezdana Terzića. I interes je bio gurnuti što veći klip u točkove reprezentacije, pa makar i omladinske. Uostalom, setimo se gde su 'orlovi' igrali svoje utakmice u kvalifikacijama. U Humskoj, jer su na popularnoj Marakani bili nepoželjan gost.

Čude se i u taboru crno- belih potezu Vojvodine. Pre dve godine su sa EP omladinaca u Mađarskoj naložili sjajnom Andriji Živkoviću da se vrati u Beograd uoči najvažnijeg duela u grupi, jer su klub čekale kvalifikacije na evropskoj sceni. Nije Voša povukla popularan potez, ali ni ugrozila previše interese reprezentacije. Ali, najmanje prava da drže moralne pridike imaju upravo najglasniji, večiti rivali. Zbog nekih prošlih dana, ali i zbog aktuelnog trenutka u kojem se nalaze, sa ogromnim minusima u kasama i mizernim rezultatima u Evropi, i sastavima u kojima nema kadra za najbolju reprezentaciju Srbije, a za naše uslove su i više nego solidno plaćeni", podseća Rangelov u kolumni u "Dnevniku".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC