• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ostaje prva: 4 gola za 3 boda u Ivanjici

Autor mondo.rs

Crveno-beli uspešni u duelu sa Javorom.

 Zvezda ostaje prva: 4 gola za 3 boda u Ivanjici Izvor: MONDO
Izvor: MN PRESS

Individualni kvalitet čuva Crvenu zvezdu na vrhu. Trenutak inspiracije Mičela Donalda da "opali" loptu sa više od 20 metara, zatim sjajan osećaj za dodavanje Gelora Kange, ali i Predraga Sikimića da izbegne ofsajd, te opet šut sa distance, ovaj put Damijena Le Taleka, doneli su crveno-belima pobedu u Ivanjici.

Javor - Crvena zvezda 2:4 (1:2).

Čak tri gola postignuta su u finišu prvog poluvremena, a onda još tri u drugom delu igre. Prvo je Le Talek u 58. rasteretio goste nervoze, međutim, Eliomar je u 88. vratio neizvesnot, koju je definitivno otklonio Mihailo Ristić u četvrtom od pet minuta nadoknade.

Sve do 38. minuta i pogotka Donalda malo toga je zasluživalo posebnu pažnju od dešavanja na terenu, osim odličnog pokušaja Jovana Đokića iz voleja i još bolje intervencije mladog Zvezdinog golmana, Filipa Manojlovića.

Igrači Javora uspešno su neutralisali napade gostiju i sami nekoliko puta zapretili, ali kako se bližilo vreme odlaska na odmor, tako su crveno-beli pojačavali inicijativu, što im se isplatilo posle snažnog šuta Donalda.

Domaćin je, ipak, uspeo da stigne do zasluženog izjednačenja posle centaršuta Stojakovića i pogotka Miloša Karišika, kao i očajne reakcije Zvezdine odbrane, koju su u ovoj utakmici činili Marko Petković, Zoran Rendulić, Aleksandar Luković i Miloš Cvetković.

Na sreću gostujućih navijača, izjednačenje nije dugo potrajalo. Manje od jednog minuta trebalo je aktuelnom šampionu i lideru prvenstva da vrati prednost. Gelor Kanga je dugo "vukao" loptu u nadoknadi prvog poluvremena, sjajno proigrao Predraga Sikimića koji je dobro ispratio postavljanje defanzivaca Javora i izbegao ofsajd zamku, a potom i matirao Đogatovića.

Pokušali su domaći igrači da početkom drugog poluvremena izvrše pritisak na goste, međutim, "sasekao" ih je pogodak Le Taleka. Imao je Francuz dosta sreće u toj situaciji, pošto je kapiten Javora Milovan Milović u nameri da blokira njegov šut uspeo samo da zakači loptu i promeni njen pravac, što je prevarilo Vladana Đogatovića.

Od tog trenutka delovalo je da se zna ko će osvojiti sva tri boda, ali je u 88. minutu Eliomar uspeo da unese neizvesnost, posle još jedne slabe reakcije Zvezdine defanzivne linije. Brazilac je ostao sam na levoj strani i nije mu bilo teško da savlada Manojlovića.

Greška Milovića nekoliko minuta kasnije i kontranapad koji je kreirao Sikimić, a golom završio Ristić, stavili su ipak tačku na ovu utakmicu, tako da crveno-beli dvonedeljnu pauzu zbog termina za reprezentacije dočekuju kao lider prvenstva, bez obzira na ostale rezultate.

Naredni rival Crvenoj zvezdi biće Čukarički, 15. oktobra na stadionu Rajko Mitić, dok će Javor igrati u Gornjem Milanovcu protiv Metalca

Izvor: MONDO

Trener gostiju Miodrag Božović imao je nekoliko kadrovskih problema zbog povreda, pa za ovaj duel nije mogao da računa na Petra Orlandića, Džona Ruiza, Srđana Plavšića i Marka Poletanovića, a odlučio je i da odmori Uga Vijeiru, koji je bio u protokolu, ali nije izlazio na teren.

U startnu postavu se posle duže vremena vratio Zoran Rendulić, dok Tomas Fibel opet nije bio u protokolu i sada je već jasno da će crveno-beli u zimskoj pauzi pokušati da nađu rešenje za prekid saradnje sa francuskim štoperom. Slično se očekuje i u slučaju Pabla Moučea, koji je još jednom dobio priliku u startnoj postavi, ali i ovaj put nije pokazao bilo šta što bi nagovestilo da zaslužuje da ostane u Zvezdi do kraja sezone, odnosno do kraja pozajmice.

Današnja utakmica imala je poseban značaj za Aleksandra Lukovića, pošto je kapiten crveno-belih upisao jubilarnu 100. prvenstvenu utakmicu.

JAVOR: Đogatović – Terzić (71. Kolaković), Milović, Karišik, Amanović (62. Sević) – Đokić, Tomanović, Stojaković – Eliomar, Spremo (57. Gafurov) – Bjedov.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Cvetković Rendulić, Al. Luković, Anđelković– Le Talek, Donalad, Kanga (77. Babunski), Mouče (71. Ristić), Srnić – Sikimić.

Utakmicu je sudio Milorad Mažić.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj!

- GOOOL! Crvena zvezda je rešila pitanje pobednika. Mihailo Ristić je postigao gol za 4:2 u 94. minutu, posle greške Milovića i kontranapada koji je organizovao Sikimić.

gol
Izvor: YouTube


- Još jedna odlična odbrana iskusnog Đogatovića. Ovaj put u 91. minutu, na šut Babunskog.

- Utakmica je produžena za pet minuta.

- GOOOL! Javor je smanjo na 2:3 golom Eliomara u 88. minutu. Brazilac je ostao sam na levoj strani, a onda šutirao pored Manojlovića.

gol
Izvor: YouTube


- Lep šut Ristića u 87. minutu iskosa sa leve strane, ali i odlična odbrana Đogatovića.

- Nesvakidašnja situacija na terenu u Ivanjici. U 81. minutu moralo je da dođe do zamene pomoćnog sudije. Nenad Vidaković je zamenio Dalibora Đurđevića koji se povredio tokom meča.

- Deluje da i jedni i drugi jedva čekaju da se završe preostalih 15 "i kusur" minuta utakmice.

- Druga izmena u Crvenoj zvezdi. Od 77. minuta umesto Kange igraće Babunski.

- Prva promena u timu Crvene zvezde. Od 71. minuta igraće Mihailo Ristić, a van terena će Pablo Mouče. U istom minutu u timu Javora je Marko Kolaković zamenio Borislava Terzića.

- I druga promena u meču, opet u timu Javora. Od 62. minuta umesto Alekse Amanovića igraće Nenad Sević.

- Umalo 4:1 za Zvezdu u 61. minutu, ali je Đogatović odlično odbranio prvo šut Moučea, a onda i Srnića.

- GOOOL! Crvena zvezda ima dva gola prednosti, pošto je lopta posle šuta Le Taleka zakačila kapitena Javora, Milovića i promenila pravac, prevarivši Đogatovića. Od 58. minuta crveno-beli vode 3:1.

gol
Izvor: YouTube


- Zvezda je ponovo uspostavila inicijativu...

- Prva izmena, Gafurov je u domaćem timu zamenio Sprema u 57. minutu.

- Pritisak Javora po povratku sa odmora, barem u prvih pet minuta.

- Počelo je drugo poluvreme, nije bilo promena u sastavima.

Poluvreme. Sjajan finiš prvog dela igre i čak tri gola! Čini se da fudbaleri Javora mogu da pariraju favorizovanom rivalu, ali videćemo imaju li snage za još jedno izjednačenje...

- GOOOL! Crvena zvezda opet vodi, zahvaljujući pogotku Predraga Sikimića u nadoknadi prvog poluvremena. Kanga je odlično "vukao" napad i proigrao iskusnog napadača, koji se našao sam pred Đogatovićem. Manje od 60 sekundi trebalo je crveno-belima da ponovo povedu.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! Javor stiže do izjednjačenja u 45. minutu, pogotkom Miloša Karišika posle centaršuta Stojakovića na akciju iz kornera i očajne reakcije Zvezdine odbrane.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 38. minuta. Mičel Donald je snažno šutirao sa više od 20 metara, a golman Javora, Đogatović ostao ukopan u mestu.

gol
Izvor: YouTube


- Još jedna dobra odbrana Filipa Manojlovića. Ovaj put u 36. minutu na šut Milana Sprema.

- Konačno nešto uzbudljivo! Fantastičan šut Đokića iz voleja sa oko 20 metara u 27. minutu, ali i isto tako dobra "parada" mladog golmana Zvezde, Filipa Manojlovića.

javor zvezda
Izvor: YouTube


- Malo toga videli smo uprvih 25 minuta utakmice... Po jedna šansa na obe strane i to je sve.

- Nepun minut pošto je bio u centru pažnje pred protivničkim golom, Anđelković je bio zapažen i pred golom Zvezde, pošto je lepo zagradio Sprema i onemogućio ga da dođe do lopte, odnosno šanse za pogodak.

- Prva prilika za crveno-bele viđena je u 14. minutu. Donald je lepo proigrao Dušana Anđelkovića na levoj strani, koji se namestio i šutirao, ali pravo u golmana domaćih Đogatovića.

šansa
Izvor: YouTube


- Odlična šansa za Javor u 9. minutu da povede. Posle akcije iz kornera centrirao je Stojaković, ali Jovan Đokić nije uspeo da zahvati loptu glavom iz veoma povolje pozicije za pogodak.

šansa
Izvor: YouTube


- Dobar prodor Milana Sprema u 8. minutu, međutim, predugo je oklevao domaći fudbaler sa udarcem, pa je Mičel Donald stigao da otkloni opasnost.

- Otvorena igra oba tima u prvih pet minuta, ali još nije bilo šansi.

- Po proceni novinara TV Arena Sport, na stadionu je oko 3.500 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC