• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penal za goste, pa buđenje Partizana!

Autor mondo.rs

Nakon što je Bojović izjednačio na 1:1, crno-beli su se trgli i kaznili dve velike greške odbrane Mladosti, koja i deseti put odlazi poražena iz Humske.

 Penal za goste, pa buđenje Partizana! Izvor: MN PRESS

Tri u metu za šestu u nizu!

Penal koji je nehotice skrivio Nikola Đurđić a u neočekivanih 1:1 pretvorio Milan Bojović u 57. minutu, za tek drugi gol Lučanaca u desetom gostovanju u Humskoj, kao da je trgao crno-bele iz letargije i pokrenuo ih ka šestoj uzastopnoj, a osmoj pobedi u poslednjih devet mečeva.

Pred FIFA pauzu, po kiši i klizavom terenu: Partizan – Mladost Lučani 3:1 (1:0), za desetu pobedu "Parnog valjka" u deset mečeva sa gostima, koji u prvih 45 minuta nisu pokazali ništa, a potom potvrdili da nisu slučajno bili peti pred meč 11. kola Superlige.

Posle skoro 100 minuta fudbala zbog velikog broja oštrih duela, udaraca, padova, ukazivanja pomoći, a Marko Jevtović morao je čak na ušivanje na Vojnomedicinsku akademiju, sudija Aleksandar Vasić poslao je igrače na dvonedeljnu pauzu, na koju će tim Marka Nikolića kao trećeplasirani tim na tabeli, sa šest bodova manje od Crvene zvezde, koja je ranije u nedelju pobedila Javor 2:4 u Ivanjici.

Pobedila je i Vojvodina, nadigran je Metalac 1:0, ali ne i Radnički iz Niša, koji je porazom u Novom Pazaru od 1:0 prepustio crno-belima treće mesto na tabeli.



Punih 45 minuta mučio se favorit sa gostom koji nikada nije odneo ni bod sa "JNA", da bi u nadoknadi prvog poluvremena sjani Leonardo plasirao loptu ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa za peti prvenstveni, a četvrti gol u poslednjih pet mečeva.

U duelima sa Crvenom zvezdom (1:0) i Borcem (0:1), Leonardovi golovi značili su pobede, a ovog puta vođstvo koje je trajalo do 57. minuta, kada su se navijači Partizana bunili zbog Vasićeve odluke da pokaže na belu tačku, ali neopravdano, jer iako Đurđić nije imao nameru da faulira Sašu Jovanovića, jeste ga nehotice šutnuo po nogama i zaradio žuti karton, no ispostavilo se da je to bio povodm za daleko bolju i bržu igru favorita.

Samo dva minuta posle izjednačenja, Đurđić se iskupio asistencijom za novi gol Uroša Đurđevića, koji je rutinski lobovao Nemanju Krznarića za 2:1, a četiri minuta nakon što je ušao u igru, Valeri Božinov je pogodio mrežu za peti pogodak u sezoni i konačnih 3:1, a sve na pas igrača utakmice, Leonarda.

Treba reći i da je tim Nenada Milovanovića napravio dve kardinalne taktičko-tehničke greške koje su prethodile akcijama za golove Đurđevića i Božinova.

GOLOVI

Strelac vodećeg gola za crno-bele bio je Leonardo! On je u 45. minutu pogodio mrežu iz slobodnog udarca na majstorski način i doveo crno-bele u vođstvo uprkos tome što u prvom poluvremenu nije viđeno mnogo po kiši u Humskoj.

Leonardo.
Izvor: YouTube


Brazilcu je to bio peti gol u Superligi, a četvrti u poslednjih pet kola, mada treba reći da su njegovi golovi u mečevima sa Crvenom zvezdom (1:0) i Metalcem (0:1) direktno doneli šest bodova "Parnom valjku".

Pre i posle toga, meč je obilovao greškama, grubim faulovima i nehotičnim duelima u kojima su igrači "pokupil" veliki broj udaraca, Marko Jevtović morao je da bude zamenjen u 31. minutu sa "gadnom" rasekotinom na licu (prevezen je hitno na VMA), a zamenio ga je kapiten Saša Ilić, da bi u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, Everton posle duela sa Radomirom Milosavljevićem proklizao po mokroj travi i izleteo na atletsku stazu, tom prilikom povredivši levo rame.

U drugom poluvremenu Mladost se pretvorila iz ultra-defanzivne u ekipu koja je krenula da igra unapred, a nagrada za takav stav stigla je u 57. minutu, kada je Nikola Đurđić želeo da "deganžira" jednu ničiju loptu iz svog šesnaesterca, ali nije video da natrčava Saša Jovanović pa je umesto lopte bukvalnio šutnuo po nogama "sedmicu" gostiju, a arbitar Aleksandar Vasić uvažio intervenciju pomoćnika i pokazao na belu tačku.

Nakon što su se protesti crno-belih primirili, Milan Bojović poslao je loptu u jednu, Filip Kljajić izabrao drugu stranu, tako da su Lučanci stigli do izjednačenja i tek drugog gola na desetom ligaškom gostovanju u Humskoj.

GOAL Bojovic [1-1] ( FK Partizan - FK Mladost ) 2016/2017
Izvor: YouTube



No, taj rezultat "važio" je samo tri minuta. Iz intervencije odbrane Mladosti - lep gol Uroša Đurđevića! Nemanja Miletić dobio je vazdušni duel na sredini terena, posle jednog ispucavanja sa polovine gostiju, na ovu loptu glavom je natrčao Đurđić i majstorski "spustio" loptu u prostor za Đurđevića, koji je izbegao ofsajd zamku i iz prve lobovao Nemanju Krznarića za 2:1.

GOAL Djurdjevic [2-1] ( FK Partizan - FK Mladost ) 2016/2017
Izvor: YouTube



Nije ni prestalo slavlje na stadionu zbog brzog vođstva Partizana, moglo je da usledi i brzo izjednačenje Mladosti. Dekoncentrisanu odbranu crno-belih umalo nije kaznio Aleksandar Pejović. Tačnije - morao je! Našao se iznenada sam ispred Filipa Kljajića, šutirao iz savršene prilike za gol, ali nije pogodio 7,2 metara širok "ram"...

Sedam minuta posle pogotka Đurđevića, upisao se i Valeri Božinov posle samo četiri minuta u igri - Leonardo je oduzeo loptu neozbiljnoj odbrani gostiju, odmah je poslao pas u prostor za Bugarina, koji je iz drugog kontakta s loptom pogodio peti put ove sezone za 3:1, u 67. minutu.

GOAL Bozinov [3-1] ( FK Partizan - FK Mladost ) 2016/2017
Izvor: YouTube



Sastav koji odlično vodi Nenad Milovanović pokušao je da stigne bar do prvog boda u istoriji na "JNA", međutim osim u jednom periodu drugog poluvremena Lučanci nisu prikazali ni pristup, ni igru, kojom su zaradili 18 bodova do sada. Da znaju da igraju van svog stadiona fudbaleri Mladosti pokazali su ove sezone pobedama u Čačku nad Borcem (0:1), u Novom Pazaru nad istoimenim timom (1:2) i u Lazarevcu nad Kolubarom u Kupu (0:4), ali su u Humskoj uradili premalo u napadu i napravili previše kardinalnih grešaka u odbrani da bi izbegli novi poraz..

Partizan: Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Everton, Jevtović (od 32. Ilić), Leonardo, Janković – Đurđević (od 78. Kosović), Đurđić (od 63. Božinov).

Klupa: N. Stevanović, Mihajlović, Bogosavac, Ilić, Kosović, Božinov, A. Stevanović.

Mladost: Krznarić – Pešić, Šatara, Milošević, Saničanin (od 62. Tumbasević), Protić – Pejović, Radivojević (od 78. Radivojević), Jovanović, Milosavljević – Bojović.

Klupa: Rosić, Andrić, Gavrić, Tumbasević, Odita, Simić, Zvrko.

Meč je sudio Aleksandar Vasić.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ!

83 - Kontra Partizana u finišu meča, ali bez prave završnice.

79 - Novi sudar, novi bolovi. Sudarili su se Vulićević i Odita.

78 - Kosović menja Đurđevića, tako da će Božinov ostati jedini napadač u crno-belom. U istom minutu, Simić je zamenio Radivojevića.

76 - APLAUZI!

69 - KLJAJIĆ!

Novu šansu propustili su gosti, koji kao da su se kasno setili da pokažu zbog čega su kao peti na tabeli stigli u prestonicu. Prostu i brzu akciju plavih u gol sa 16 metara pokušao je da pretvori Jovanović, ali je njegov dobar udarac zaustavio mladi golman Partizana.

Lepu akciju vezali su crno-beli, Vulićević je s desne strane prebacio loptu na suprotni bok za Leonarda, koji je posle prijema probao desnom nogom, ali je jako tukao ka "maloj mreži" Krznarića.

67 - BOŽINOV!

Četiri minuta bila su potrebna Bugarinu da stigne do pogotka. Neozbiljno je igrala odbrana Mladosti na svojoj polovini, Leonardo je osvojio loptu u crvenoj zoni, odmah poslao pravi pas u prostor za Božinova koji je iz drugog kontakta s loptom kaznio ovu kolektivnu glupost gostiju za 3:1!

Peti gol Bugarina ove sezone nakon što prošle nedelje nije bio ni u protokolu u Gornjem Milanovcu.

63 - Sada menja i Nikolić. Đurđića, koji i dalje čeka prvi gol u crno-belom dresu, menja Božinov.

62 - Milovanović ne želi više da igra sa petoricom pozadi, Tumbasević menja Saničanina.

62 - PEJOVIĆ!?

Veliku, veliku šansu propustio je vezista gostiju posle smušene reakcije odbrane Partizana, ali se nije snašao pred Kljajićem.

Pogledajte...

Partizan - Mladost 2:1 Odlicna sansa za Mladost Pejovic 62'
Izvor: YouTube



60 - ĐURĐEVIĆ! PARTIZAN OPET VODI!

Nepuna tri minuta važilo je izjednačenje gostiju, jer je Đurđević divnim potezom na pas Đurđića rutinski, lob udarcem, savladao Krznarića za 2:1.

57 - GOL! IZJEDNAČENJE!

Bez prave šanse na utakmici Mladost preko Bojovića, koji je sigurno izveo najstrožu kaznu, stiže do izjednačenja i drugog gola u istoriji u Humskoj.

57 - PENAL ZA MLADOST!

Đurđić je želeo najbolje, ispalo je najgore. U nameri da ispuca loptu iz svog šesnaesterca, Đurđić je šutnuo po nogama Jovanovića, koji se pojavio iza njegovih leđa i Vasić je pokazo na belu tačku. Jeste bila neobična situacija, ali penal je opravdano dosuđen.

52 - Duga akcija Partizana, peta Jankovića i udarac 17 godina starijeg Ilića, koji bi verovatno bio precizan sa 17-18 metara da lopta na putu ka mreži nije pogodio jednog od igrača Mladosti i završila u korneru.

47 - Šansa za Bojovića! Najkonkretniji je bio centarfor Mladosti na redak centaršut s desne strane, dobio je vazdušni duel sa Balažicom, ali nije uspeo da "trzne" loptu kako treba, pa nije bilo prave opasnosti po "smorenog" Kljajića prema kojem za prethodnih 47 minuta nije bio upućen NIJEDAN šut.

46 - Počelo je drugo poluvreme, bez izmena na dve strane, što znači da se Everton oporavio na pauzi i da nije ozbiljno povredio levo rame.

45+3 - Neverovatno! Nova povreda. Golova je bilo malo, ali je faulova i povreda bilo previše. Evertonu se ukazuje pomoć nakon što je posle duela sa Milićem proklizao i izleteo na atletsku stazu, o koju je udario levo rame. Brazilac je dugo ležao i držao se za rame, a slabo je pomerao ruku i po izlasku s terena, jer je Vasić u međuvremenu označio kraj poluvremena.

Videćemo da li će se Everton vratiti na igralište...

45+2 - Aplauzi za Đurđevića posle pokušaja makazicama. Svemu je prethodio novi prodor nadahnutog Leonarda, koji bi zabeležio i asistenciju da je Đurđević uspeo da malo više "obori" loptu prilikom najtežeg udarca u fudbalu.

45 - LEONARDO! NOVA GOLČINA!

Brazilac je u seriji. Kiks kapitena gostiju koji je nehotice napravio faul na 17 metara, Leonardo je surovo kaznio - plasirao je loptu preko "živog zida", pod mesto gde se naslanjaju prečka i stativa, Krznarić je mogao samo da gleda - 1:0!

Leonardo je postigao peti gol ove sezone u Superligi, treći uzastopni.

44 - Nove povrede! Na pas ilića ka šesnaestercu do lopte je prvi stigao Milošević, no kapiten Mladosti proklizao je u nameri da izbije loptu i potom veoma opasno, visoko podignutom nogom, uleteo u noge Miletiću kojeg je umalo teško povredio. Ljute se gosti što je Vasić dosudio faul, ali neopravdano.

43 - Novi prekid, kapiten gostiju Milošević dobio je nezgodan udarac u butni mišić, bili su primetni tragovi krampona na njegovoj koži. Pretpostavka je da će se igrati nešto duže u prvom poluvremenu zbog toga što su tri puta lekarski timovi ulazili na teren.

40 - Mlak udarac Jankovića, rutinska odbrana Krznarića, ali unosimo ovo u "live" utoliko što je to jedna od najboljih "šansi" na meču do sada.

39 - Sudijska trojka bez razloga prekinula je akciju Partizana, jer Đurđić nije bio u ofsajdu posle duge lopte sa desnog boka, no pitanje je da li bi se dogodilo nešto "opasno" po Krznarića s obzirom na to da je Đurđić izgubio ravnotežu i uspeo samo da spusti loptu glavom do Đurđevića koji je bio okružen dvojicom igrača.

Šta bi se potom dogodilo, teško je reći, već se bila začula pištaljka sudije Vasića.

36 - ŠANSA!

Iskosa sa desne strane, levonogi Janković poslao je idealnu loptu na peterac, koja je na kraju - jer se niko od crno-belih nije našao na pravom mestu - umalo završila u mreži. Gledao je Krznarić, gledao je i loše Miletić kako lopta završava u gol-autu.

36 - Isprva ne, ali kada su se sreli posle faula fudbalera Mladosti, Vulićević je uručio kapitensku traku Iliću.

31 - Pet minuta nakon što se povredio, Jevtović je i zvanično napustio igru, iako mu je sve vreme ukazivana pomoć. Neplanirano, na terenu je Ilić, koji nije tražio kapitensku traku od Vulićevića.

28 - Dok se Jevtoviću ukazuje pomoć, kiša počinje da poliva Humsku, a Nikolić je poslao Ilića na zagrevanje.

26 - ŠANSA I KRV!

Dugo Partizan nije stvorio ni šansu, a onda umalo gol posle lošeg istrčavanja Krznarića na centaršut iz prekida s desne strane. "Ničiju loptu" posle duela Krznarića i nekolicine igrača oba tima u praznu mrežu pokušao je glavom da "spusti" visoki Jevtović, koji je bio malo neprecizan, ali koji je tom prilikom dobio i udarac u lice, pa mu se i dalje ukazuje pomoć.

Jevtović je u nameri da udari loptu glavom što jače i preciznije udario i u glavu jednog od igrača Mladosti i rasekao se u predelu iznad oka.

23 - Jevtović ima dobar šut, u Milanovcu je dva puta umalo pogodio sa preko 22-23 metra, ali je ovog puta pogodio ogradu ispod severa.

15 - Partizan u konstantnoj inicijativi, bilo je tu nekoliko dobrih poteza crno-belih, ali se na kraju uvek našao "taj jedan" igrač u plavom koji bi se isprečio u trenutku šuta, pasa, driblinga...

9 - Odmahuje rukom Vasić! Đurđić je proturio loptu pored Pešića iskosa sa leve strane, ušli su u šesnaesterac u duelu, Pešić jeste rukom remplovao napadača Partizana ali je on prelako pao i arbitar nije pogrešio što nije pokazao na belu tačku.

7 - Sudar! Radivojević se povredio sam, a Everton i Saničanin naleteli jedan na drugog u klizećem startu u istom trenutku, na dva-tri metra jedni od drugih. Radivojević i Saničanin ostali su da leže i traže pomoć. Čudna situacija...

7 - Mladost stoji s petoricom pozadi, što nagoveštava kakvu je taktiku pripremio Milovanović.

6 - Od poraza od Vojvodine rezultatom 1:3, 7. avgusta, Partizan u Humskoj ima četiri pobede u nizu i samo jedan primljen gol, a savladani su Čukarički (1:0), Rad (4:0), Crvena zvezda (1:0) i Napredak u Kupu (3:1).

2 - Crno-beli u tradicionalnoj opremi napadaju ka severnoj tribini, a sa suprotne, južne, imaju bučnu podršku. Komplet plavi gosti na otvaranju nisu stali u bunker, videćemo kako će izgledati dalji tok susreta.

1 - Počelo je!

18:34 - Milovanović je odlučio da bivšeg fudbalera Partizana, Oditu, ostavi na klupi i da utakmicu počne s jednim špicem, Bojovićem.

18:31 - Nikolić je drugu utakmicu zaredom počeo sa Đurđevićem i Đurđićem u napadu, samo što je za razliku od gostovanja u Gornjem Milanovcu i pobede nad Metalcem od 0:1, Božinov ovog puta na klupi za rezerve.

18:30 - U ovom trenutku, u toku je utakmica u Ivanjici između Javora i Crvene zvezde, a ranije u nedelju odigrane su dve utakmice 11. kola Superlige, pa evo izveštaja, rezultata, strelaca i tabele.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC