• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajernov poklon Niki Kovaču

Autor mondo.ba

Trener Ajntrahta Niko Kovač na svoj 45. rođendan remizirao sa šampionom Njemačke 2:2. Keln izbio na drugo mjesto pobjedom 2:0 nad Ingolštatom.

Bajern imao priliku da pobjedom nad Ajntrahtom iskoristi remi Borusije i Dortmund i odlijepi se na vrhu tabele, međutim ekipa iz Frankfurta pobrinula se za iznenađenje kola.

Fudbaleri Ajntrahta dva puta stizali su vođstvo šampiona i na kraju zasluženo remizirali 2:2 sa aktuelnim šampionom koji je pokazao da nije tako nedodirljiv.

Ni veći posjed lopte, ni igrač više tokom posljednjih pola sata igre ekipa Karla Anćelotija nije pretvorila u pobjedonosni pogodak i na kraju se kući vraća sa samo jednim bodom.

Dva primljena gola, odnosno isto onoliko koliko su primili u posljednjih šest kola ove sezone dovoljno govori o izdanju Bajerna koji je u trenucima bio zatečen agresivnom i vrlo napadačkom igrom domaćina.

Ajntraht u čijim redovima Mijat Gaćinović nije ulazio u igru bio je potpuno ravnopravan protivnik, čak i bolji u prvom poluvremenu u kojem je pogodio i stativu.

Roben je u 10. minutu doveo Bavarce u vođstvo, ali ono je moglo biti anulirano već nakon pet minuta, da se upravo stativa nije ispriječila nakon šuta Fabijana.

U 33. minutu Manuel Nojer morao je da spašava svoju mrežu na samoj gol liniji. Golman Bajerna je spriječio da ona cijelim obimom uđe u gol, što je potvrdila i video tehnologija i Bavarci su ostali u vođstvu.

Dvije minute prije kraja prvog poluvremena Ajntraht je ipak stigao do izjednačenja.  Mađar Husti je povukao loptu  gotovo s centra, krenuo u sredinu i pokušao da uputi pas, a nakon što mu se lopta srećno odbila od Boatenga poslao ju je u mrežu Nojera.

Golmanu Bajerna bio je to tek treći put da vadi loptu iz svoje mreže, a na drugoj strani Husti je slavio svoj prvenac ove sezone u Bundesligi.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u nastavku. Počelo je stativom koju je u 55. minutu pogodio Koman, a nastavilo se odličnim kontranapadom Fabijana, koji je ipak bio sebičan i upropastio dobru šansu za izjednačenje.

Navijači Ajntrahta mogli su da odahnu u 62. minutu kada je Hradecki obranio pokušaj Komana i odbio loptu u korner, ali samo za kratko jer su gosti iz tog kornera stigli do novog vođstva.

Bajernov Džošua Kimih pokazao je da osim što je univerzalan igrač i može da igra na svim pozicijama ima i "nos" za gol. Našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme izbjegavši za dlaku ofsajd zamku, a potom poslao loptu u mrežu. Kimih je tako potvrdio odličnu formu, pošto mu je ovo treći gol u posljednje tri utakmice.

Pravu glupost napravio je strelac gola za domaće, Husti. Mađar se bez potrebe okomio na Renata Sančeza, izazavao incident i zasluženo dobio crveni karton ostavivši svoju ekipu na cjedilu.

Ekipa Nike Kovača je međutim uspjela da sa igračem manje stigne do velikog iznenađenja i tako čestita 45. rođendan svom treneru. Rezervista Hrgota primio je loptu u 79. minutu i proslijedio na bok do Čendlera koji je bukvalno pogodio u glavu Fabijana na dva metra od gol linije i lopta je završila u mreži – 2:2.


Eintracht Frankfurt vs Bayern Munich 2-2 All...by footballhighlights2016

Uporni domaćin sačuvao je do kraja svoj gol uprkos ofanzivi Bajerna i zasluženo stigao do jednog boda.

Remi Borusije Dortmund i Herte u petak nije iskoristio Bajern, ali jeste Keln koji je pobjedom 2:1 nad Ingolštatom izbio na drugo mjesto na tabeli.

Junak "jarčeva" bio je Modeste koji je bio dvostruki strelac u prvom poluvremenu, a gosti su iz penala u posljednjem minutu samo ublažili poraz.

Ingolštat je poslije šestog poraza u Bundesligi pao na posljednje mjesto, iza HSV-a koji je sa deset igrača izvukao remi 0:0 na gostovanju u Menhengladbahu.

Borusija je praktično imala pobjedu u svojim rukama nakon isključenja Klebera u 26. minutu i dosuđenog jedanaesterca, ali tu priliku nije iskoristila. Han je promašio jedanaesterac, a to isto učinio je i Štindl u 60. minutu nakon čega Borusija Menhengladbah nije ni zaslužila više od boda.

Remijem je zuvršen i duel Augzburga i Šalkea, tamo je bilo 1:1, a Hofenhajm je sa 2:1 ispratio Frajburg.


BUNDESLIGA, 7. kolo:




Borusija (M) - HSV 0:0 (0:0)


Keln – Ingloštad 2:1 (2:0)

/Modeste 28, 39 penal – Hinterzer 90 penal/


Augzburg – Šalke 1:1 (0:0)

/Bentaleb 65/


Hofenhajm – Frajburg 2:1 (1:0)

/Vagner 34, Kramarić 81 penal – Niderlehner 77/


Ajntraht - Bajern Minhen 2:2 (1:1)

/Husti 43, Fabijan 78 – Roben 10, Kimih 63/


Verder - Bajer Leverkuzen (18.30)

nedjelja:

Majnc - Darmštad (15.30)
Volfsburg - Lajpcig (17.30)

Odigrano u petak

Borusija (D) - Herta 1:1 (0:0)
/Obamejang 81 - Štoker 52/

TABELA: Bajern 17, Keln 15, Herta 14, Borusija Dortmund 13, Hofenhajm 13, Lajpcig (-1) 12, Bajer (-1) 10, Ajntraht 11, Borusija Menhengladbah 11, Frajburg 9, Majnc  (-1) 8, Augzburg 8, Volfsburg (-1) 6, Darmštad (-1) 5, Verder (-1) 4, Šalke 4, HSV 2, Ingloštad 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC