• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ples Voše po pljusku, 6 od 6 i 16:2 kod kuće!

Autor mondo.rs

U sjajnoj utakmici pred sablasno praznim tribinama, Vojvodina je na poraze od Zvezde i Mladosti odgovorila novom pobedom na "Karađođu". Lepi golovi, preokreti...

 Ples Voše po pljusku, 6 od 6 i 16:2 kod kuće! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Vojvodine jesu doživeli dva poraza na poslednja dva gostovanja u Superligi i, shodno tome, izgubili prvo mesto na tabeli, ali su i dalje perfektni na svom "Karađorđu".

Šesta prvenstvena utakmica kod kuće, šesta pobeda uz gol-razliku 16:2, čemu treba dodati i trijumf nad Bežanijom od 4:0 u Kupu Srbije.

AZ Alkmar ostaće, do daljeg, jedini tim koji je nadigrao borbenu četu Nenada Lalatovića u Novom Sadu. Na otvaranju 13. kola Superlige ovog petka uveče, pred tužno praznim tribinama i po pravoj "provali oblaka", Lalatović je imao šta da proslavi i kome da maše u publici, uz poljupce i osmehe:

Vojvodina – Voždovac 3:1 (0:0) u sjajnoj utakmici, u kojoj je viđeno nekoliko izvanrednih poteza, preokreta, "odgovora" i tragikomičnih grešaka, a svakako se u ovoj poslednjoj kategoriji istakao defanzivac gostiju Aleksandar Filipović koji je direktan krivac za prvi i treći gol domaćeg tima.

Voša prvo poluvreme
Izvor: YouTube

Voša 1:0
Izvor: YouTube

Voša 1:1
Izvor: YouTube

Voša 3:1
Izvor: YouTube



Semafor

1:0, 47. minut – Malbašić

1:1, 53. minut – Stojanović

2:1, 55. minut – Paločević

3:1, 64. minut – Trujić

Svega 19 sekundi prošlo je od kada je lopta završila u mreži Voždovca za potencijalnih 2:0, do trenutka kada je Jovan Stojanović na drugoj strani majstorski savladao Marka Kordića za 1:1.

Nepuna dva minuta kasnije, posle sjajne akcije Melega i Ivana Lakićevića, Aleksandar Paločević vratio je "lalama" vođstvo od 2:1.

Ovo su ukratko prepričani događaji 53. i 55. minuta, koji su bili kulminacija burne predstave nakon prvih 45 minuta u kojima je domaćin imao više od igre, šanse, udarce iz daljine, možda i nedosuđen penal, a Voždovac imao najbolju priliku, koju je u nepovrat u finišu poluvremena poslao Stojanović posle divne solo akcije i "lažnjaka" kojim je izbacio čuvare iz igre.

Stojanović je tada iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže Kordićevog gola i opomenuo crveno-bele da neoprezna inicijativa u koju su ušli od starta meča može da im se obije o glavu.

Nešto pre toga, Nikola Antić tukao je sa ivice šesnaesterca, a Marko Gajić malo telom, malo rukom zaštitio mrežu imenjaka Miloševića, što arbitar Vlado Glođović nije kaznio penalom i, objektivno, bio je u pravu utoliko što je Gajić prvo telom zaustavio šut Antića, a tek onda se lopta odbila od njegove ruke.

Sudeći prema izjavi posle meča, Lalatović je održao jak motivacioni govor u svlačionici, iz koje se na teren vratila sigurnija Vojvodina, ali i znatno nesigurniji Filipović, definitivno tragičar utakmice.

On je u 47. minutu oklevao da ispuca loptu posle jednog dugog pasa sa polovine Vojvodine, popustio je pod pritiskom pod koji ga je "gurnuo" uporni Filip Malbašić, njegov kolega Branislav Jovanović bio je prespor da nešto ispravi i sve što je Malbašiću bilo potrebno za peti gol u sezoni bio je rutinsku šut pored nemoćnog Miloševića.

U tom sprintu za Malbašićem, Jovanović se i povredio pa je zatražio izmenu, nakon čega je na teren neplanirano ušao Uroš Sinđić.

U kojoj meri je Lalatović "rehabilitovao" Malbašića govori podatak da je on u karijeri, igrajući za Rad, Partizan, Lehiju i Vojvodinu, do Lalatovićevog dolaska, dao ukušno četiri gola.

Ovo vođstvo trebalo je da bude duplirano u 53. minutu, kada je Meleg centrirao levom nogom iskosa sa desne strane, a Planić propustio priliku da se upiše u strelce, jer je lopta prošla "tik" ispred njega, međutim...

Taj pokušaj štopera Voše da nogom preusmeri loptu u Miloševićevu mrežu obmanuo je sudijski tim, koji je video Planićevu aktivaciju iz ofsajda i dosuđen je indirektan udarac umesto pokazivanja rukom ka centru, a samo 19 sekundi kasnije na drugoj strani Stojanović je u maniru pravih fudbalskih majstora savladao Kordića udarcem spoljnim delom stopala desne noge, iskosa sa leve strane - 1:1 umesto 2:0.

Nisu se Novosađani previše bunili, već su krenuli u nove napade i u 55. minutu izveli sjajnu akciju po desnoj strani, koju nije šutem završio Malbašić, ali jeste sve lepo pratio Paločević - "desetka" ekipe uključila se iz drugog plana i plasirala loptu u Miloševićevu mrežu za ekspresnih 2:1.

Vojvodina je i drugi put dobila Filipovićevu pomoć u 64. minutu, kada su Nikola Trujić i Paločević "nagazili" nesigurnu poslednju liniju odbrane "zmajeva", Sinđić je dodao loptu Filipoviću, ovaj katastrofalno pokušao da je vrati do golmana, što je Paločević prepoznao i onda demonstrirao timski duh jer je i sam mogao da savlada Miloševića za drugi pogodak, ali se odlučio za asistenciju za Trujića.

Voša je dogurala do vrha tabele i tada doživela poraze od Crvene zvezde i Mladosti u gostima, ali je oba puta odgovorila pobedama na "Karađorđu", prvo protiv Metalca, a potom i Voždovca, pa je lideru sa "Marakane" prišla na dva boda zaostatka pred subotnji rasplet u 13. kolu.

Rezultati 13. kola:

Vojvodina – Voždovac 3:1 (0:0)
/Malbašić 47, Paločević 55, Trujić 64 – Stojanović 53/

U subotu:

OFK Bačka – Radnik Surdulica (15.00)
Spartak – Crvena zvezda (15.00, Arena Sport 1)
Čukarički – Metalac (17.00)
Javor – Mladost (17.00)
Novi Pazar – Napredak (17.00)
Rad – Borac Čačak (17.00)
Partizan – Radnički (19.00, Arena Sport 3)

Tabela: Crvena zvezda 31, Vojvodina (+1) 29, Partizan 25, Radnički Niš 23, Napredak 22, Mladost 21, Spartak 17, Metalac 15, Rad 15, Voždovac (+1) 14, Radnik 12, Novi Pazar 11, Bačka 10, Javor 10, Borac 8, Čukarički 7.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC