• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrhuška Arsenala aplaudirala Vengeru

Autor mondo.rs

Francuski stručnjak posle dužeg vremena uživa punu podršku uprave i deoničara i lako bi mogao da produži ugovor sledećeg leta.

Mnogi su pred početak ove sezone verovali da je ona za Arsena Vengera (67) oproštajna na klupi Arsenala i da će se uprava kluba po isteku ugovora narednog leta opredeliti za promenu.

Međutim, dobre igre i rezultati Arsenala ove jeseni (deoba prvog mesta u Premijer ligi i u grupi Lige šampiona), uz dva uzastopna trijumfa u FA kupu i konstantne plasmane u engleski Top 4, uticali su na promenu stava prema prekaljenom Francuzu.

Od trenera koga zbog starih zasluga ne mogu da otpuste, pa čekaju da mu istekne ugovor ne bi li mu napokon videli leđa, opet je postao čovek kome se veruje, kao kada su "tobdžije" u prvih 10 godina njegovog mandata tri puta osvojile Premijer ligu, četiri puta FA kup i jednom stigle do finala Lige šampiona.

Takav utisak potvrđen je u ponedeljak uveče, na godišnjem sastanku uprave i deoničara londonskog kluba.

SERIJA

Nakon poraza od Liverpula u prvom kolu Premijer lige, Arsenal je u 12 mečeva na tri fronta ostvario devet pobeda i tri remija.

Prethodnih godina su se na tom skupu mogle čuti i teške reči na račun francuskog stratega, ali ovog puta je naišao na krajnje topao prijem.

Najveći deoničar Sten Kronke uručio mu je portret povodom 20 godina rada u klubu, a predsedniku Arsenala ser Čipsu Kesviku postavljeno je pitanje da li su počeli razgovori o produžetku saradnje.

"Svi prepoznajemo Vengerov fantastičan doprinos klubu tokom prethodne dve decenije. On je čovek koji je i dalje sposoban da povede Arsenal napred, ali o njegovoj budućnosti ćemo razgovarati kada za to dođe vreme. Sada je fokus na nastavku dobre serije u kojoj se nalazimo i na borbi za trofeje", odgovorio je Kesvik.

Venger veruje da Arsenal ima dobru šansu da trijumfuje u prvenstvu posle čak 13 godina, ali ambicije se ne zaustavljaju na tome.

"Nije nam cilj samo osvajanje Premijer lige. Želimo da odemo što dalje u svim takmičenjima u kojima učestvujemo, jer verujem da imamo zreliju ekipu nego ranije, bolje opremljenu da iznese velike izazove koji se nalaze pred nama. Ja ću dati sve od sebe da ovo bude uspešna sezona", poručio je menadžer.

Izvršni direktor Ivan Gazidis govorio je između ostalog o igračkom kadru i izrazio uverenje da će Aleksis Sančez i Mesut Ozil, koji imaju ugovore na još po godinu i po dana, ostati u Arsenalu.

"Poslednjih godina imamo dobar učinak u prelaznim rokovima. Uspevamo da zadržimo naše najbolje igrače, razvijamo mlade i privlačimo kvalitetna pojačanja. Nastavićemo marljivo da radimo na svim tim poljima".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC