• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija: Vojvodina pobedila Radnik!

Autor mondo.rs

Novosađani su tek iz četvrtog pokušaja nadigrali Surduličane. Sjajan prvi krug crveno-belih sa "Karađorđa".

 Istorija: Vojvodina pobedila Radnik! Izvor: MN PRESS

Četiri prvenstvene utakmice bile su potrebne Vojvodini da zabeleži superligašku pobedu nad Radnikom.

Posle remija i dva poraza iz prošle sezone, ali i veoma neizvesnog prvog poluvremena večeras na "Karađođru":

Vojvodina - Radnik 2:0 (0:0) u prvom meču 15. kola Superlige, posle kojeg će uslediti FIFA pauza.

Ekipa Nenada Lalatovića na burni niški poraz od Radničkog (1:0) prošle nedelje "odgovorila" je i sedmu pobedu u isto toliko mečeva u Novom Sadu ove sezone, kada je Superliga u pitanju, prišla Crvenoj zvezdi na tri boda zaostatka i stekla isto toliko bodova prednosti u odnosu na Partizan.

"Lale" su prvi krug Superlige "okrenule" sa osvojena 32 od 45 mogućih bodova, skorom 10-2-3, samo su ih Crvena zvezda, Mladost i Radnički porazili, a ekipa je zadržala korak za beogradskim "večitima" uprkos tome što je poražena dva puta u poslednja četiri kola.

Baš su ti porazi u Lučanima i Nišu, prvi doživljen posle ujdurme oko toga ko će suditi meč, a drugi posle nekoliko spornih sudijskih odluka na "Čairu", motivisali Lalatovićev tim da ovog petka uveče krene svom snagom na Surduličane, mada su motiv više svakako bili i porazi iz sezone 2015/16 kada je Radnik osvojio sedam od mogućih devet bodova u duelima sa favoritom.

Ognjen Čančarević zahvatio je loptu rukom u 10. minutu posle sjajnog šuta Dejana Melega taman toliko da je skrene do stative, koju je u narednom napadu umalo pogodio i Nikola Ašćerić, glavom, na centaršut s desne strane ali nije bio precizan.

Negde od sredine prvog poluvremena, visok presing Surduličana, koji Lalatovićev tim nije očekivao, umalo je urodio plodom. Dva-tri puta plavi su osvajali loptu u crvenoj zoni, a jednom, posle kornera u 29. minutu, Igor Mišan obrukoao se pred Markom Kordićem u idealnoj šansi za gol.

Odmah je krenula kontra Voše, koju je faulom morao da "seče" Uroš Nenadović za prvi od tri žuta kartona koja je arbitar Srđan Jovanović morao da podeli u žustrih i povremeno prljavih prvih 45 minuta na praznjikavom "Karđorđu".

Potez prvog poluvremena izveo je Nikola Pajović kada je izveo "makazice" sa 16 metara, ali je Kordić odbranio taj udarac, zbog kojeg je gostujući fudbaler dobio i aplauz domaćeg dela publike, a kada je debitant u crveno-belom Dženan Bureković šutnuo Frensisa Kjeremeha, Jovanović je i treći put izvadio žuti karton. Opravdano.

Nervozno je tada delovao Lalatović, koji je posle poraza od Radničkog (1:0, Marko Mrkić) rekao da bi trebalo održati minut ćutanja srpskom fudbalu, međutim mnogo mu je lakše bilo kada su se ekipe vratile na teren, jer...

Vojvodina je u drugom poluvremenu još jače pritisnula goste, koji nisu više imali snage i koncentracije za pomenuti presing iz prvog poluvremena, počele su da se ređaju šanse pred Čančarevićem koji je dobio prvi duel sa Ašćerićem i to posle divne tika-taka akcije domaćina, ali samo minut kasnije (52) nije imao nikakve šanse.

Vojvodina
Izvor: YouTube


Ponovo su "lale" vezale nekoliko tačnih pasova ispred i u šesnaestercu gostiju, Filip Malbašić centrirao je s leve strane, a Ašćerić zakucao loptu glavom u praznu mrežu sa pet metera za 1:0. Gde je "pao" prvi, "pao" je ubrzo i drugi gol.

Potpuno nepotrebno je crnogorski napadač Stefan Nikolić igrao rukom na centaršut iz kornera, što je Jovanovićev asistent video i signalizirao, a glavni arbitar prihvatio, pa je Meleg levom nogom poslao loptu u desni Čančarevićev ugao sa 11 metara, za svoj četvrti gol u Superligi ove sezone i potvrdu pobede Vojvodine na koju će pokšati da odgovore Crvena zvezda i Partizan u subotu i nedelju.

Sa 21 udarcem ka Čančareviću, od čega je 12 bilo preciznih, a dva neodbranjiva, Vojvodina je potpuno nadigrala Radnik (4 udarca ka golu, 3 u okvir gola), prikazala dopadljiv fudbal i potvrdila da će i u drugom krugu Superlige biti ozbiljan takmac za titulu iako se o Novosađanima retko govori u tom smislu.

Lalatović
Izvor: YouTube



Vojvodina na "Karađorđu":

Radnik 2:0

Voždovac 3:1

Metalac 1:0

Bežanija (Kup) 4:0

Borac 2:1

Spartak 5:0

AZ Amkar (LE) 0:3

Javor 4:0

Bačka 1:0

Dinamo Minsk (LE) 1:1

Konahs Kvins (LE) 1:0

Bokelj (LE) 5:0

Rezultati 15. kola:

Vojvodina – Radnik 2:0 (0:0)
/Ašćerić 54, Meleg pen 69/

U subotu:

Čukarički – Voždovac (13.30)
Bačka – Napredak
Rad – Metalac
Spartak – Mladost
Borac – Crvena zvezda (17.00, Arena sport 1)

U nedelju:

Javor – Radnički Niš (13.30)
Partizan – Novi Pazar (17.00, Arena sport 1)

Tabela: Crvena zvezda 35, Vojvodina (+1) 32, Partizan 29, Napredak 28, Radnički 27, Mladost 25, Spartak 19, Rad 18, Metalac 16, Radnik 15, Javor 14, Voždovac 14, Novi Pazar 12, Bačka 11, Čukarički 10, Borac 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC