• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Autogol presudio Krupi, slavlje Viteza

Autor mondo.ba

Sarajevo je osvojilo sva tri boda u Krupi na Vrbasu autogolom Aleksandra Vukovića (0:1), a gostujuću pobjedu ostvario je i Vitez u Travniku, takođe minimalnim rezultatom protiv Metalegea (0:1)

 PL BiH (15. kolo): Krupa - Sarajevo 0:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Desetkovan Krupa hrabro se u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine suprotstavila favorizovanom Sarajevu i bila u najmanju ruku ravnopravan rival gostima sa "Koševa", ali je na kraju ipak ostala kratkih rukava zahvaljujući autogolu Aleksandra Vukotića u 78. minutu.

S lijeve strane je centrirao Haris Duljević, skočili su Mersudin Ahmetović i pomenuti Vuković i lopta je odsjela u mreži Krupe - 0:1.

U prvi momenat činilo se da je centarfor Sarajeva Ahmetović strijelac, ali ispostavilo se da je utakmicu riješio defanzivac Krupe, koja je upisala prvi domaći poraz ove sezone.

...
Izvor: YouTube

Imale su Sarajlije svoje šanse i u prvom poluvremenu, posebno preko kapitena Duljevića i Amhetovića, koji su bili jako raspoloženi za igru u Krupi na Vrbasu, međutim u nekoliko navrata nisu bili precizni, a i solidno je reagovao golman domaćina Jovan Kutić.

Tim Mehmeda Janjoša u posljednjih 15-ak minuta odigrao je meč sa desetoricom u polju nakon što je drugi žuti karton zaradio Perica Ivetić, ali se do kraja rezultat nije promijenio.

Napomenimo i da je sudija Edin Jakupović iz Bihaća imao pune ruke posla podijelivši osam žutih kartona, po četiri na obje strane.

Nakon pobjede nad Mladosti u Doboj Kaknju i remija sa Slobodom, Vitez je nastavio s dobrim partijama osvojivši sva tri boda na gostovanju u Travniku protiv jajačkog Metalegea (0:1).

Gol odluke na "Piroti" postigao je Armin Kapetan u 29. minutu koji je izabranicima Slavena Muse osigurao petu pobjedu u novoj sezoni šampionata.

REZULTATI 15. KOLA

Subota (13.30)

Krupa - Sarajevo 0:1 (0:0)
/Vukotić 78 autogol/

Metalege - Vitez 0:1 (0:1)
/Kapetan 29/

Zrinjski - Široki Brijeg (15.30)
Željezničar - Sloboda (16.00)

Nedjelja

Čelik - Olimpik (13.00)
Mladost - Radnik (13.30)


TABELA: Zrinjski 33, Radnik 25, Sarajevo (+1) 25, Krupa (+1) 24, Željezničar 22, Sloboda 21, Široki Brijeg 19, Vitez (+1) 19, Mladost 18,  Metalege BSI (+1) 12, Olimpik 9, Čelik 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC