• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger ponudio 96 miliona?

Autor mondo.rs

Menadžer koji je izgradio reputaciju "fudbalskog škrtice" navodno je bio spreman da Obamejanga učini drugim najskuplje plaćenim fudbalerom svih vremena. Evo obe strane priče.

Kada pogledate kakve osobine ima Pjer-Emerik Obamejang, odmah vam je jasno da je savršen fudbaler za ono što na terenu želi Arsen Venger.

I jasno je da bi se Gabonac brzo uklopio u Arsenalov stil igre, koji po mnogo čemu sliči na ono što deceniju već prikazuje Borusija Dortmund.

Ali, da će Francuz, koji je tokom karijere stekao status "škrtice" na fudbalskom tržištu, ponuditi 96 miliona evra za nekoga, makar se on prezivao Obamejang... e, to je iznenađenje. Ukoliko je informacija koju su danas preneli vodeći evropski mediji tačna.

Naime, javnosti malo poznati italijanski fudbalski menadžer Vićenco Morabito, izjavio je da je Borusija Dortmund letos odbila 80 miliona funti, koliko je Arsenal navodno bio spreman da plati za Obamejanga. Pre "Brexita" to bi iznosilo 104, ali je posle ovog istorijskog glasanja funta pala u odnosu na evro, pa je 80 miliona funti značilo i znači "samo" 96 miliona evra.

Morabita je navodno Napoli poslao u Dortmund da se raspita o tome za koliko novca bi BVB bio spreman da ga pusti, nakon što su se na "San Paolu" pomirili sa činjenicom da će Gonzalo Iguain za 93 miliona evra preći u Juventus i upravo tada je, u neformalnim razgovorima sa šefovima Borusije, ovaj italijanski stručnjak za fudbalsko tržište saznao škakljive informacije o nepristojnoj ponudi Arsenala.

Vesti o tome da je Borusija odbila 96 miliona evra za strelca 39 golova prošle seozone dovele su, prema njegovim rečima, dovele su do toga da se Napoli, ipak, odluči za daleko jeftinijeg Arkadijuša Milika.

Arsenal ima novca, ali...

Daleko od toga da Arsenal, koji je u međuvremenu u potpunosti otplatio "Emirejts", nema novca da plati igrača 96 miliona evra, ali treba znati da su najskuplje plaćeni fudbaleri u istoriji ovog kluba Mesut Ozil (2013), Aleksis Sančez (2014) i Granit Džaka (2016), koje je Venger plaćao 47, 42,5 i 45 miliona evra.

"Ne tako davno zvao sam Mihaela Corka, Borusijinog direktora fudbala, da bih u Napolijevo ime razgovarao o Obamejangu. Ali, on je kategorički ponavljao 'ne i ne'. Pouzdano znam da je ovog leta Arsenal ponudio 80 miliona funti za Obamejanga i da Borusija nije želela ni da čuje", ispričao je Morabito italijanskoj radio stanici "CRC".

Ovo priznanje uživo u etru stiglo je nedelju dana nakon što je Dortmund suspendovao Obamejanga za utakmicu sa Sportingom iz Lisabona u Ligi šampiona, iz još nerazjašnjenih razloga, nakon čega se brzonogi fudbaler vratio u startnu postavu, postigao četiri gola i asistirao za peti u pobedi u Hamburgu od 2:5.

Obamejang je ove sezone još ubitačniji nego prošle i ima 14 pogodaka na 14 nastupa u svim takmičenjima, tako da će neminovno biti meta najbogatijih klubova Evrope i u januaru i u junu.

Pod pretpostavkom da Morabito govori samo i isključivo istinu i da su mu informacije sa "Vestfalena" verodostojne, izgleda da Pol Pogba neće dugo biti najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena, ali...

Treba znati i to da je Morabito menadžersku karijeru često gradio uzimajući Arsenal "u usta" i kada je trebalo i kada nije, a u Londonu su pre osam godina bili besni na njega zbog toga što je učestvovao u "otimanju" Aleksandera Hleba iz kluba. Zabeležen je slučaj i kada je Alberta Akvilanija, tada mladog igrača Milana, "reklamirao" konstantnim pominjanjem Arsenala kao kluba koji ga prati i koji je voljan za njega da izdvoji milione, tako da priča možda ima i drugu stranu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC