• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan premijerligaš bez trenera

Autor mondo.ba

Metalege BSI iz Jajca dogovorio sporazumni raskid saradnje sa šefom stručnog štaba Nerminom Bašićem.

 Metalege BSI raskinuo saradnju sa Nerminom Bašićem Izvor: MONDO/Samir Cacan

Serija loših rezultata i tek 10. mjesto nakon 15 odigranih kola, koštali su posla trenera Metalegea BSI Nermina Bašića.

Šampion Federacije BiH i debitant u premijerligaškom društvu dogovorio je sporazumni raskid ugovora sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, koji je na klupu Jajčana stigao početkom 2014. godine.

Za samo dvije godine pod njegovim kormilom, klub je stigao od trećeligaškog društva (Druge lige Federacije BiH), do bh. elite.

Predsjednik kluba Zoran Dekić zahvalio se Bašiću na svemu što je učinio za ovaj klub.

"Nešto se mora učiniti, a nadam se da odluka nije donesena prekasno. Imamo kvalitetne igrače od prošle sezone, a sa igračima koji su dovedeni i koji su pravo pojačanje trebali bi se nalaziti u sredini tabele. Zašto to nije tako, odgovor mora dati struka. Uprava kluba čini sve što je u njenoj moći. Ispoštivaju se svi ugovori, kako sa igračima i trenerima prve ekipe, tako i sa trenerima ostalih selekcija te svim uposlenicima u klubu. Ovaj je kolektiv osnovan na zdravim nogama i ljudi koji sada vode klub čine sve da tako i ostane. Nadam se da sa novom vlašću grada Jajca koja je u formiranju, te njenoj pomoći najuspješnijem klubu grada Jajca ikad do sada, možemo ispisati neku novu sportsku istoriju, kojom se ne mogu pohvaliti i puno veći gradovi od našeg. U svoje i ime Kluba, Bašiću želim mnogo sportskih uspjeha", izjavio je Dekić za klupski sajt.

Uz Zrinjski i Krupu, Metalege BSI do sada je bio jedini premijerligaš koji tokom tekuće sezone nije mijenjao trenera. Akteulni šampion BiH iz Mostara, te najbolja ekipa Republike Srpske prošle godine, tako su ostale jedine dvije ekipe sa stručnjacima koji su i započeli sezonu na klupi.

Tim iz Jajca u prvih 15 kola sezone ostvario je samo tri trijumfa, te je jedan od glavnih kandidata za niži rang takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC