• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda Voše pred Partizan: Ašćerić u minut do 12!

Autor mondo.rs

Novosađani slavili na teškom gostovanju u Bačkoj Palanci. Domaći se ljutili zbog poništenog gola, "lale" pogodile u 87. minutu!

 Pobeda Voše pred Partizan: Ašćerić u minut do 12! Izvor: MN PRESS


Partizan 38, Vojvodina 38!

Ekipa Nenada Lalatovića ostala je na deobi druge pozicije uoči derbija protiv crno-belih, zakazanog za sredu na stadionu "Karađorđe".

Novosađani su 12. superligašku pobedu ostvarili na subotnjem gostovanju Bačkoj, odlučujućim golom Nikole Ašćerića, u finišu uzbudljivog meča!

BAČKA - VOJVODINA 0:1 (0:0)

Snažni centarfor postigao je gol na asistenciju Aleksandra Paločevića u 87. minutu i doneo svom timu pobedu posle tri uzastopna poraza na gostovanjima.



Temperatura na stadionu Bačke bila je podgrejana desetak minuta ranije, kada je sudija Aleksandar Vasić opravdano poništio gol domaćinu zbog očiglednog faula na golmanu "lala" Marku Kordiću.



"Lale" su ovim trijumfom produžile seriju pobeda na tri uzastopna uspeha, dok je Bačka bez pobede od drugog dana oktobra i utakmice protiv Voždovca.

U preostalim popodnevnim utakmicama, pobedila su još dva gosta.

Spartak je u Nišu savladao Radnički rezultatom 1:0, postavljenim šestim golom Nemanje Milića ove sezone. Centarfor koji je potencijalno pojačanje Zvezde pogodio je u 86. minutu i naneo ekipi Milana Rastavca treći uzastopni poraz, pa se može reći da su Nišlije u najvećoj krizi ove sezone, jer nisu pobedile od 30. oktobra i duela protiv Vojvodine.

Gostujući tim slavio je i u Novom Pazaru, gde je domaćin poveo golom kapitena Envera Alivodića u 12. minutu, ali je Javor u drugom delu meča preokrenuo i osvojio sva tri boda - 1:3. Strelci za Ivanjičane bili su Husnidin Gafurov i Ivan Cvetković iz penala u 47. minutu. Tim Miloša Veselinovića je ovim trijumfom zadržao korak u borbi za plasman u plej-of, jer će 18. kolo dočekati bar na deobi osmog mesta.

Golova nije bilo samo na stadionu na tržnom centru u Zaplanjskoj ulici u Beogradu, gde je Rad gostovao Voždovcu. "Građevinari" su kraj meča dočekali sa dvojicom igrača manje, jer je Petar Ljubinković isključen u 40. minutu, a Zoran Ljubinković u 77. Međutim, ni u takvoj situaciji ekipa Ilije Stolice nije osvojila tri boda kojima bi se primakla mestu koje vodi u plej-of. Rad je remijem ostao dva boda ispred današnjeg, gradskog rivala.

Još jedan beogradski tim - Čukarički, odigrao je ove subote nerešeno, iako je vodio u većem delu meča. "Brđani" su na gostovanju u Surdulici poveli golom Ismaela Fofane u 28. minutu, ali je Radnik postavio konačnih 1:1 petnaestak minuta pre kraja, golom Miloša Adamovića.

Najubedljiviji trijumf dana ostvarila je lučanska Mladost, pobedivši kod kuće Borac iz Čačka rezultatom 3:0. Strelci za domaćine bili su štoper "zebri" Mario Maslać autogolom u četvrtom minutu, kao i napadač Milan Bojović, koji je prvi pogodak postigao u 20. minutu, a drugi u 63.

Aktuelno, 17. kolo Superlige biće završeno u Gornjem Milanovcu, gde Crvena zvezda od 15 časova gostuje Metalcu. Pratite taj meč u tekstualnom prenosu na MONDU.

Rezultati 17. kola:

Voždovac - Rad 0:0

Bačka - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Ašćerić 87'/

Novi Pazar - Javor 1:2 (1:0)
/Alivodić 12' - Gafurov 47', Cvetković 74' p/

Radnik - Čukarički 1:1 (0:1)
/Adamović 73' - Fofana 28'/

Mladost Lučani - Borac 3:0 (2:0)
/Maslać 4' ag, Bojović 20', 63'/

Radnički - Spartak 0:1 (0:0)
/Milić 86'/

Metalac - Zvezda 15 časova (TV Arena sport)

u petak

Partizan - Napredak 3:2 (1:2)
/Leonardo 46', 56'p, Stevanović 84' - Gobeljić 19', Vukanović 42'/

Tabela: Zvezda (-1) 41, Partizan 38, Vojvodina 38, Napredak 31, Mladost 31, Radnički 27, Spartak 25, Javor 23, Metalac (-1) 20, Rad 20, Voždovac 18, Čukarički 17, Radnik 16, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC