• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paranoja Splićana? Hajduk pobedio, ali...

Autor mondo.rs

U Hajduku uvereni da je cilj sudije protiv Cibalije bio da desetkuje Spllićane pred derbi sa Dinamom i da se utakmica u Vinkovcima završi nerešeno.

Čudna utakmica u Hrvatskoj i pobeda Hajduka!

Dalmacija "grmi" na HNS (Fudbalski savez Hrvatske), sudije i, naravno, na Dinamo iz Zagreba. Navijači Hajduka već godinama su ubeđeni da "više sile" hrvatskog fudbala ne daju njihovim "bilima" da budu prvaci države, a oni to nisu već punih 11 godina. Čak i u aktuelnoj sezoni, kada zagrebački "modri" nisu lideri u šampionatu, Hajduk je treći, Rijeka prva.

Prva drama viđena je u subotu u Vinkovcima, a okončana je međusobnom tučom igrača Cibalija i Hajduka.

Iako su Splićani pobedili golovima u sudijskoj nadokandi (2:1), a prethodno su imali čak dva igrača više, u Dalmaciji trvde da je sudija imao nameru da režira remi i desetkuje Hajduk pred derbi sa Dinamom. Kao dokaz prilažu isključenje Džefersonu, kome je crveni pokazan zbog tuče, kao i Čuljku, igraču Cibalije, i još nekoliko parnih žutih kartona za bitne fudbalere.

Vinkovčani su, inače, u 76. minutu ostali bez Vlatka Šimunaca zbog drugog žutog, a, takođe, kod rezultata 1:0 van igre je zbog druge javne opomene morao i Zvonimir Filipović. Posle toga, Marko Futas je iskoristio značjanu brojčanu prednost i sa dva gola u 91. i 93. minutu doneo pobedu Splićanima.

Cibaliji je vođstvo obezbedio Edi Basa u 22. minutu.

Hajduk je teškom mukom trijumfovao, ali novi trener splitskog sastava Huan Kariljo ima puno problema pred poslednji meč ove jeseni i to baš protiv najvećeg rivala. Španac neće moći da računa na Futasa, Hamzu i Džefersona, prvu dvojicu zbog parnih kartona.

"Cela utakmica je bila lakrdija u režiji sudije, očigledno je dobio naređenje da se utakmica završi nerešeno i da naši igrači dobiju isključujuće kartone za derbi s Dinamom, kao što su dobili Hamza i Futas. U prvom poluvremenu smo pokradeni, a to je arbitar pokušao da kompezuje u nastavku kako bi se meč završio bez pobednika. Hajduk u ovakvim režiranim predstavama ne želi da učestvuje, nastavljamo borbu protiv toga, pozivamo Cibaliju i sve druge da nam se u toj borbi priključe", rekao je posle utakmice za "Slobodnu Dalmaciju" Ante Šalinović, član Nadzornog odbora Hajduka.

Biće opet zanimljivo na "Poljudu"...

Biće opet zanimljivo na "Poljudu"...

TABELA: Rijeka 46, Dinamo 40, Hajduk (+1) 37, Osijek (+1) 37...



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC