• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasulo u Vojvodini: Dug od 5,5 miliona!

Autor mondo.rs

Na burnoj konferenciji za medije, dan pred vanrednu Skupštinu FK Vojvodina, predsednik Vojislav Gajić izneo zabrinjavajuće podatke o dugu kluba, izbegnutom bankrotu, ugovorima igrača. Novi Statut u utorak na glasanju.

 Rasulo u Vojvodini: Dug od 5,5 miliona! Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ



/izveštava: Milutin Vujičić/

Vanrednoj Skupštini FK Vojvodina (utorak, 19.00), na kojoj će jedna od tačaka dnevnog reda biti i predlog novog Statuta, odnosno njegove izmene i dopune koje je predložio Upravni odbor kluba, prethodila je burna konferencija za medije na "Karađorđu".

Predsednik kluba Vojislav Gajić i predsednik poslovnog tima Dragoljub Zbiljić tom prilikom su izneli zabrinjavajuće podatke.

Povod za usvajanje novog Statuta kluba je, kako kaže Gajić, usaglašavanje sa novim Zakonom o sportu i Ustavom, pošto dosadašnji nije bio, ali bitnije je da mandat Uprave ubuduće bude četiri godine.

Aktuelnim Statutom, mandat sadašnje Uprave traje još godinu i po dana, a s obzirom na probleme u kojima se Vojvodina nalazi - oni veruju da bi potpuni legitimitet i legalitet za "ozdravljenje kluba" dobili samo njegovim produžetkom.

"Novi Statut koji predlaže UO u kratkim crtama je i zbog budućih godina, kako bi FK Vojvodina išla uzlaznim putem i ozdravila. Trenutno je u velikoj bolesti. U dugu je 5,5 miliona evra, bez sudskih sporova, što znači da on može da naraste", rekao je Gajić.

On dodaje da se danima pravi "budžetiranje" za naredne dve godine, ali je to premalo vremena kako bi se svi problemi rešili i da je nemoguće u tako kratkom periodu napraviti plan budžeta i ozdravljenja Vojvodine.

Legitimitet za tako nešto je nemoguće dobiti bez novog Statuta koji predlaže produžetak mandata, kaže Vojislav Gajić koji je na mesto predsednika novosadskog tima došao u septembru.

Krajem septembra u klub je ušao i "poslovni tim" od dvadesetak firmi, kojim predsedava Dragoljub Zbiljić. Sponzori će do kraja ove godine, dakle u periodu od oko šest meseci, u klub "doneti" nešto više od 700.000 evra.

"Da nije Dragoljub Zbiljić 'ušao' sa 300-400 hiljada evra, klub bi otišao u bankrot", rekao je Gajić, dodavši da je siguran da "sponzorski pul" ne bi ni pomislio da sarađuje sa Vojvodinom, da je znao koliki je dug u pitanju.

Rekao je da je i on bio iznenađen i šokiran kada je, pre nekoliko dana, saznao da od januara nije proknjižen nijedan papir u klubu, a za to nije okrivljena samo prethodna Uprava, nego "nekoliko unazad".

Novim Statutom se takođe smanjuje broj članova Skupštine Vojvodine. On će biti umanjen "procentualno". Jedan od razloga je i to što je "teško skupiti toliko ljudi" i retko kada se svi pojave, pa bi on sa dosadašnjih 51 bio smanjen na 31. 

TITULA ILI RASPORODAJA?

"Nasledili smo situaciju da ne možemo da zaradimo i verujem da ćemo zadržati ekipu i napasti titulu. Uz njih će stasati i mladi. Idemo na titulu i ove godine, iako znamo da to nije realno do sezone 2018/19", poručio je Dragoljub Zbiljić.

Predlog novog Statuta u utorak će se naći pred Skupštinom, a u slučaju da predlog ne prođe - Vojislav Gajić i Dragoljub Zbiljić poručuju da će "pružiti ruku" onom ko ima bolju ideju i nakon toga napustiti klub, kako predsednik tako i čitav "poslovni tim".

"Šta će se dalje dešavati sa klubom zavisi od sutrašnje Skupštine. Onaj ko dobije legitimet je na čelu kluba. Ako mi dobijemo - imamo četvorogodšnji plan, ako ne - obratiće se ta druga skupštinska većina i oni će voditi klub", poručio je Zbiljić.

U slučaju da predlog novog Statuta prođe, ideja je da u roku od 30 dana budu raspisani novi izbori na kojima će biti izglasano novo rukovodstvo, a nije ostalo jasno da li će kandidat biti i Vojislav Gajić.

Na pitanje da li veruje da će predlog novog Statuta "proći" na Skupštini, Zbiljić kaže:

"Ne očekujem da predlog prođe".

ČIJI JE OVO TIM!?

Izvor: MN PRESS

Posebno zabrinjavajući su podaci o ugovorima igrača koje je izneo Vojislav Gajić.

On je potpuno transparentno govorio o tome kakvi su ugovori sa igračima sklapani u prethodnom periodu, kritikovao je rad Omladinske škole i poručio da ne može da veruje da klub mora da skupo plaća fudbalere na koje se ionako ne računa.

"Mnoge zanima samo teren i rezultat, a ostalo se ne vidi. Ovo su procenti koje 'neke druge strane' imaju u ugovorima sa igračima: Kordić i Perić 30%, Bureković 25%, Vladimir Kovačević, Trujić i Aksentijević 40%, Planić, Lakićević i Gavrić 50%, Ašćerić 50%, Paločević izlazna klauzula 500 hiljada evra, Trifunović slobodan da ode bilo kad, a dobija 5.000 evra mesečno, naš najbolji fudbaler Dejan Meleg 50% za preko 300 hiljada evra...", izdiktirao je u dahu Vojislav Gajić i ljutito poručio:

"Čija je ovo ekipa!?".

Mnogi od njih nisu ni blizu prvog tima, a neki su već "udaljeni".

"Imaš Mićića, Gavrića, Vukasovića, Kneževića i Aksentijevića koji ne igraju, ali mesečno zarađuju ukupno oko 30 hiljada evra. Klub je tako za dve godine zadužen milion evra, a dobar deo njih ne sedi ni na klupi".

Potom je poručio da Omladinska škola mora mnogo bolje da radi.

"Dve godine Omladinska škola nije izbacila nijednog momka, a košta 40 hiljada evra mesečno. Prvi put se dešava da klub nema nijednog igrača iz omladinske škole koji će na transferu doneti pare. Ne postoji! Taj koji nešto postoji ima klauzulu i procenat, i to se ne dešava prvi put. Kad bih to raščistio na zimu, ja bih najsrećniji na svetu. Ide leto i ti mladi ne mogu ništa do naredne jeseni. Ovaj klub mora da obezbedi bar 1,5 milion evra za plate i sve ostalo i da mora da reši bar milion za komercijalne dugove".

I poručio je za kraj:

"Upravni odbor jednoglasno kaže - Ili će Statut biti usvojen ili mi u sredu više nismo tu".

Na konferenciji za novinare, predstavnici uprave Vojvodine dotakli su se i utakmice protiv Javora (1:2) i incidenta trenera Nenada Lalatovića, koga je sudija Bojan Nikolić, zbog prigovora, isključio.

"Suđenje sudije Bojana Nikolića u Ivanjici nije slučajno. Ako je neko očekivao da se mi oglasimo - to se neće desiti. Iznenađen sam što ni novinari nisu reagovali. Moramo da se borimo sa tim. Ovaj klub je oslabljen institucionalno i dozvoljeno je da predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine bude čovek iz Spartaka i vrši pritisak na sudiju Bojana Nikolića", poručio je Dragoljub Zbiljić. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC